Super security

    Jeg har testet Super security , et antivirus program til din Android mobiltelefon. Super security scanner din mobiltelefon for malware, og giver dig herefter besked om hvad der er af uønskede ting og sager. Det er gratis og er baseret på folks indberetninger og henvendelser.

Super security test :

Funktioner og indstillinger:

På startskærmen er der følgende muligheder:

 • Missing device (hvis du mister telefonen).
 • Task manager (du kan se hvad der kører af programmer og slukke dem).
 • Scan (scan telefonen).
 • App manager ( du kan se alle dine apps, og vælge om du vil åbne eller afinstallere dem).
 • Strongbox (“pengeskab” med kode, hvor du kan gemme billeder, videoer og smsèr som kun du må se).
 • Indstillinger.
 • Feedback (fortæl dem hvad du synes om Super security) .
 • Hjælp( beskrivelse af hvordan du bruger funktionerne).

Der er mulighed for at låse den telefon hvor du har installeret Super security, ved at sende en sms med en kode fra en anden telefon. Du kan skrive kontaktoplysninger eller andet på den låste skærm. Du modtager herefter oplysninger om længde og bredde grader om hvor din telefon befinder sig. Den telefon du sender sms fra behøver ikke at være en Android mobiltelefon.

Scanningen er delt op i 5 kategorier:

 • Malware.
 • High risk (høj risiko for malware).
 • Middle risk (mellem risiko for malware).
 • Low risk (lav risiko for malware).
 • Settings risk (om du tillader installation af apps som ikke er fra Android market).

Du kan vælge om Super security skal slås fra eller køre i baggrunden og scanne de apps du downloader. Du kan få et icon på din status bar, vælge om du vil se resultatet efter endt scanning, og du kan vælge hvilke apps der kommer på din “trusted list”, listen med de apps Super security ikke behøver at scanne.

Brugervenlighed:

Super security har et rigtig pænt interface, og er nem at komme igang med. At scanne sin telefon tager 5 sekunder og tre tryk. Efter endt scanning kan du se hvilke apps der hører til i de forskellige kategorier, læse lidt om hvad det betyder, og vælge om du vil sætte dem på din “trust” liste eller afinstallere dem. At sætte den op til at kunne låses med sms er også meget nemt da der står præcis hvad du har af muligheder. At slukke for dine apps kræver at du sætter et kryds i boksen til højre for den valgte app, og trykker “kill”. Det er også smart at bare kunne hive status baren ned og overføre de billeder eller videoer konen ikke må se:) At overføre videor til din Strongbox er også nemt. Du trykker på knappen og vælger hvad der skal overføres. Når du har downloaded en ny app, bliver den scannet, og du kan hive din status bar ned og se resultatet. Den passer sig selv i baggrunden og popper ikke op med irriterrende påmindelser om ligegyldige ting.

Praksis:

Jeg kørte min første scanning og resultaterne kom frem. Man kan godt blive overrasket over hvad nogle af appsène kræver af tilladelser hvis man ikke lige lægger mærke til det når man henter dem. Derefter ville jeg “slå et par apps ihjel”, og det virkede fint uden at telefonen “force closede”(genstartede), og det til trods for at jeg bruger Android 2,2(Froyo). Marcus(sønnike), stjal min HTC Desire og jeg sendte koden ……. fra min kones Nokia(jeg ved det) med sms. 10 sekunder senere modtog jeg længde og breddegrader. Jeg tjekkede efter med 3Dcompass og Compass, og regnede mig nogenlunde frem til at det var med en margin på 16 – 20 meter. WOW, det synes jeg er fedt. Den er mere præcis hvis du har enabled din GPS, ellers kan der godt være en margin på 300 meter.  På den låste skærm kunne jeg fortælle Marcus at der stod han skulle i seng. Nu har jeg ændret det til Tanjas tlf. Den låste skærm låste jeg op med den valgte kode.

