Swipp vs MobilePay – Swipp vil ikke længere være nummer 2

thumb Banker mobilbetaling

Swipp er snart klar med en ny mobilbetalingsløsning. 

Mobilbetaling i Danmark er så småt ved at vinde indpas i vores samfund, og selvom vi endnu ikke er så langt i processen at vi kan betale i samtlige dagligvareforretninger med mobilen er vi dog på vej til at blive et Dankortfrit land (jaja, det er måske at stile for højt).

Den førende mobilbetalingsløsning herhjemme hedder MobilePay, og blev lanceret i maj 2013, og er udviklet af Danske Bank. Alle kan dog bruge MobilePay uanset hvilken bank man tilhører, og dette er selvfølgelig en af grundene til dens popularitet.

Der er i skrivende omkring 1.6 millioner aktive Mobilepay-brugere.

 – Dansk Supermarked er klar med mobilbetaling via MobilePay

 – MobilePay er hentet over en million gange

 – MobilePay understøttes nu også af Kræftens Bekæmpelse

En anden mobilbetalingsløsning, Swipp, der blev lanceret i juni 2013, er nu så træt af at være nummer 2 at de 81 banker der er med i samarbejdet snart lancerer nogle nye tiltag, ligesom at de også har ansat Martin F. Andersen fra Nordea i en helt nyoprettet direktørstilling.

Ifølge Buisness.dk vil Martins første tiltag være at kapre Danske Banks kunder via en ny løsning der giver dem flere muligheder.

Som det ser ud nu kan kunder i Danske Bank kun bruge Swipp til at modtage penge med, og da Danske Banks kunder udgør omkring en tredjedel af danskerne, erkender Martin F. Andersen at kampen om mobilbetaling i Danmark ikke kan vindes uden at Danske Banks kunder har adgang til en tjeneste som de kan bruge til mere end blot at modtage penge.

 – Paii – teleselskabernes mobilbetaling er lanceret

 – Zerved og mobilpungen Paii slår pjalterne sammen

Derfor bliver der arbejdet på en ny løsning der forventes færdig i starten af næste år.

Swipp skal gøres tilgængeligt for alle danskere. Det er klart. Alle skal kunne få swipp-applikationen. Man kan ikke lave det som en konto-til-konto-løsning, ligesom Swipp-bankernes kunder får, men så må man bruge kortstrukturen med de begrænsninger, der så er for det, i form af lovgivningens beløbsgrænser. 

En funktion der helt sikkert vil tiltrække brugere er hvis loftet på beløbsgrænsen bliver hævet, dog ligger det ikke fast hvor meget højere end det nuværende loft på 3000 kroner, det vil blive i første omgang.

Martin F. Andersen har dog planer om at beløbsgrænsen i en nær fremtid skal helt væk.

Lige nu har vi en begrænsning på 3.000 kroner, inden længe hæver vi den, og på længere sigt bevæger vi os derhen, hvor grænsen er saldoen på din konto. Der sidder nogle forsigtige bankfolk, som skal være med, så vi bevæger os stille og roligt opad, men jeg har tidligere sagt, at jeg vil betale min næste bil med Swipp. 

Og netop beløbsloftet kan ifølge Martin F. Andersen vise sig at være af afgørende betydning for Swipp-samarbejdet, da tjenestens infrastruktur gør det muligt at hæve beløbsgrænsen til det bankerne ønsker.

MobilePay derimod, skal, når beløbene når en vis størrelse, leve op til betalingskortreglerne og diverse regulering, og disse begrænsinger vil ramme Swipp-brugere der ikke er kunder i en Swipp bank (f.eks Danske Banks kunder), da løsningen til dem vil foregå via Dankortets infrastruktur.

I sidste ende skulle det gerne ende med at en god kasseapparatsløsning er at finde i butikkerne rundt om i landet, og vi følger selvfølgelig op på udviklingen som den skrider frem.

Husk:

Du kan holde dig opdateret ved at følge os på Facebook og Google +, ligesom at vi også er at finde på Twitter og Pinterest.

Vores videoer kan du se på Youtube og du kan hente vores app via Google Play.

Har du brug for hjælp til din smartphone, smartwatch eller tablet er du velkommen i Androidernes forum.

(2) kommentarer
Skriv kommentar
account_circle
email