Anmeldelse af Samsung Galaxy S6 Edge

thumb samsung-galaxy-s6-edge-test

Test af Samsung Galaxy S6 edge.

Samsung Galaxy S6 Edge er blevet testet og du kan læse vores anmeldelse herunder. Vi ligger ud med lidt fremhævede specifikationer og går så direkte videre til anmeldelsen.

Samsung Galaxy S6 Edge fremhævede specs:

  • 5.1″ Super Amoled skærm med en opløsning på 1440 x 2560 pixels, hvilket giver en ppi på 577. Skærmen går ud over kanterne i begge sider og bliver beskyttet af Corning Gorilla Glas 4.
  • Android 5.0.2 Lollipop.
  • Exynos 7420 med en quadcore 1.5 GHz + quadcore 2.1 GHz CPU, samt Mali-T760 GPU.
  • 3 GB RAM.
  • 32/64/128 GB intern hukommelse.
  • 16 MP kamera med optisk billedstabillisering bagpå, samt et 5 MP kamera på fronten.
  • Fingeraftrykslæser og pulsmåler.
  • Infarød sensor/NFC/A-GPS/WIFI/4G LTE.
  • Trådløs opladning.
  • Batteri på 2.600 mAh.
  • Størrelse: 142.1 x 70.1 x 7 mm.
  • Vægt: 132 gram.

Udseende:

Kigger vi tilbage på Samsungs forrige flagskibe som f.eks Samsung Galaxy S4 og Samsung Galaxy S5, har der været èn ting vi altid her på redaktionen har været utilfredse med, og det har været Samsungs valg af materialer.

Lige indtil lanceringen af Samsung Galaxy Note 4 har Samsung nemlig sværget til plastik, og til trods for at plastik kan tåle en hel del når det kommer til knubs og slag, så havde HTC Desire HD fra 2010 en mere premium-feel end Samsungs topmodeller fra 2013, Galaxy S4 og Galaxy Note 3.

2013 blev nemlig året hvor vi på produkter som HTC One og Sony Xperia Z1 genopdagede aluminiummet på mobiler (HTC brugte det helt tilbage på HTC Legend) og sammenlignede vi med mobiler udviklet i plastik, så vandt metallet altså.

Nu er vi så nået hen til 2015 og Samsung har med Galaxy S6 Edge produceret en smartphone der i udseende kan hamle op med andre topmodeller som f.eks Sony Xperia Z3, der har en ramme i aluminium og glas på bagsiden.

Samsung Galaxy S6 Edge kommer nemlig med glas på både front og bag, ligesom broderen SGS6, og dette er beskyttet af Corning Gorilla Glas 4, hvilket i praksis betyder at der skal en del til før der kommer ridser.

Corning 4 bliver også brugt på LG G4.

Herunder i videoen ser vi lidt nærmere på designet og på hvad der følger med i salgsæsken.

Galaxy S6 Edge unboxing og kig på designet

Rammen er lavet i aluminium, og istedet for at benytte 6063-aluminium som normalt bruges til smartphones, så har Samsung valgt at bruge det noget stærkere 6013-aluminium der bla. bruges til fly, biler, og mountainbikes.

Det giver altså en smartphone der på papiret skulle være godt rustet til det daglige liv i lommen og i hænderne på forbrugerne og der er intet der knirker eller knager når du presser lidt hårdt på begge sider af Galaxy S6 Edge.

Samsung har samtidig formået at producere en smartphone der er virkelig lækker at se på, og den buede skærm, sammen med rammen af metal, vil helt sikkert få folk til at spørge ind til hvad det er for en mobil du render rundt med.

 – Test af den originale trådløse oplader til Galaxy S6 edge fra Samsung

På bagsiden sidder kameraet der stikker en anelse ud over resten af designet. I dagligdagen har dette ikke været generende på nogen måder, og kameraet har ikke været skyld i at Galaxy S6 edge f.eks ikke kunne komme ned i bukselommen eller ligge med bagsiden nedad på et bord. Ved siden af kameraet sidder blitzen og under den sidder puls og stressmåleren.