Nu skulle der downloades fra Android market, og efter endt download kom et icon frem i status baren. jeg trak den ned og kunne læse om scanningen var succesfyldt. Som antivirus app, er det nemt at have på telefonen.

Der skulle jo også overføres et par videoer til Strongboksen, og det virkede også fint.

Konklusion:

Alt virkede som det skulle og alt var nemt, hurtigt og ligetil. En fed detalje er strongboksen, der nok sandsynligt i fremtiden, også kommer til at kunne tage filer. Det med at sende en sms og låse skærmen er et must for et mobilt antivirus program. Super security kører stille i baggrunden og virker ikke til at sluge meget batteri. Hvis der skulle være noget ville det være et ønske om at hver gang telefonen blev genstartet(ved skift af SIM kort) skulle man indtaste sin kode for at få den låst op. Hvis nu man ikke lige kan komme til en mobiltelefon i tilfælde af at den bliver væk eller stjålet. At kunne skrive en besked på den låste skærm er også et must. Den er føjet til listen over de 100 gode gratis Android apps.  Hvis ikke du er tilfreds med et gratis antivirus er der også Norotn mobile security eller AVG Antivirus til Android.

Min vurdering: 4/5

Testet version: 1.14


AndroidMarket_ikon_50  Super security Android market
appbrain_ikon_48  Super security Appbrain. com  

Eller scan koden med din mobiltelefon:                                                       

Super_security_Android_antivirus_QR


Super_security_1 Super_security_2
Super_security_3 Super_security_4

 


Brugernes vurdering af Super Security:

(28) kommentarer
 1. Jeg kan ikke finde sådan et hak, men jeg har lige prøvet den på min mands Android 2.3. Det virker. Den hyler og skal låses op. Den sender også en sms med lokation – kun een.

 2. Er der ikke en popup hvor du skal sætte et hak ved at den skal låse?.. Jeg kan lige prøve i løbet af de næste par dage og installere den og tjekke.. Det er sikkert den popup, jeg kan bare ikke huske hvor i super Security den kommer…

 3. Jeg har forsøgt at sætte Super Security op til at hyle og låse min tlf. med sms. Når jeg sender sms til den blinker den vildt et par gange, men bliver ikke låst. Derimod sender den sms til afsenderen med lokation igen og igen og igen…
  Stopper først når jeg genstarter den. Virker den ikke med Android 4.0.4?
  Den virkede med A 2.3

 4. @Høy:
  Mange tak for hjælpen, jeg havde selvfølgelig glemt at lave en unlock kode, + at jeg havde lavet min lockkode med bokstaver, og jeg lavede den om til tal, og så virkede det 🙂 bortset fra at den sagde at jeg boede i 82 mens det faktisk er 84, lidt underligt, kan man opdatere det?

 5. @Xlinean: jeg har lige hentet den og afprøvet den. Første gang du sender din pinkode f,eks 234555, så kan der komme en popup hvor du skal sætte et hak ved Super security for at fortælle din telefon hvad den skal..du har udfyldt både låse kode og oplåsningskode ikke?…prøv at se her i videoen på denne side. det er det samme: https://www.appsandroid.dk/joomla/norton-mobile-security.html
  Du skal ikke skrive noget foran koden, kun koden, men vær lige sikker på at du har klikket dig videre, ellers lige gå ind og opret koden igen/ændre og vær sikker på at du har udfyldt “unlock” koden.

 6. Hey! jeg har lige installeret denne app, men jeg kan virkelig ikke finde ud af hvordan man gør det med den mistede mobil? har prøvet at sende Pinkoden som jeg har oprettet, fra en anden mobil til min sony ericsson (jeg har android), men jeg får bare en helt almindelig sms puppet op på min android:( hvordan gør man?

 7. Hej. Jeg indstalerede super security på min android 2.2.2 men under opsætningen af “missing device” gik den sort. Jeg kan godt tænde og slukke telefonen men så snart jeg har logget ind er der sort skærm. Kan nogle give et godt råd?

