Paii – teleselskabernes mobilbetaling er lanceret

Efterhånden som mobilen stadig får et dybere indgreb i vores dagligdag vil flere og flere danskere også bruge den til at f.eks købe ting via internettet fra, og det er med den tanke i baghovedet at 4T i sin tid blev oprettet.

4T er navnet på de store teleselskabers sammenslutning (TDC, Telia, Telenor, 3), og er et firma der er oprettet for at have fokus på mobilbetaling i danmark, og er altså med andre ord et e-pengeinstitut der adskiller sig fra de almindelige banker ved ikke at låne penge ud eller have en fysisk bank.

 – Mobilepay kan bruges i udvalgte butikker

Det er firmaet 4T der står bag den nye gratis danske app, Paii.

Når du har installeret Paii via Google Play og brugt nem-ID som identifikationsmetode èn gang, kan du herefter via en firecifret selvvalgt kode bruge mobilen som digital tegnebog.

To måder at betale på

Der er to muligheder hvis du vil bruge paii som betalingsmiddel. Den første metode er nok den mest åbenlyse da det jo er teleselskaberne der står bag app`en, nemlig at du kan vælge at det beløb du bruger skal trækkes fra din telefon-regning.

Den anden metode er at bruge et betalingskort og knytte det til Paii.

Du kan bruge op til 7500 kroner hver gang du laver en transaktion, også selvom det er via SMS-betaling.

Hvor kan man bruge paii?

Paii kan lige nu bruges i online butikker  og via SMS-betaling, samt kan du overføre penge til andre Paii-brugere som vi kender det fra konkurrenten MobilePay.

 – Sådan kan du bruge NFC

4T forventer at de i slutningen af marts har integreret Paii i TDC`s fysiske butikker, således at du via f.eks NFC kan betale for dine varer. Håbet er selvfølgelig at udbrede Paii så vi om nogle år kan betale med mobilen i mange butikker landet over.

 – Zerved – betal og bestil drinks via mobilen

De forventer dog at vi allerede fra 2014 kan bruge Paii i en række udvalgte butikker.

Du kan finde flere nyheder om danske apps og spil her.

Direktøren for Paii, Peter Bredgaard, siger om Paii:

”Paii er fremtidens digitale tegnebog, der kommer til at revolutionere danskernes mobile muligheder. I første omgang tilbyder vi en løsning, der smelter mobilen og betalingskortet sammen og gør det muligt at betale med mobilen med kun få klik. På sigt har Paii potentiale til at rumme både vores kreditkort, loyalitetskort og medlemskort,” siger direktøren for Paii. Rigtig mobilbetaling har efterhånden været ventet længe herhjemme, og vi er stolte af endelig at kunne give danskerne muligheden. Men det er kun det første skridt på rejsen. Paii er udviklet til at give forbrugerne fuld handlefrihed på mobilen, uanset hvor de er, og til at forløse det mobile potentiale i fremtiden. Derfor forventer vi, at danskerne vil tage varmt imod Paii,”

Du kan læse mere på deres hjemmeside.

(6) kommentarer
 1. Den helt store forskel indtil videre er beløbsgrænserne og det faktum, at Paii kan bruges som betalingsmiddel i andre apps (som vores) og på sigt i butikkerne.

  Mere info bliver offentliggjort her på AppsAndroid i næste måned.

  Dbh

  Martin Tychsen
  ZervedApp.com

  1. nice. en af mine venner har prøvet den der zerved og han sier at han bestillede noet at spise og det var smart. så god lykke med den 🙂

 2. @Lennart, Jeg opfatter det ikke sådan at du skal skifte, men at du kan bruge begge muligheder. Så kan man hen ad veje se hvad der passer en bedst. Jeg er næsten sikker på, at begge apps vil blive opdateret efterhånden som man ser hvad der reelt er behov for.

  1. Tror Buch har ret men jeg ville nu hellere at man kan nøjes med ‘én mobilbetalings applikation men de vil vel altid konkurrere imod hinanden 🙁 synes bar at to af dem er vel lie med dobbelt så meget mulighed for at miste penge hvis mobil bliver stjålet.

 3. Bruger mobilepay og det fungerer fint for mig så med mindre at paii kan bruges i en masse butikker er der vel ikke nogen grund til at skifte eller hva?

Skriv kommentar
account_circle
email