Galaxy S6 Edge bagside

galaxy-s6-edge-back

Foran har vi skærmen og under skærmen den velkendte “Hjem-knap” i midten hvor også fingeraftrykslæseren er placeret, og til venstre “seneste programmer” og til højre “tilbage”.

Galaxy S6 Edge front

galaxy-s6-edge-frontSidder du med Galaxy S6 Edge i hånden foran dig, har du på venstre side volume op og ned. Da knapperne er placeret med lidt mellemrum imellem dem er det nemt at finde ud af om du er ved at skrue op eller ned for lyden.

På højre side sidder tænd/sluk knappen og den er placeret langt nede imod midten hvilket gør at du kan tænde og slukke for skærmen med én hånd, ganske som vi ser det på Sony`s modeller.

Under mobilen, altså på den nederste alu-kant, sidder den eneste højtaler og indgangen til opladning med micro USB stikket.

Der er også her vi finder det 3.5 mm Jackstik, og selvom jeg altid har sagt at et Jackstik skal placeres på toppen af en mobil, så er placeringen ikke helt ved siden af, især ikke hvis du går med bukser og din Galaxy S6 edge ofte opholder sig i dine bukselommer.

Læs også:  Anmeldelse af Samsung Galaxy Tab Active LTE

Smider du den ned i bukselommen med “hovedet” nedad og skærmen ind imod dit dit ben, så passer det nemlig med at du holder den korrekt når du tager den op af lommen igen og så har du faktisk Jackstikket lige hvor det skal være.

Øverst har vi den infarøde sensor i midten og til venstre sidder indgangen til Nano-SIM kortet. For at få holderen ud har Samsung vedlagt et lille stykke værktøj som du skal stikke ind i et lille hul.

 – Shop nyt: Tilbud på skærmbeskyttelse og covers til SGS6 og S6 Edge

Dette har vi set mange gange før på andre smartphones, men på alle de andre smartphones jeg har testet der brugte denne metode, medfulgte der ikke værktøj og jeg kunne nemt få Nano-SIM kort holderen ud ved at bruge f.eks en tandstikker.

Dette er ikke muligt på Galaxy S6 Edge, ihvertfald ikke på den testmodel vi har fået tilsendt, og siden at Samsung har vedlagt et værktøj til dette, kunne noget godt tyde på at de er klar over det.

Dette ser jeg som en stor fejl, medmindre det som sagt er vores testmodel der driller lidt på dette punkt, for det kræver at du sørger for ikke at gøre den lille stikpind væk.

Nano SIM kort indgang

galaxy-s6-edge-nano-sim

Der er ingen tvivl om at designet er et af købsargumenterne for Galaxy S6 Edge og det er bestemt ikke uden grund, for vi har her at gøre med en virkelig lækker designet smartphone.

De eneste ulemper ved designet er at den bagerste kant af aluminiummet til tider godt kan virke lidt skarp når du holder den i hånden, og så er designet ikke vandtæt.


Bliv ven med os på Facebook og få vores tophistorier samt de bedste tips og tricks direkte på din væg – KLIK HER


Kameraet:

Samsung Galaxy S6 Edge kommer med et 16 MP kamera bagpå og et 5 MP kamera på fronten. I forhold til hvad sidste års topmodel, Galaxy S5 (16/2) havde at byde på, ser det på papiret ikke ud til den store opgradering.

I praksis er det dog noget helt andet, og med både optisk billedstabillesering og autofokus der er så hurtig til at finde fokus at der bliver taget et billede mere eller mindre i det sekund du trykker på shutteren, eller på volume-knapperne der også kan bruges, så er det muligvis det bedste kamera jeg har haft med at gøre på en smartphone til dato.

Screenshot 2015-03-31-07-59

Lydstyrkeknapperne kan iøvrigt bruges som enten shutter til billeder, shutter til video, eller til at zoome med. Dette kan du selv indstille under kameraets indstillinger.

