Compass

Compass er en en gratis Android app. Jeg har været ude at cykle en tur, for at lave en test af Compass, og du kan hente den nu til din Android mobiltelefon ved at klikke på linket længere nede på siden. Nå, lad os komme igang.

Jeg ved ikke lige hvor tit man i dagligdagen får brug et Kompass, men da jeg lavede  testen af Compass blev jeg alligevel lidt forelsket. Appèn gør brug af din GPS i telefonen, så hvis du er et sted f.eks i et tog kan det godt drille lidt.

Funktioner og indstillinger:

Vi snakker her om et kompass(nord, syd, øst og vest:), og der er flere forskellige at vælge imellem:

 • Analog
 • Antik
 • Digital
 • GPS
 • Nat-kompass
 • Simpelt digitalt kompass

Hvis du er indehaver af Android appén 3Banana notes, kan du tage noter og markere hvor notèn er skrevet via GPSèn. Der er også hastighedsmåler og du kan skifte baggrunds tapetet til dit kompass.

For at kalibrere Compass, skal du køre din Android mobiltelefon rundt i et ottetal(8).

Der er følgende indstillinger i menuen:

 • Vis rigtig nord istedet for magnetisk nord.
 • Noise filter.
 • Hvilken sencortype vil du bruge.
 • Hvor hurtigt skal Compass opdatere.
 • Skal adressen, hvor du befinder dig, vises.
 • Tekstfarve.
 • Skal breddegraden vises i noterne?
 • Skal adressen vises i noterne?
 • Skal både længde og breddegrader vises i noterne?
 • Skal din hastighed vises i noterne.

Brugervenlighed:

Første gang du åbner Compass ser du et kompass, og bliver bedt om at svinge din mobil rundt i et 8 tal, for at kalibrere den. Når du trykker på menutasten, kan du vælge om du vil skifte kompasstype, skrive noter, ændre baggrund, eller gå ind i indstillinger. Der er ikke så meget at tage fejl af, bare husk at kalibrere og tænde din GPS.

Praksis:

I skrivende stund befinder jeg mig ifølge kompasset inde på den anden side af væggen, nemlig på naboens adresse. Jeg sidder godt i min egen stue men der er vel højst 15 meter ind til ham. Jeg får også oplyst at jeg er på 55 42`34.2″ grader nord, og 9 31`59,9″ grader øst. Det synes jeg er lidt imponerende faktisk. Da jeg sammenlignede med Super security`s “lås din mobil og find den service”, var det faktisk næsten samme position jeg befandt mig på. Den kunne også fint registrere mig på cykel og via telefonens GPS regner den hastigheden ud. Det viste sig at jeg cyklede 16 km/t, hvilket virkede meget nøjagtig. Jeg har ikke kunnet teste den i bil, men da ville det jo være nemmere at se. Nå, nu er jeg så i soveværelset med slukket lys(alene:) og jeg sætter nat-kompasset til. Det virker også fint.

Konklusion:

Hvis du leder et kompass er dette værd at hente. Det er gratis og jeg synes det var bedre end jeg havde regnet med. Det kan kun integrere med 3Banana notes, men den kan også hentes gratis. Medmindre man virkelig går op i det har man jo heller ikke brug for at “geotagge” sine noter. Det er fedt at man kan måle hastighed og skifte udseende, og det er nemt at have med at gøre. Det er føjet til listen over de 100 gode gratis Android apps.

Min vurdering: 4/5

Testet version: 2.0


AndroidMarket_ikon_50  Compass Android market
Android_market_PC  Compass Android market 
appbrain_ikon_48  Compass Appbrain. com

Eller scan koden med din mobiltelefon:                                                             

Compass_QR_Android_app


Compass_1 Compass_2
Compass_3 Compass_4

Det er nemmere at kommentere hvis du registrerer dig. Udover det, kan du også poste i forum.

Brugervurdering: 

(6) kommentarer
  1. Hej Musa
   Hvis du har installeret en scanner som Barcode eller Scanlife, så kan du scanne koden og downloade fra din mobil imens du sidder og læser om appèn. Hvis du går til Android market og søger efter “Barcode scanner” eller “scanlife”, så har du den. En QRkode fungerer ligesom et link, så du bliver sendt direkte til downloadsiden af den pågældende app. Det er bare at tænde for den og holde(den bruger kameraet) op foran koden. Når den har registreret koden trykker du på åben i browser og wupti. Nogen gange kan det godt være en kinesisk side, men det betyder ikke noget. “Scanlife” er en dansk udviklet scanner udviklet af Nykredit, og hvis du er i Elgiganten kan du scanne stregkoden på en vare og få oplyst hvor den er billigere. Du kan også lave en stregkode af din hjemmeside gratis. Bare Google QRkode.
   Spørg igen hvis der er noget du er i tvivl om.

Skriv kommentar
account_circle
email