Anmeldelse af Samsung Galaxy Tab S 10.5

thumb galaxy-s-test 

Test af Android tabletten Samsung Galaxy Tab S 10.5.

Samsung Galaxy Tab S 10.5 specifikationer:

 • 10.5″ Super Amoled skærm med en opløsning på 2560 x 1600 pixels (ppi på 288).
 • 4G/WIFI/GPS/fingeraftrykslæser
 • Vægt: 467 gram.
 • 8 MP primært kamera bagpå og et 2.1 MP kamera foran.
 • Infarød port til f.eks fjernbetjening.
 • Android 4.4.2 KitKat.
 • Exynos 5 Octa 1.9 GHz quadcore processor + 1.3 GHz quadcore A7 Mali T628 (WIFI-udgaven har en Snapdragon 800).
 • 3 GB RAM.
 • 7.900 mAh batteri.
 • 16/32 GB intern hukommelse med mulighed for udvidelse af hukommelsen med micro SD kort op til 128 GB.

Samsung Galaxy Tab S er navnet på tablets med skærme på henholdsvis 8.4″ og 10.5″. Specifikationerne på begge tablets er mere eller mindre identiske på nær størrelsen på skærmen. I denne anmeldelse er det Galaxy Tab S 10.5 vi har haft under luppen.

Designet:

Galaxy Tab S er med sin 10.5″ skærm en stor tablet, og atter en gang har Samsung valgt at pakke et produkt ind i plastik, en ting vi i vores tidligere tests af Samsung produkter har brokket os lidt over. Til forskel fra f.eks Samsung Galaxy S5 eller Galaxy Note 3, får du dog ikke følelsen af at du står med et lavpris-produkt i hånden, hvilket du jo iøvrigt heller ikke gør.

Plastikken, som på vores test-eksemplar er bronzefarvet, kunne til afvekslning nemlig godt blive forvekslet med metal, og om omskriften er en anden end på tidligere produkter ved vi ikke, men faktum er at dette er det første produkt i plastik som vi rent faktisk synes er et pænt produkt.

 – Samsung Galaxy Note 4 test

Galaxy Tab S er grundet sin størrelse bygget til at blive betjent på langs, hvilket betyder at den fysiske hjem-knap, tilbage knappen til højre og multitasking til venstre, er placeret på den ene langside i forhold til mindre tablets, hvor de er placeret så du kan bruge tabletten på højkant.

En ulempe ved designet er at micro USB til opladning og overførsel af filer sidder i højre side, hvilket gør Galaxy Tab S ubruelig at bruge til f.eks at spille på under opladning.

Desuden så jeg gerne at Samsung, ligesom både LG og Sony, bruger onscreen buttons som stock Android der forsvinder under filmafspilning og kan drejes med rundt hvis tabletten bliver vendt.

På begge sider af skærmen sidder der en højtaler, hvilket giver dig stereolyd under musikafspilning eller når du ligger på sofaen og netflixer den.

Alt i alt er jeg tilfreds med designet og den virker solid i det daglige trummerum.

samsung-galaxy-tab-s-back

Noget af det første du vil bide mærke i er at Galaxy Tab 10.5 er yderst tynd, kun 6.6 mm, og pt er det kun Sony Xperia Z2 Tablet der overgår den i netop dette med sine 6.4 mm.

Wow til skærmen:

Skærmen på Galaxy tab S er en af salgsargumenterne fra Samsungs side af, og med en 10.5″ Super Amoled skærm med en opløsning på 2560 x 1600 pixels giver det muligvis den flotteste og mest farvestrålende skærm jeg til dato har set på en tablet.

Samsung har de sidste par år brugt Super Amoled på topmodeller som Samsung Galaxy S5 og Galaxy Note 3, men LCD på deres tablets, og hvis ikke min hukommelse svigter mig så mener jeg at den sidste tablet der blev lanceret med Super Amoled (Plus) var Samsung Galaxy Tab 7.7.

Da Samsungs Amoled er populært grundet de stærke farver der til tider godt kan blive for tegneserieagtige er dette et stort plus til dem der ønsker dette.

Synes du at farverne er for stærke har du mulighed for at indstille dette således at de bliver mere naturlige.

samsung-galaxy-tab-s-test

Skærmen reagerer hver gang du rører den og ganske som på førnævnte produkter behøver du ikke, i forhold til produkter som LG G2 og Sony Xperia Z1, at have en pudseklud i lommen når du har den med dig.

Fedtfingre kan selvfølgelig ikke helt undgåes men jeg synes at den modstår dem fint. 

