Norton Tablet / Mobile Security 2,5

Vi har af Norton Symantec fået mulighed for at lave en fortest af Norton Mobile Security/Norton Tablet Security 2,5..

Med henhold til pressemeddelsen tidligere i dag, kan vi give jer den første danske anmeldelse af Norton Tablet / Mobile security 2,5.

Norton Symantec er af mange kendetegnet for beskyttelse af deres computere, og det seneste års tid også deres Android smartphones. Sidste gang vi her på siden testede et antivirus-produkt fra Norton var det Norton Mobile Security 2,0 til Android. Det er nu blevet opdateret til version 2.5, og omfatter nu også seperat beskyttelse af din Android tablet.

Norton Mobile Security er en del af Norton Everywhere, som bla. også indeholder Norton Mobile utilities, og nu også Norton Tablet Security.

Den eneste forskel på de to produkter er at du ikke kan sende sms til din Android tablet når du bruger Norton Tablet Security, samt at du ikke kan blokere opkald og sms`er. Ellers er de to sikkerheds-produkter identiske. Derfor vil vi i denne test ikke skelne imellem de to produkter med mindre andet er nævnt. Vi har valgt at “kodenavnet” for dem begge er Norton Security.


Funktioner og indstillinger:

Norton Security hovedpunkter:

 • Antitheft.
 • Malware.
 • Web-protection.
 • Block calls and sms Kun Norton Mobile Security).

Antitheft-delen er nok den største ændring siden forrige version. Det er nu muligt at logge dig på en konto på https://antitheft.norton.com, og så holde øje med din Android tablet/mobil hvis den er blevet stjålet. Denne funktion er sandsynligvis nok kommet da det jo af gode grunde ikke er muligt at sende sms-kommandoer til en tablet, så Norton havde brug for en anden løsning

Via din browser er det nu muligt at spore og låse din Android tablet/mobil, samt at tage et billede med frontkameraet. En ekstra genistreg, som jeg efterlyste i Norton Mobile Security 2.0 er, at det nu er muligt at skrive dine kontakt-oplysninger på den låste skærm via web-browseren.

Den låste skærm på en HTC Flyer (tryk for at forstørre)

Norton_Tablet_Security_2_copy

Antitheft er et plugin/add on, som er gratis at hente og muligheden får du automatisk når du leger med Norton security første gang.

Norton Mobile Security er der ydermere mulighed for at sende kommandoer til din Android mobil via sms fra en hvilken som helst anden mobiltelefon. Du kan gøre følgende via sms:

 • Lokalisere din enhed.
 • Låse den.
 • Rydde mobilen for data.
 • Sæt den til at “skrige”.

Malware-delen scanner dine downlodede apps, billeder og filer. Der er også mulighed for scanning af dit SD-kort.

Web-protection opdager phising og websider der benyttes til at stjæle din følsomme oplysninger.

Block calls and sms-delen gør det muligt at blokere for indkomne opkald/sms`er, fra en person.

Batteri/CPU-forbrug:

Jeg har i skrivende stund haft monitor på Norton Security på min Android, og i de knap 5 dage jeg nu har testet programmet, har det samlet taget 0,3% af alt batteriforbrug. Hertil skal nævnes at jeg jo har brugt Norton Security rigtig meget, noget man ikke ville gøre til daglig. Når først du har indtastet de oplysninger programmet kræver for at fungere optimalt åbner du jo ikke Norton medmindre du vil køre en scanning. Mit bud er at Norton napper omkring 0,2% af det samlede forbrug inklusive forbruget for Antitheft.

Herunder kan du se hvor meget CPU Norton og Antitheft tager imens jeg browser med default browseren. Web protection er slået til, og som du kan se er det minimalt. At du ikke kan se at Norton Security har brugt noget saft er fordi at vi er nede i det leje hvor app´en ikke kan registrere det præcist:

Tryk for at forstørre

Antitheft
Norton_antitheft_batteritest
Norton Tablet Security
Norton_Mobile_security_batteritest
Default browser
Samsung_browser_batteritest

 

Nedenunder vil jeg vise hvor lidt saft Norton tager i forhold til andre apps. Det du ser, er målinger fra det sidste døgn. Norton laver et peak fordi at jeg er ved at tage screenshot imens den scanner. 

Tryk for at forstørre

 Extended Controls  Fancy Widgets
Extended_controls_vs_Norton_security_batteritest Fancy_widget_vs_Norton_security_batteritest
 Norton Mobile Security  Pure Messenger widget
Norton_Mobile_Security_batteritest_et_dgn Pure_messenger_widget_vs_Norton_security_batteritest

 

 I næste del vil vi se nærmere på funktioner via SMS. Læs anden del af Norton Mobile/Tablet security testen.