Hjem-knappen er på Galaxy S6 Edge en genvej til kameraet og uanset hvor du befinder dig på skærmen kan du ved at trykke 2 gange på hjem-knappen åbne kameraet i løbet af ét sekund.

Kameraet giver mange muligheder, og du kan f.eks tage billeder i vintage eller tegnefilm eller klassisk.

BILLEDER: Du kan se masser af billeder taget med Galaxy S6 Edge her (åbner i nyt vindue) og det i fuld opløsning. 

Kameraet byder selvfølgelig på masser af andet godt som muligheden for at optage i slowmotion og hurtig optagelse, samt kan du lave en GIF (dog i dårlig kvalitet), samt fokusere på bestemte punkter på billederne hvis du vil fremhæve bestemte ting.

Screenshot 2015-03-31-08-11

Jeg er især imponeret over hvor hurtig billederne bliver skudt og at det er muligt at tage nærbilleder uden at skulle tage 10 billeder blot for at få ét der duer.

Kommer vi til mørke omgivelser kan Galaxy S6 Edge dog ikke hamle op med den ISO 12800 certificerede Sony Xperia Z3 som du kan se herunder.

Billederne (herunder) er blevet komprimeret for at de ikke skal fylde så meget når siden skal indlæses (så de er bedre i virkeligheden end det i ser), men i kan stadig se hvor meget lys der bliver lukket ind, hvilket er meningen med dem.

Billederne er skudt lige efter hinanden i et mørkt rum, kun med lidt lys fra en åben dør, og det er tydeligt at det sidste billede, der er taget med Sony Xperia Z3, lukker mere lys ind end på det første billede der er skudt med Galaxy S6 Edge.

Der er ikke brugt blitz eller andet.

Galaxy S6 Edge nat

s6-edge-nat

Sony Xperia Z3 nat

z3-nat

Video-optagning kan ske i mange forskellige opløsninger og du har selvfølgelig mulighed for at optage videoer i fuld HD samt i 4K. videoerne bliver gode og lyden er acceptabel, og jeg har ikke haft nehov for at have et ekstra kamera med mig under testperioden når de vigtige øjeblikke skulle gengives.

Læs også:  Anmeldelse af Samsung Galaxy Note 2

Galaxy S6 Edge kan ihvertfald anbefales som kameramobil.

Galaxy S6 Edge slow motion optagelse

 

 

Brugerfladen:

Galaxy S6 Edge kommer med Android 5.0.2 og det med Samsungs egen brugerflade, Touchwiz, ovenpå. Som noget helt nyt kan vi nu fjerne/deaktivere udvalgte apps, men vi kan desværre stadig ikke afinstallere det bloatware vi ikke bruger.

Da Galaxy S6 Edge har buet skærm giver dette ekstra muligheder i form af det Samsung kalder Edge skærm, og du kan f.eks bruge den ene af siderne til altid at have dine 5 mest brugte kontakter ved hånden, samt som natur (se videoen længere nede i artiklen).

Statusbaren giver som altid masser af muligheder, og det er her du finder alle dine beskeder, samt har hurtig adgang til de funktioner du øsnker som f.eks WIFI, 4G, Bluetooth mm.

Screenshot på Galaxy S6 Edge

Indbygget i brugerfladen er S-Health der kan holde styr på din puls via pulsmåleren der sidder ved siden af kameraet omme bagpå, ligesom at du kan holde styr på hvor langt du har gået osv.

Under motorhjelmen sidder der 3 GB RAM og Samsungs egen Exynos octacore chip og brugerfladen kører glat uden nogen former for hakkeri eller andet.

Herunder lidt screenshots fra brugerfladen.  