Medier:

Skærmen nærmest skriger efter at blive brugt til filmafspilning og da jeg før har udtrykt min begejstring over stereohøjtalere placeret korrekt, nemlig på begge sider af skærmen, og da jeg i mine yngre dage har været stor HIFI nørd, ligesom at jeg også er ligeså af afhængig af Netflix som af min morgenkaffe, havde jeg glædet mig rigtig meget til at skulle se “Gravity” der iøvrigt kan afspilles gratis via Google Play ved køb af et styk Galaxy Tab S.

Oplevelsen var både god og dårlig, idet at skærmen er ganske fantastisk til film (bemærk at film i HD ikke fylder hele skærmen, men har små bjælker foroven og forneden), men lyden blev jeg noget skuffet over.

Højtalerne leverer fin stereolyd, men lyden er alt for skinger, og der er ikke mulighed for f.eks at høre film i surround som på Sony Xperia Z2 Tablet (og jo det virker faktisk), så er du til lyd skal der erhverves et par hørebøffer.

Vores testmodel kommer med en intern hukommelse på 16 GB, hvilket giver omkring 11 GB til rådighed til film og billeder, hvilket er alt for lidt hvis du er til fim da de fylder en god del. Heldigvis har du mulighed for at udvide hukommelsen med et micro SD kort, og jeg mener at et sådan burde have været med i prisen.

Er du til billeder er kameraet på 8 MP godkendt i forhold til at det sidder i en tablet. Billederne bliver nogenlunde, men automatisk indstilling drillede lidt og fjerner du flashen bliver billederne grynede som du kan se herunder.

Generelt er billeder taget med kameraet og videooptagelse dog godkendt. 

På automatisk uden flash 

20140829 070942Med flash slået til

20140829 070949Dagligdagen:

Med vores test-model fulgte også Samsung Book Cover (se billedet nederst i artiklen), der skal købes separat men kan anbefales hvis du står og mangler et cover til din tablet.

Problemet med normale covere er efter min mening at der ikke er nok af muligheder for indstillinger med hensyn til hvor skrå din tablet skal være. Oftest er der kun 2 muligheder, og her er Samsung Book Cover lidt på forkant med problemet da der både er en “knæstilling” (når du sidder i sofaen med din tablet på knæene), samt flere muligheder når den står på bordet. Som alle andre covers mangler der dog en mulighed hvor tabletten står nærmest lodret, hvilket du bruger hvis du sidder i din sofa og den står på sofabordet (om ikke andet så vores sofabord).

Coveret skal knipses på og sidder rigtig godt fast, og via en sensor på tabetten slukker den selv, og tænder, når du lukker og åbner coveret.

Herunder kan du se coveret imens vi kigger på Galaxy Tab S første gang.

Da Samsung Galaxy Tab S 10.5 er en stor tablet fylder den meget men da den er rimelig tynd er den ikke nær så svær at have med rundt i en taske eller under armen som jeg først troede at den ville være.

Galaxy Tab S 10.5 kan holde strøm hele dagen, og er den fuldt opladet kan du surfe rundt på internettet i omkring 7 timer, eller du kan se Netflix i 8 – 9 timer istedet.

Det hænger sådan sammen at Amoled slukker for de inviduelle pixels når farven sort skal gengives, og da skærmen stadig er den største strømsluger af dem alle, betyder det at browsing i de fleste tilfælde vil tage mere strøm end hvis du ser film.

Er du ved at løbe tør for strøm har du samme muligheder som blev præsenteret første gang på SGS5, nemlig en strømsparetilstand hvor farverne på skærmen bliver gengivet uden farver, hvilket netop for Amoled-displays kan forlænge batteritiden en god del.

I og med at tablets i dag skal være tynde og lette skal der skæres et sted, og da batteriet er noget af det der er med til at give vægt, er det også her der bliver skåret og som tablet der måske skal bruges i skolen eller i undervisningen kunne jeg godt have ønsket at batteriet var lidt større.

Fordelen er så at skærmen er en Amoled, og du kan derfor, i forhold til hvis det havde været en LCD skærm, skrue godt ned for lysstyrken når du er indendørs og stadig bruge Galaxy Tab S 10.5.

Som på alle Samsungs øvrige produkter med Super Amoled er synsvinklen god og din sidemand kan godt se med når du tjekker AppsAndroid.dk ud på tabletten, hvilket du selvfølgelig gør via vores app til Android.

Med Galaxy Tab S følger både 50 GB Dropbox i 2 år, 3 måneders Viaplay sport, samt førnævnte gratis film fra Google Play mm, og hvis du regner de gratis gaver med i prisen får du for omkring en 500 kroner oveni.

Samsungs Magazine UX brugerflade er nem at bruge hvis du kender den, men jeg tror at for førstegangs Androider er den lidt uoverskuelig i forhold til hvad f.eks Sony disker op med på deres enheder.