En hurtig gennemgang af SMS- kommandoerne som kun er mulige at bruge på Norton Mobile Security. Koderne for at udføre kommandoer er nemme, og i forhold til Mcafee`s Wavesecure, er Norton Mobile Security noget mere simpelt at bruge. Et eksempel kunne være at vi skal låse vores Android enhed, og vores kode til begge programmer er 8888. Norton skal bruge en SMS der ser sådan her ud:“lock 8888”. Wavesecure`s ser sådan her ud:“lock secure 8888”. Nu tænker du sikkert at det er da ligemeget med et ekstra ord, men efter at have brugt Wavesecure i et år, kan jeg fortælle dig at det er det ikke. Da det ikke er en service du benytter hver dag kommer du til at glemme om det er secure lock, eller lock secure. Oven i det skal du huske kommandoerne og koden.

Bemærk at videoerne er i bedre kvalitet på Youtube.

Låsning via SMS

Link til Youtube


Lokation via SMS

Link til Youtube


Alarm via SMS

Link til Youtube


Få en ven til at låse op via SMS

Link til Youtube


SIM lås

Link til Youtube

 

Her nedenunder kan du hente den gratis prøveversion af Norton Mobile Security,og se om det er noget for dig. I den gratis version må du undvære Antitheft.

Android-penge  Gratis 

Android_market_nyt  Norton Mobile Security Lite Android market 

 Eller scan koden med din Android:

Norton_Mobile_security_Lite_Android_market_QR


 Tryk for at forstørre (screenshots fra mobil)

Norton_Mobile_Security_25_6 Norton_Mobile_Security_25_7

 

I den sidste del af testen kommer konlusionen. Læs sidste del af Norton Mobile/Tablet security testen.

Praksis:

Et af de punkter der nogen gange er overset er hvordan apps fungerer i praksis. Efterhånden er der dog flere og sider der er ved at få øjnene op får vigtigheden i det, men da vi startede med at anmelde apps var de fleste tests bygget på funktioner. Funktioner er ligegyldige hvis ikke app´en fungerer som den skal.

De fleste funktioner i Norton Tablet/Mobile Security har vi jo testet i de tidligere udgaver af sidstnævnte, så vi glædede os til at se om det nu var muligt at tage et billede med frontkameraet på en Android tablet via web-browseren på en computer. Det virker både med tablet og mobil.

Det tager en 20 – 30 sekunder fra du har trykket på “tag et billede” til billedet dukker op foran dig. På billedet nedenunder er det en HTC Flyer med Android Gingerbread der er blevet brugt. Når du sidder med din tablet i hånden imens der bliver taget et billede, opdager du det ikke.

Tryk for at forstørre

Norton_Tablet_Security_1 

At spore din Android via web virker også fint. Det kræver at GPS og internettet er slået til for at få en nogenlunde position, og afhængig af om man er ude eller inde kan resultatet godt svinge med op til 100 – 150 meter. Nortons sporings-service via web, virker dog mere præcis end den vi har set på f.eks AVG Antivirus.

Sporing via web (tryk for at forstørre)

Norton_Mobile_security_Antitheft_p_computeren

Der har ikke været et eneste forceclose i de nu 4 døgn vi har testet de to produkter, og som Klintø udtrykker det:

“Den ligger bare i baggrunden, ligesom på PC’en, hvor den
tjekker de hjemmesider du besøger og man føler/mærker slet
ikke den kører i baggrunden! Om det er fordi jeg surfer rundt
de forkerte steder vides ikke, men det korte og lange er, at
man ikke mærker den kører i baggrunden :-)”.

 

En detalje jeg synes er ret god er, at når du downloader filer/apps så kan du se at Norton scanner filen i statusbaren. Når filen er scannet får du en besked om den er ren eller ej. Du kan vælge om Norton skal scanne automatisk eller bare når du selv vil gøre det manuelt.

Klintø er også enig her:

“Denne scanner dine apps/Tablet og kan gøre det automatisk
dagligt, ugentlig eller en gang om måneden..

Den scanner også nye apps når de bliver hentet og bare rolig,
det tager blot et sekund eller to 🙂

Den scanner selvfølgelig også de apps som bliver opdateret og
scanningen gøres lige efter app’en er hentet og
installeret… Man bemærker ikke den scanner, da selve
processen gøres lige efter installationen og tager som
tidligere nævnt blot 2 sekunder!!”

 

At blokere opkaldog SMS`er fra bestemte personer virker også fint og hver gang. Det er nemt at tilføje og fjerne kontakter fra listen. Jeg har undret mig over at en funktion som denne er med, men efter at have samarbejdet med Klintø i et par dage er det lækkert at få noget ro (sorry Klintø android-smile ).

