Extended Controls

Extended controls til Android er en widget med en masse muligheder for selv at bestemme hvordan genveje og widgets skal se ud. Denne app er et must hvis du benytter “home replacements”, eller hvis du bare vil give din Android lidt ekstra.

Extended control en af de widgets hvor der er flest muligheder for selv at tilpasse udseendet. Du kan oprette widgets, men du kan også oprette genveje til næsten alt på din Android. Udover det kan du selv bestemme hvordan genvejene skal se ud, og hvad der skal stå under dem.

Funktioner og indstillinger:

Extended control giver dig fire størrelses-muligheder for at oprette widgets:

 • 1 x 1
 • 1 x 2
 • 1 x 3
 • 1 x 4

Som du kan se på screenshotsène længere nede (klik for at forstørre), kan du på 4 ikoners plads nemt oprette 8 genveje eller widgets. Du kan indsætte billeder fra galleriet, eller vælge om din nye genvej/widget skal være mørk, hvid eller grå. Du kan endda bestemme hvad farve indikatoren under widgetten skal have.

Der er mulighed for følgende widgets:

 
 • 2G-3G (skift imellem dem)
 • 4G (slå til/fra)
 • WIFI (slå til/fra)
 • Data network (slå mobilnet til/fra)
 • Brightness (ændre lysstyrken)
 • Torch (lommelygte)
 • Bluetooth (slå til/fra)
 • GPS (slå til/fra)
 • Autosync (slå til/fra)
 • Battery (batterimåler, samt genvej)
 • Autolock (slå til/fra)
 • Force sync (slå til/fra)
 • Airplane mode (slå til/fra)
 • Autorotate (slå til/fra)
 • Timeout
 • Hotspot WIFI (slå til/fra)
 • Audiomanager (skift mellem profiler)
 • Silent/vibration
 • Reboot (genstart mobilen)
 • Stay awake (skærm)
 • Lock pattern (slå til/fra)
 • Lock screen (sluk skærmen)
 • Language (skift sprog)
 • Shortcut app (genvej til alt)

Når du så har oprettet et par genveje, kan du gemme dem i en profil, og eksportere indstillingerne til SD kortet. Dette er smart hvis du køber en ny Android mobiltelefon.

Brugervenlighed:

Når du åbner Extended controls (ikonet), får du et overblik over de widgets eller genveje du har på dine skriveborde lige nu. Når du skal tilføje en widget til en af skrivebordene er der et stort plus (+) midt på skærmen. Et tryk bringer de muligheder frem der er i overstående skema. I bunden er menuen med følgende muligheder:

 • Toogles (tilføj et nyt element)
 • Theme (tema)
 • Advanced
 • Profiles (gem forskellige profiler)
 • Apply

Første gang man åbner Extended controls, skal man lige have et overblik over alle mulighederne. Når du først er blevet fortrolig med programmet er det meget nemt og hurtigt at tilføje nye genveje eller widgets.

Praksis:

Jeg har nu brugt Extended control med ADW Launcher EX i en uge, og der har intet været overhovedet. Hver gang jeg trykker på en widget gør den det den skal. Det at man kan vælge indikator farver, gør at det er nemt at se hvad man har åbent. Der har ikke været et eneste forceclose i den tid.

Konklusion:

Hvad enten du bruger “home replacements” eller ej, så kan du lave nogle fede genveje til alt på telefonen. Hvis du er bundet af Androids 4 x 4 ikoner, så er Extended controls en god mulighed for at lave noget mere plads på dine skærme. Jeg mener at den skal på listen over de  bedste widgets til Android. Jeg kan kun anbefale den, og meget mere er der ikke at sige om det.

Testet version: 5.0.3

Min vurdering: 4/5 

Android-penge  Cirka 6 kr.

AndroidMarket_ikon_50  Extended controls Android market
Android_market_PC  Extended controls Android market 
appbrain_ikon_48  Extended controls Appbrain. com  

Eller scan koden med din Android mobiltelefon: 

Extended_comtrols_Android_QR


Extended_controls_Android_apps_1 Extended_controls_Android_app2

Brugervurdering af Extended control: 

(21) kommentarer
 1. jeg har også prøvede widgetsoid, og hold da kæft man, det er en GENIAL app 😉 . Jeg skulle også lige sige til dig Høy at du har skevede tilfæje istedet for tilføje. I slutnigen af første linje under bruger venlighed 😀 .

