Test af den originale trådløse oplader til Samsung Galaxy S6 og S6 Edge

thumb s6-original-oplader

Test af den originale trådløse oplader til Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge.

Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge kommer med masser af fede funktioner og muligheder, og én af disse er muligheden for at oplade trådløst via en trådløs oplader.

I denne test er det den originale trådløse oplader, produceret af Samsung (deraf ordet “originale”) som vi skal kigge på og den trådløse runde pad kan erhverves i farverne sort og hvid.

Vi skal kigge lidt på hvordan den virker i praksis og til slut er der konklusionen hvor du kan se hvad den får i karaktér. Midt i testen er en 8 minutter lang video hvor du kan se hvordan den trådløse oplader bruges i praksis.

Trådløs opladning

Trådløs opladning er når det er muligt at oplade sin smartphone eller tablet uden at skulle isætte et opladestik direkte i telefonen.

Der findes i skrivende stund desværre ikke en global standard for trådløs opladning, men heldigvis understøtter Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge de to førende standarder indenfor trådløs opladning, nemlig Qi og PMA.

Det betyder at uanset om du er i en lufthavn i USA eller i Danmark og lige vil benytte en af de trådløse ladestationer der efterhånden kan findes rundt omkring, så placerer du bare din Galaxy S6 eller Galaxy S6 Edge på opladeren og den detekterer selv hvilken teknologi der skal bruges.

 – Galaxy S6 anmeldelse

Fordelen ved Samsungs nye Galaxy S6 serie, i forhold til nogle af de andre producenters produkter der også understøtter trådløs opladning, er at det er fuldt indbygget i selveste mobilerne. Ikke noget med at du skal have et ekstra cover for at kunne oplade trådløst eller lignende, og ikke noget med at du skal tilkøbe ekstra tilbehør der ikke blot tynder ud i pengepungen som tilfældet er på LG G4, men også er besværligt at fumle rundt med.

Du placerer bare Galaxy S6/Edge på opladeren og den bliver ladet op.

Reklame

billig-oplader

Tager vi f.eks en anden ny topmodel som LG G4 (se vores danske unboxing af LG G4), så har den også mulighed for at bruge Qi trådløs opladning, men det kræver et andet bagside-cover end det den er født med, hvilket betyder at du skal have Dankortet op af lommen.

 – Samsung Galaxy S6 Edge Clear View cover kan ridse skærmen (få 10% rabat på alternativer)

Qi standarden har været brugt på mange Nexus enheder og er den standard der oftest bliver brugt på Android enheder.

PMA er især kendt for at blive brugt hos Starbucks, og benytter du PMA vil der blive oprettet et unikt ID der vil blive accosieret med din smartphone. Stabucks bruger dette til at kunne tracke hvor lang tid deres kunder bruger på f.eks at lade deres mobiler op. Der bliver ikke indsamlet nogen former for personlige informationer.

Samsung Galaxy S6/Edge original trådløs opladnings-pad

samsung-opladerDen runde trådløse opladnings-pad fra Samsung er 18 mm tynd og diamteren er 95 mm, og kan erhverves i farverne sort og hvid og det er den sorte version jeg har testet de sidste 5 dage. Formen er rund og umiddelbart er den pæn at se på når den bare står der på bordet.

Den bruger standarden Qi.

Designet på opladeren matcher til designet på Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge og under bunden er der gummi så den ikke flytter sig når først du har placeret den på et bord eller i en vindueskarm.

 – Galaxy S6 Edge anmeldelse

På toppen er der et samsung logo og ligeledes gummi der skal sørge for at din nye Galaxy S6 eller Galaxy S6 Edge bliver på den trådløse opladnings-pad og ikke ender på gulvet.

Jeg har i test-perioden ikke oplevet at den Galaxy S6 Edge vi har brugt her i testen er gledet af opladeren, men umiddelbart synes jeg ikke at det virker som om at gummiet giver et godt grip til glasbagsiden på Galaxy S6/Edge, så vær sikker på at du placerer den trådløse opladnings-pad et sted hvor der er nogenlunde vandret. 

Praksis

Jeg har i løbet af test-perioden brugt det medfølgende opladestik til Galaxy S6 Edge (5.0 v – 2.0 A) og en halv time på den trådløse opladnings-pad giver imellem 15 – 20% batteri. En fuld opladning kan klares på omkring 3 timer, så i forhold til at slutte din Galaxy S6/Edge direkte til stik-kontakten, så tager det noget længere tid via den trådløse oplader.

Til gengæld har Galaxy S6 Edge været mere opladet i den her periode hvor jeg har testet den originale opladnings-pad, i forhold til de 14 dage hvor jeg testede Galaxy S6 Edge og skrev anmeldelsen af denne.