  1. Den her anmeldelse var vidst den anden jeg lavede, og i to er de første der har problemer…og det i løbet af to timer. Det kunne tyde at en update af programmet er gået gal…

   Nå, kan du slet ikke bruge telefonen? Har du prøvet at tilgå Android market via web og se om du kan afinstallere det?
   Har du prøvet at tage batteriet ud i nogle minutter og så genstarte din Android?

   1. Det kunne godt se ud til at du har ret Høy. Den virker i hvert fald ikke.. Afinstallerer fint og reinstallerer uden problemer.. scanner også fint, men lige så snart jeg klikker detaljer på et program, dumper den.

    Nu har jeg sendt fejlen begge gange.. vi må bare håbe på at der bliver taget fat i det.

 8. Hey,
  Hver gang jeg prøver at læse detaljer for en warning, dumper programmet. Nogle der har erfaringer med dette?
  HTC Desire HD / Android 2.3.3

  1. Nope…jeg henter det senere i dag (måske først i morgen) og installerer på min DHD, så kan jeg lkige tjekke om jeg får den samme.

  2. Ingen problemer her på min DHD…..jeg har selv brugt det over en længere periode og det har kørt upåklageligt….prøv at geninstallere det…

 9. Jeg prøvet lige tak 😀 Ja som du sage

  Guide til at afinstallere Lookout 😀
  1.From the home screen on your device, go to Menu > Settings > Location & Security Settings, scroll down to Select Device Administrators (select), then uncheck Lookout as a Device Administrator, this will take you to a new screen, at the bottom of the screen select Deactivate, and then Ok.

 10. Damnit den forbandet Lookout vil sq ikke afinstalleres, nogle ider til hvordan jeg gir den sparket??

  1. Især det at du kan sende en sms og få den til at hyle, samt løse den ved hjælp af en sms er rigtig brugbart. Du kan også tjekke Norton ud, den kan lidt af det samme. Foretræklker dog den her 8)

 11. Hehehe, ja egentlig. Jeg har lagt ny QR kode op i går, så hvis der er mere end to dage siden du hentede den via koden, så afinstaller, og hent den her. Der er kommet en anden udgave der hedder STANDARD som er mere stabil. Jeg tænker at du kører BETA lige nu.

 12. Det opdagede jeg-programmet identificerede sig selv som high risk!!- det var nu lidt spøjst syntes jeg nok.

 13. Hejsa. Selvom det er high risk er det ikke ensbetydende med at det skal afinstalleres. De fleste apps har en form for risk. Du kan også låse din telefon ved at sende en sms fra en anden. Det er en af de funktioner jeg mener er et must. Det virker til at du fandt ud af det selv 😆

 14. RE: Super security
  Ja så er jeg os lige her :o)) hAR DA LIDT SVÆRT VED AT FINDE UD AF DET HER MED AT FÅ DE SMÅ PROGRAMMER IND I MIN NYE PHONE , og det at scanne hmm..hvordan gør i dette , ville være rart med some’ hjælp ;o))

  1. Hej igen Chokoladelinse
   For at scanne koderne her på siden: send en sms til 1220 med ordet “scan”. Nu modtager du en sms med et link, og det trykker du på, og downloader og installerer “Scanlife scanneren” (tjek min forside 😉 ).
   Når den er installeret, åbner du app`en, og trykker dig frem til en rød streg midt på din skærm (bruger kameraet). Så kan du scanne de koder der er på min side, og blive sendt direkte til app`en i Android market, hvor du kan downloade den.
   Husk at det kræver du har oprettet en Gmail, samt forbindelse til Android market.

 15. Fan
  fuck det er et mega fedt program 🙂 kunne jeg godt ha brugt for et halvt år siden hehe…. nice 😀

  1. Hej Preben
   Hej og velkommen. Ja, og så sluger det næsten ikke noget batteri. Jeg synes at i forhold til at det er gratis, så er det alle pengene værd 😉
   Det er noget nemmere at skrive kommentarer hvis du er logget ind.

Skriv kommentar
account_circle
email