Startskærm

Screenshot 2015-03-29-18-02

 S-HealthScreenshot 2015-03-29-17-59

Statusbar

Screenshot 2015-03-29-18-03

Kalender

edge-kalender

Tastaturet

Screenshot 2015-03-31-09-15

 Multi Window (video popup)

2015-03-31-11.46.59

Praksis:

Noget af de første du sikkert tænker på når du tænker på om du skal købe Galaxy S6 Edge, er om fingeraftrykslæseren virker rigtig, og hvad du kan bruge den buede skærm til, og vi starter med at fortælle lidt om hvordan sidstnævnte virker i praksis.

Du kan kun vælge en af siderne som oplysnings-skærm, og noget af det jeg fik mest brug for i løbet af de 7 nætter jeg har sovet sammen med Galaxy S6 Edge, er muligheden for at bruge den ene af skærmkanterne som nat-ur.

Du kan max vælge 12 timer i døgnet, og det er der en rigtig god grund til. Slår du nat-uret til vil Galaxy S6 Edge nemlig spise minimum 12% af dit batteri imens du sover da hele skærmen lyser en anelse op. 

Naturet på Galaxy S6 Edge

s6-edge-natur

Du kan også vælge at få vist vejret eller nyheder, og hvis den ligger med skærmen imod bordet vil den f.eks lyse lilla når mor hun ringer og du har tilføjet hende som den lilla kontakt i en af de 5 udvalgte “Edge skærm kontakter” (se videoen herunder).

I praksis kan jeg altså fint finde god grund til at bruge den buede skærm på Galaxy S6 Edge, men da det hele ikke kun skal være posistivt så napper vi lige lige det mest negative ved skærmen med det samme.

Det forholder sig nemlig således at skærmbilledet følger den buede skærm helt ud til kanterne, hvilket betyder at film og serier på Netflix eller Viaplay mm, får nogle lidt underlige sider, og det samme gør galleriet i Samsungs brugerflade mm.

Det samme gør sig gældende hvis man browser hjemmesider og skal læse tekst, da det første bogstav til tider er lidt skævt i kraniet.

Det negative ved skærmen bliver dog næsten glemt når du tager fingeraftrykslæseren i brug, for i forhold til den fingeraftrykslæser der sad i Galaxy S5, og som vi brokkede os gevaldigt over, så er det næsten en fornøjelse at bruge fingeraftrykslæseren på Galaxy S6 Edge, og med tanke på at jeg tjekker min mobil over 100 gange om dagen (jeg sidder jo og arbejder med den konstant), så er det ret imponerende at jeg ikke én eneste gang i løbet af en uge har haft behov for at skulle indtaste koden når låseskærmen skulle låses op. Fingeraftrykslæseren virker nemlig hver gang.

Galaxy S6 Edge – test af fingeraftrykslæseren og Edge skærm

Samsung Galaxy S6 Edge kommer med et batteri på 2.600 mAh, hvilket er noget mindre end den topmodel der ifølge mig selv har den bedste batteritid, nemlig Sony Xperia Z3, der har et batteri på 3.100 mAh.

Størrelsen på batteriet er selvfølgelig ikke alt, en optimeret brugerflade betyder også noget, men i den sidste ende betyder alt dette ingenting hvis ikke mobilen formår at holde strøm længe nok, og det gør Galaxy S6 Edge ikke.

Godt nok har Samsung tilføjet flere muligheder for at forlænge batteritiden og du kan f.eks lave skærmen sort/hvid hvis du er ved at løbe tør for strøm.

20150331 081355

De har også vedlagt en oplader der lader batteriet op på ingen tid og en fuld opladning kan klares på under 2 timer, men det hjælper ikke noget hvis der ikke er en stik-kontakt i nærheden.

Læs også:  Anmeldelse af Samsung Galaxy Tab 7,7

Det skal ikke lyde som om at batteritiden er dårlig, for jeg har haft batteri nok på Galaxy S6 Edge fra morgen til aften, men den har været tvunget til at skulle i laderen hver aften omkring klokken 19.00 (jeg står op klokken 5.30), hvilket egentlig er okay med tanke på at opløsningen på skærmen er så stor (1440 x 2560 pixels), men med tanke på prisen havde jeg forventet en bedre batteritid.