  1. Tak ven….men har du ikke kigget forkert, for jeg kan da ikke finde den fejl du snakker om(hehe 😉 😉 godt man har administratortilladelse). Meeen…..ahem 😛
   “dig Høy,t du har skevede tilfæje istedet”

 2. Ja, det hjælper ikke. Uanset er det fedt nok at have kontakter i rullegardinet, så det der virker er jeg tilfreds med 😆

 3. Hmm. Det med de ikke er synlige, har du prøvet at ændre ikonfarven til sort? Da app-en ikke viser baggrunden i statusbaren kan du ikke se ikonerne hvis de er hvide.

  Jeg ved dog ikke hvor meget du kan ændre på farverne i gratis-versionen da jeg betalte for den med det samme da jeg så hvad den egentlig kunne 😉

  Og selvfølgelig må du bruge det screenshot jeg har uploadet.

  Og det der Elixir ser meget nice ud, og godt lavet. Kunne være man skulle tjekke det ud.

  1. Efter et reboot er ikonerne synlige. Synes det er lidt ustabilt på min DHD. Men det er der. Genial widget.

   1. Det er ikke helt fedt.
    Men nu har jeg brugt den et par dage, og det eneste problem jeg har med den er at når jeg går ind og ændre i de widgets som jeg har i statusbaren så starter de med at poppe op igen når jeg trykker på dem, dette kan dog fikses ved at gå ind og aktivere og deaktivere pop-ups og så fungerer det fint.

    1. Jeg er også ved at fatte det. Den er dog ikke for førstegangs brugere, men jeg har nu både widgets og kontakter i rullegardinet, og det har kørtfint hele dagen. Hvis det fortsætter, og det tror jeg at det gør nu, så smider jeg en guide ud i weekenden.

     1. Præcis. Man skal lige have tungen lige i munden når man sætter sig ned med den først. Men ellers synes jeg det er en fin app.

 4. Ja, det er sgu rigtigt, og fedt nok.
  Det kan man desværre ikke på HTC Desire HD. Jeg har prøvet alt, og det ville være underligt at jeg ikke kunne finde ud af det (pral, pral). Jeg kan få apps, kontakter og genveje til at være synlige, men ikonerne er ubruelige da man ikke kan se dem. Både kontakter, apps, og genveje virker som de skal, de popper ikke op. Det er widgets der ikke virker. Anyway, overfed app, og jeg vil lave en artikel om den. Fedt tip 😆
  Jeg tipper dig lige tilbage med “Elixir, virkelig fed widget:
  https://market.android.com/details?id=bt.android.elixir.addon.personal&feature=search_result

  https://market.android.com/details?id=bt.android.elixir

 5. Hej.

  Den telefon jeg bruger er en standard Desire.
  Og som du kan ser her: [url]http://dl.dropbox.com/u/1039399/device1.png[/url] så har jeg decideret togglers og app-genveje i min notifikations/statusbar. Og der kommer ikke nogle pop-ups når jeg trykker på nogle af dem.
  Og selvfølgelig må du da bruge mit brugernavn i artiklen.

  1. Nu har jeg hentet den. Du kan lave de samme genveje med “app launcher”, den her har dog mange flere mulighder for tilpasning. Det er stadigvæk ikke hvad jeg vil kalde at have widgets i statusbaren ligesom du ser det på samsung galaxy S, da der kommer en popup. Hvilken fone har du? man kan nemlig ikke se noget som helst på Desire HD. Det eneste der er brugbart at have i statusbaren er kontakter da man ikke kan se ikonerne. jeg har ikke leget så lang tid med den endnu, så måske det kommer 😆 Synes alligevel at mulighhederne er så fede at jeg vil lave en artikel om den, og håber det er i orden at jeg bruger dit brugernavn i den.

 6. Hvis jeg kunne finde ud af at tage screenshots med min telefon kunne jeg vise det.
  Men nej, jeg har decideret toggles/genveje i min notifications bar.

 7. Fungerer den ikke bare som app launcher? Altså det er bare genveje, det er ikke direkte widgets i statusbaren? jeg prøver at tjekke den ihvertfald, tak for tippet 😆

 8. Den du linkede til virker ikke på særlig mange phones,,men prøv og tjek. Jeg har lige nu ptøvet den på Nexus S og Desire HD uden held. Jeg kender ikke en der er stabil. Hvis du finder en der virker så sig til.

 9. Når okay.

  Det er bare fordi jeg leder efter en app der gør det samme som [url]https://market.android.com/details?id=karson.app.SettingsBar&feature=search_result[/url] bare ligeså customizable som extended controls og switchpro widget og de andre toggle widgets på markedet.

 10. Er det virkelig rigtigt at du kan få dine widgets vist i din status/notifications bar, altså den du trækker ned fra toppen?

  For hvis det er, så er det LIGE den app jeg mangler.
  Og hvis den kan dette, kan du så ikke uploade et screenshot af det?

Skriv kommentar
account_circle
email