Prøv den nye Google kalender til Android allerede nu

thumb nye-google-kalender-5

Du kan allerede med det samme prøve Google´s nye smarte kalender-app til Android.

Blækket er knapt tørt fra skriveriet i går om introduceringen af Google`s nye kalender-app til Android før det er muligt at hente og installere den nye kalender til trods for at der ifølge Google ville gå nogle uger før enheder uden Android 5.0 Lollipop ville modtage opdateringen.

Grunden til dette er “apk”, et filformat der på Android platformen lader os installere og distribuere spil og apps uden at skulle en tur forbi Google Play og har du fulgt med her på siden har du også lagt mærke til at vi ret ofte benytter muligheden for at i kan downloade en apk-fil således at i kan tjekke nye apps og spil ud længe før i ellers ville kunne det.

Det er f.eks apk-filer der var med til at vi i sidste uge kunne prøve Google`s nye Gmail og i ugen før denne det nye Google play, der ligesom kalenderen som denne artikel omhandler, alle nu er i version 5.0.

 – Er det ulovligt at dele apk-filer?

Som før nævnt blev den nye kalender lanceret i går og du kan læse mere om funktionerne her.

Ganske som at Google Inbox er en smartere udgave af Gmail er den nye Google kalender en smartere version af den nuværende kalender, og meningen er at det skal være nemt at oprette nye aftaler og rejser osv.

Artiklen fortsætter under videoen der viser kalenderen frem.

Da kalenderen kommunikerer med Gmail vil f.eks en bekræftelse på en flyreservation automatisk blive oprettet i kalenderen, og det med flyafgange og det hele. Er flyet forsinket klarer kalenderen også dette.

Du kan hente kalenderen enten via min Dropbox eller via dette link. For at kunne installere apk-filer (hvilket er en af grundene til at Android er så sikkert) skal du selv give tilladelse til dette under dine indstillinger og sikkerhed og tillad installation fra ukendte kilder.

For at kunne bruge den nye kalender kræver det at din smartphone eller tablet kører Android 4.1 eller derover.

Jeg har kun hurtigt tjekket kalenderen ud, men brugerfladen er rigtig lækker og der er store billeder og placeringer der helt klart gør den mere tiltrækkende end den gamle.

Hiver du menuen ud til venstre har du mulighed for at bestemme farver og hvilke kalendere der skal vises og øverst til højre kan du skifte antal dage til visning.

Herunder ses en enkelt aftale oprettet i den nye kalender og som du kan se er UI både simpelt og overskueligt.

Screenshot2014-11-05-08-02-

Via Torben Linneman Nielsen 

(4) kommentarer
Skriv kommentar
account_circle
email