Det hæner selvfølgelig sammen med at Samsung tilbyder noget mere i form af funktioner og der er både fingeraftrykslæser og infarød port så du via app`en Watch On kan kontrollere dit TV. Sidstnævnte tilbyder Sony dog også.

I vores anmeldelse af Samsung Galaxy S5 brokkede jeg mig over fingeraftryklæseren, og den er bestemt bedre egnet til tablets da du her for det meste alligevel bruger begge hænder, så Samsung kan passende beholde den til tablets og bruge samme måde til at tjekke fingeraftryk på som Apple gør på smartphones, nemlig blot at skulle placere fingeren.

Via fingeraftrykslæseren kan du låse din tablet op, logge ind på din Samsung konto og betale via Paypal.

Brugerfladen er lækker og du kan f.eks gemme apps i din app-drawer eller smide dem i mapper, ligesom at du kan (hvis du ønsker det) have et sidepanel på alle skærme med dine ynglingsapplikationer.

I statusbaren har du hurtigt mulighed for at tjekke dine seneswte beskeder eller bruge witgetterne øverst oppe. 

galaxy-tab-s-ui

Screenshot 2014-08-22-19-17

Konklusion:

Samsung Galaxy Tab S 10.5 er en yderst lækker og brugbar tablet, og Samsung fortjener klart at få vores “AppsAndroid anbefaler” diplom.   

appsandroid anbefaler ikon-01

Skærmen er super god og lyset kan skrues højt nok op til at du rent faktisk kan bruge den i overskyet vejr. Jeg har endnu til gode at prøve et produkt med en så høj lysstyrke at jeg uden problemer kan bruge den i solen.

Batteritiden er virkelig acceptabel, og selvom jeg havde håbet på at den kunne holde blot en anelse længere, giver Samsungs strømsparetilstand mulighed for dette hvis du kan leve med at skærmen er uden farver.

Strømstikket er placeret direkte tåbeligt da det ikke kan lade sig gøre at bruge Galaxy Tab S til spil imens den lader. Til gengæld er det placeret perfekt når den står på bordet eller på dine knæ i et cover…og husk at hvis du køber en tablet på denne størrelse, også at købe et cover, da du helt sikkert vil se film eller andet der kræver at den står på bordet.

Samsung Galaxy Tab S 10.5 får 5/6 stjerner. Vil prisen, der fra salgsstart er omkring 3995 kroner, falde med 500 kroner, vil den kunne få 5.5/6 stjerner.

appsandroid bedømmelse 500px-0320140819 162734

(19) kommentarer
 1. hej jeg skal have en tablet og ved ikke hvad jeg skal vælge lidt af en jungel hvad er god og hvad er ikke så godt måske i kunne hjælpe lidt Tina

  1. Hej Tina! Jeg købte Samsung Galaxy Tab S 10.5 og den kan jeg på det kraftigste anbefale sikke en skærm, den er som et glansbillede! Sammenlignet med andre mærker uden at nævne navne. Nu venter jeg bare på en en opdatering (Lollipop) den har jeg lige fået til min Samsung Galaxy s5 og den er blevet endnu bedre end fra start af. En ting mere om Galaxy tab S 10.5 er at den ser faktisk ud også med det originale cover, den bliver ikke tyk og grim som den nærmeste konkurrent.

 2. Jeg har prøvet den hos Elgiganten og den var fantastiske, utroligt hurtig og sikke en skærm, har altid syntes at iPads skærm var god! Men ikke i forhold til denne. Jeg så dem side om side og skulle det være så ville jeg garanteret vælge Galaxy s 10.5 tablet, ingen tvivl, men så er der lige det med prisen! Den skal nedad først. Så måske om 3-4 måneder.

 3. Arg nu sys jeg lie i stramme den lidt drenge jeg har tab s og det er den bedste tablet jeg har have og jeg har hav rigtigt mange tablet så det kan i tænke over i må gerne ringe til mig hvis jeg skal uddybe og hjælpe jer med jers test

 4. Har haft en Tab S 8.4″ med 4G i knap et par måneder.
  Det er en fabelagtig handy størrelse, og så er skærm og performance helt i top.
  Fruens iPad mini når den ikke til opladeren.

  1. @KF har ik læse hele historien endnu men er de li go den lille og den store? kun skærm størrelse er forskellige? og hvis de er li go så ka jeg vel godt brue den her test hvis jeg vil ha en lille s tablet ik?

 5. så er det afgjort den blive bestile om lidt tak for det 🙂 har os ventet lang tid på den here test 🙁

 6. Det var du fandeme længe om Høy 😛 har ventet og ventet på den her test så nu er kaffen sat over og der er fyret op under min galaxy S5 🙂

 7. kanon test af galaxy tab s men du plejer at lave flere videoer i din anmeldelser så pleeaasssee vend tilbage til det 8)

Skriv kommentar
account_circle
email