Konklusion:Norton_Mobile_security_25_4

Prisen er 249 kroner for beskyttelse til en enhed per år. Det er dyrt i forhold til andre produkter, og der findes sågar gode gratis alternativer, som f.eks Super Security. Forskellen er så at Norton er Norton, og de har vundet flere år i streg for at have den bedste beskyttelse til PC. Man må også gå ud fra at Norton grundet deres størrelse, ofte er med fra start når nyt malware opdages.

Rundt regnet snakker vi en rund 20`er om måneden for en stabil og ikke ressourcekrævende app, der tilmed kan ende med at spare dig flere penge, end hvis du ikke havde den.

Jeg bruger som sagt Norton på alle mine PC`ere, og i testen af den tidligere version af Norton Mobile security efterlyste jeg også at det kunne være rart ikke at skulle oprette en ny bruger hvis man er Norton-kunde i forvejen. Det ønske har vi fået opfyldt (højst sandsynligt ikke på grund af mig), og det er bare et ekstra plus.

En af de ting jeg hele tiden har vendt tilbage ved Nortons antivirus til smartphones er stabiliteten. Trods at jeg har prøvet mange Android antivirus apps, har Norton Mobile security aldrig været afinstalleret fra min Android mobil, også selvom at jeg enten brugte AVG Antivirus, Super Security, eller wavesecure som “standard” partner til at kunne finde og låse min mobil hvis den blev væk, via SMS/web.

Den eneste grund til at jeg har brugt Wavesecure, og ikke Norton, er at Norton ikke før har haft muligheden for at skrive en meddelse på den låste skærm. Derfor har jeg nu afinstalleret Wavesecure, og jeg er ikke i tvivl om at Norton Tablet/Mobile Security bliver mine to faste antivirus-apps i fremtiden.

Jeg har ikke kunne prøve WIPE funktionen da den kun er understøttet på den betalte version, og den har jeg installeret på en Samsung Galaxy S 2. Samsung mobiler kan ikke nulstilles uden at indtaste en kode, så jeg tror ikke at WIPE virker på Samsung. Det skal selvfølgelig afprøves. 

Norton Tablet / Mobile Security 2,5 kommer begge med på listen over de  bedste Android betalings apps, og Norton Tablet Security kommer selvfølgelig også på det andet løbende projekt, nemlig at finde 100 gode apps til Android tablets.

Jeg har modtaget mange mails angående min /vores vurdering af app. Tit og ofte er det jer brugere der mener at vi er for nærige med vores vurderinger af app`ene. Vi er altid glade for at få kritik/ros, og vi overvejer altid om der er noget vi kan gøre bedre. I det her tilfælde må jeg desværre skuffe jer, da jeg mener at der skal meget til at give vurderingen 5 ud af 5 mulige.

På min PC bruger jeg en service i forbindelse med Norton Internet security der hedder “Identity safe”. Den går ud på at Norton gemmer koder, betalingsoplysninger osv, og den er helt uundværlig. Hvis det kunne lade sig gøre til smartphones ville min lykke være gjort.

Den højeste score der er blivet givet her på siden er 4,5……..men ikke længere. Jeg har valgt for første gang i AppsAndroid`s historie at give en app top-karakterer. Grunden? Den kommer her: Norton tablet security /Mobile Security bruger ikke dit SIM-kort til at identificere din Android enhed med, men det IMEI-nummer der er tilknyttet præcis din tablet/mobil. Det betyder (og det er afprøvet og virker), at selvom tyven skifter SIM-kort i din mobil eller 3G tablet, kan du stadigvæk tage billeder via din konto på Antitheft. Norton.com…..det var lige springet fra 4,5 til 5.

Derfor lander både Norton tablet Security og Norton Mobile Security  på 4,5 ud af 5 mulige. Vi kan uden tøven anbefale begge produkter.

Tak til Klintø for at hjælpe med anmeldelsen.

Min vurdering: 4,5/5

Testet version 2,5

Norton Mobile Security

Norton_Mobile_security_25_1 Norton_Mobile_security_25_2

 

Norton Tablet Security

Norton_Tablet_security_3

 


Din Vurdering af Norton Tablet / Norton Mobile Security 2,5:

(2) kommentarer
 1. Hej Høy
  Det med at den tager billede virker ikke: Du får denne besked: “På grund af love om privatlivets fred, understøttes funktionen Smugkig ikke i dit land.”
  Jeg har købt den for 199 kr for et år. Abb. hedder “husstand”. Derfor install. jeg den på min mands tlf. også, og det virker. Men hvor mange enheder kan man install. på? Vi har yderligere 2 tablets…

  1. det virkede fint da vi skrev anmeldelsen men du har helt ret i at det samme står her ved mig…jeg skriver til dem og hører dem ad, men garanteret at det er blevet forbudt her i DK som der står…lidt ærgeligt 🙂 Tak for info…

Skriv kommentar
account_circle
email