Selvom at det ikke er et stort problem at skulle tage et micro USB stik og isætte i telefonen for at lade den op, så er det altså bare noget nemmere bare lige at placere den på den trådløse opladnings-pad, især hvis det kun drejer sig om korte tidsintervaller som f.eks 15 minutter eller lignede…så til trods for at opladningen tager længere tid har jeg formået at holde mobilen bedre opladet end da jeg ikke brugte den trådløse oplader.

En god ting er at placere din opladnings-pad et sted hvor du færdes meget i det daglige og jeg placerede min på mit arbejdsbord der står i den ene ende af vores stue. 

 – Tips og tricks til Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge

Den trådløse opladnings-pad lyser en smule fra bunden imens du lader din Galaxy S6/Edge op, og er den ikke fuldt opladet vil du kunne se et svagt blåt lys. Er den fuldt opladet skifter lyset farve fra blåt til grønt, og umiddelbart virker dette som en lille ekstra fin funktion, men hvis du har den stående på dit natbord imens du sover så er der garanteret nogle af jer derude der vil blive irriteret over at den lyser.

Det er ikke sådan at lyset er stærkt, men i et mørkt rum bliver det tydeligere. I fuld dagslys er det næsten umuligt at se lyset.

En ulempe ved den sorte version af opladeren er at støv og fedtfingre hurtigt bliver at se. Om fedtfingre også er tydelige på den hvide trådløse oplader ved jeg ikke.

Herunder kan du se hvordan den bruges i praksis. Kan du ikke se videoen kan du via vores Youtube-kanal også finde vores test af Samsung trådløse oplader til Galaxy S6/Edge.

Det er også der du kan finde Galaxy S6 playlisten og Galaxy S6 Edge playlisten.

Test af trådløs oplader fra Samsung til S6/Edge

Konklusion:

Min oplevelse med Samsungs originale trådløse oplader til Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge har været ganske god, og jeg kan uden problemer anbefale produktet til andre der måtte overveje at købe dette produkt.

Derfor fortjener opladeren vores “AppsAndroid.dk anbefaler diplom” som ses herunder (karaktér kommer længere ende). 


Spar penge på den trådløse oplader: I forbindelse med testen af den trådløse oplader har vi sat prisen ned på denne i vores AppsAndroid shop, og i skrivende stund kan den ikke erhverves meget billigere andetsteds i Danmark.

Du kan netop nu købe den sorte originale trådløse oplader fra Samsung, samt den hvide originale oplader og spare 12%.

Du kan også spare penge på vores Invisible tilbehørspakke til Galaxy S6 og på vores Invisible tilbehørspakke til Galaxy S6 Edge der begge indeholder den trådløse oplader fra Samsung, samt Panzer skærmbeskyttelse og et bagcover fra Puro.

Vi har også tilbud på Samsung skærmbeskyttelse og Samsung covers.


appsandroid anbefaler ikon-01

Samsung har gået efter at udvikle et produkt der kan tåle at stå midt i stuen da designet er ganske nydeligt. Ulempen ved designet er så til gengæld at den trådløse oplader kræver at blive placeret et sted hvor der fuldstændig vandret da der ikke er nogen kanter til at holde Galaxy S6 eller Galaxy S6 Edge inde på opladeren med.

Dette betyder også at der er mulighed for at de rutcher af opladeren, hvilket jeg dog IKKE har oplevet i de næsten 6 dage hvor jeg har testet denne. 

Samsungs originale trådløse oplader fortjener 5/6 stjerner og er hermed anbefalet.  

Bliv ven med os på Facebook og få vores tophistorier samt de bedste tips og tricks direkte på din væg – KLIK HER

appsandroid bedømmelse 300px-08

oplader-samsung-qi

(7) kommentarer
  1. Hej

    Er der nogle der ved om de her trådløse opladere fungere hvis telefonen er i et original cover?

  2. Jeg har den pågældende lader, og original cover til til Galaxy Alpha, jeg bruger laderen der følger med til min telefon. Men jeg oplever at den ikke lader til mere end 97%, og det er da belastende. Samsung bad mig nulstille min telefon, det hjalp ikke, så de mener den skal sendes til rep. Jeg har dog en ide om at det skyldes at ladepladen gerne vil have 2A input, og min Samsung lader kun levere 1.5A, mon det kan passe??

  3. Fin anmeldelse – jeg tror den hvide er at foretrække ud fra det I skriver 🙂

    Dog har den de sidste mange uger kunne løbes for noget mindre hos Computersalg – de har den med fragt til ca. 280 kr.

    1. Tak for information Lars, det har vi overset. Jo det tror jeg du har ret i.. Har du selv én? Og hvad synes du?

Skriv kommentar
account_circle
email