Skærmen er iøvrigt nok noget af det flotteste jeg har set til dato på en smartphone, og skærmen står knivskarpt, også selvom du kigger ind på den lidt fra siden.

 – Samsung Galaxy Tab S 10.5 test

Samsung har smidt ekstra lysstyrke i skærmen, men direkte solskin er stadig en fjende og sidder du på stranden vil du have besvær med at læse hvad der står på skærmen.

Det eneste der er træls ved designet i det daglige er at du efter nogle dage begynder at lægge mærke til at kanterne “skærer” lidt i dine håndflader, og da skærmen buer er den en anelse smallere end det du er vant til med mobiler med samme størrelse skærm, hvilket gør det svært at bruge tastaturet hvis man har store fingre.

Under bunden af Galaxy S6 Edge sidder den eneste højtaler og den gør et godt et stykke arbejde, og lyden er faktisk rimelig.

Samsung har desværre fjernet muligheden for at oprette flere brugerprofiler i Android Lollipop, men privat tilstand kan bruges som et alternativ.

Privat tilstand

Både opkald og SMS virker fint (som sædvanlig laver den lange SMS´er om til MMS) og de opkald jeg har foretaget med Galaxy S6 Edge er gået fint igennem uden afbrydelser af nogen art.

WIFI/4G/NFC/Bluetooth mm er der heller ingen bøvl med og Galaxy S6 Edge har været en pålidelig følgesvend under forløbet.

Da der er indbygget IR kan du benytte Galaxy S6 Edge som en rigtig fjernbetjening og det tog kun 2 minutter at oprette forbindelse til vores Sony TV i stuen.

Performance klarer den også som du kan se herunder i videoen.

SGS6 vs S6 Edge vs Z3 – Antutu

SGS6 vs Edge vs Z3 – Quadrant

Konklusion:

Samsung har med Galaxy S6 Edge skabt noget unikt, og designet vil få dine venner til at spørge ind til hvilken mobil du har der i hånden, og sidder du i toget vil din sidemand helt sikkert også vende sig sig en ekstra gang.

Designet er nemlig super lækkert og flot, og den eneste ulempe ved designet er at det ikke er vandtæt. Til gengæld kan det tåle mere end andre smartphones i aluminium da Samsung har brugt et stærkere metal end hvad der normalt bruges, og hele mobilen virker yderst robust og solid.

Galaxy S6 Edge byder både på et design i topklasse, samt den flotteste skærm på markedet.

AppsAndroid.dk kan uden tøven anbefale Galaxy S6 Edge og den skal selvfølgelig tildeles vores “AppsAndroid.dk anbefaler” diplom som ses herunder. 

appsandroid anbefaler ikon-01

Jeg har i test-perioden været rigtig glad for at bruge Galaxy S6 Edge og især kameraet har jeg haft stor glæde af. 

 Samsung har med Galaxy S6 Edge skabt noget unikt.

Når vi tester produkter bruger jeg mange parametre når jeg skal vurdere hvilken karaktér jeg skal give et test-produkt. F.eks er jeg nødt til at tage prisen i betragtning, men hvis prisen ikke skulle tages i betragtning, og jeg blot skulle vurdere Galaxy S6 Edge ud fra hvor godt et kamera der sad i den og hvor lækker skærmen var osv, så ville jeg give den 6/6 stjerner da det helt igennem er en lækker smartphone pakket ind i et utrolig lækkert design.


Galaxy S6 Edge tilbyder trådløs opladning og vi har både den sorte originale oplader til Galaxy S6/Edge, samt den hvide til Galaxy S6/Edge på lager.

NB: Husk at vi har tilbud på skærmbeskyttelse og panserglas til Samsung i vores AppsAndroid shop, og vi har selvfølgelig også beskyttelsesfilm til Galaxy S6 Edge, samt masser af originale covers.


Er du ikke til buede skærme kan du istedet kigge på vores test af Samsung Galaxy S6.

Med tanke på prisen kunne jeg dog godt have ønsket mig et vandtæt design og en bedre batteritid, så vi ender på 5/6 stjerner.

Galaxy S6 Edge pris på nuværende tidspunkt:

  • 32 GB: 6.495 DKK.
  • 64 GB: 7.495 DKK.
  • 128 GB: 8.495 DKK.

Vurdering: 5/6 

Har du brug for hjælp til din smartphone eller tablet er du velkommen i Androidernes forum.

appsandroid bedømmelse 300px-08

galaxy-s6-edge-metal

(20) kommentarer
  1. Jeg er ikke imponeret over det fingertryk læser på min 6 Edge. Prøvede det , og selv om jeg tilføjet flere af mine finger, virker det ikke optimalt . Har måtte bruge min adgangs kode 3 gange nu.Så jeg fjernede det igen . men ellers en rigtig fed tlf.

  2. Så har jeg modtaget min Edge og den er virkelig lækker åh det er det bedste køb jeg har foretaget mig 8)

  3. Den står øverst på the wish list den her 😛 har pt s5 og er tilfreds men designet på Edge er for sygt så den er et MUST have i mine øjne 🙂

  4. mucho grundig analyse af sgs6 edge ku bar så godt men må vente til uddannelsen er færdig det er kun 3 år endnu 😛

  5. Guld værd at læse jeres anmeldelser men de er skisme for lange 🙁 jeg gider ikke at læse så meget om en mobil så afkort dem lidt og i er i mål

    1. Det er dæleme da netop det at de er så lange og grundigt der gør dem goe.det vil jo ødlæg alt hvis de laver dem korte og uden de videoer så fis hen og brok dig et andet sted 🙁

  6. til den pris holder jeg mig til min nuværende smartphone 😛 edder broderme mange mønter for en telefon 🙁

  7. Min mand fylder snart 30 og skal have det han ønsker sig mest nemli s6 eller edge da han vil væk fra iPhone og jeg kan vel rolig bestille så?

    1. me too ka ikke vær passende at en mobilos til 7000 spir kun får 5 ud af 6 mulige stjerner så må anmelderen da gerne tage sine briller på og hvis han har briller på burde han gå en tur til optikeren og få tjekket styrken i dem 😀 😀 😀

        1. Præcis, det skriver han jo højt og tydeligt i testen. Han skriver osse at hvis ikke pris var så høj ville den få 6/6 stjerner så det må betyde at når den om nogen månder falder i pris så er den pengene værd

  8. Ved sgu ikke lie om de billeder du har taget der i mørke om jeg tror på det 🙁 det kan ikke passe at Sony z3 tager så meget lysere billeder end s6 edge desværre det er en ommer 🙁

  9. Ved sgu ikke lie om de billeder du har taget der i mørke om jeg tror på det 🙁 det kan ikke passe at Sony z3 tager så meget lysere billeder end s6 edge desværre det er en ommer 🙁

    1. tror det ville være en dårlig forretning for AppsAndroid hvis de falskede deres anmeldelser, det siger lidt sig selv så du kan nok godt stole på hvad der bliver skrevet 😛 er helt enig i at de laver god anmeldelser her inde og det er altid det første sted jeg kigger. Fortsæt den stil drenge eller piger 🙂

  10. tak for en god test ag s6 edge. har vært lidt varm på den siden lanceringen og havde den ikk vært så dyr vill jeg køb den i dag 8) 8)

  11. Du laver helt seriøst de bedste danske anmeldelser Hr Høy og så er jeg cool med at der altid er videoer der viser hvad du mener. du skriver ikke noget om at man kan fjerne bloatware ellers har jeg overset det. jeg har forudbestilt sgs6 og kan det passe at du så giver den 6 stjerner 😛 sys jeg kan fornemme at det er den buede skærm du ikke er så glad for. der er ingen surround sound så kan jeg forstå? Heller ikke via headphones?

Skriv kommentar
account_circle
email