Norton Mobile Utilities

Norton Mobile Utilities til Android er en “flere i èn” app der giver dig mange funktioner til din din mobile enhed. Du kan f.eks se hvor mange SMS`er du har sendt, eller installere apps fra SD-kortet med et enkelt klik.

Norton Mobile Utilities (NBU) indeholder flere gode ting, men èn af dem er at der står Norton i navnet (uanset om man kan lide Norton eller ej, så er deres produkter blandt verdens bedste). App`en er i beta, men jeg har ikke oplevet problemer med den endnu.

Funktioner og indstillinger:

 NBU er en gratis app, og af hovedfunktioner er der disse:

 1. Apps: Her kan du se hvilke apps der kører, og hvilke apps du vil stoppe.
 2. Usage: Se forbrug over SMS, opkald og data (internet).
 3. Device: Se status over batteri, CPU (processoren), RAM, netværket, og ROM (indre hukommelse til apps). Udover det kan du se information om din Android enhed.
 4. Installer: Norton scanner SD-kortet, og du kan hurtig installere de apps du ønsker.

Det vil sige at du har indbygget task-killer, men husk nu at Android er mester i selv at administrere sine RAM. Under punktet Usage, kan du se følgende:

 • Opkald: Indgående og udgående minutter.
 • SMS: Indgående og udgående SMS`er.
 • Data: Hvor mange MB du har brugt, samt hvor meget plads du har på dit SD-kort.

Du kan indstille betalings-perioden, hvor mange minutter du har gratis opkald samt SMS, og hvor meget data du må bruge. Ved at trykke på f.eks udgående SMS`er, kommer du ind til default SMS-app`en, og har således en genvej der. Du kan også smide en widget ud på skrivebordet. Widget`en har følgende funktioner:

 1. Genvej til Norton Mobile Utilities.
 2. Se hvor mange apps der er i gang.
 3. Se hvor meget plads der er på dit SD-kort.
 4. Se hvor mange udgående SMS`er og hvor mange minutters opkald du har haft.
 5. Genvej til funktionen “Installer” (installèr apps fra SD-kortet).
 6. Et tryk task-killer (stopper de åbne apps med et enkelt klik og viser hvor meget RAM er frigivet).

Brugervenlighed: 

Jeg må sige at her har vi en widget med en masse funktioner på lidt plads (4 x 1). Det er nemt at se opkalds og SMS-forbrug, samt se hvor mange apps der er åbne (og æder dit batteri).

Når du åbner app`en har du 4 muligheder som vist på billedet længere nede. Du er ikke i tvivl om hvad du skal trykke på, og det hele er sat op på en nem og overskuelig måde. Det er rimeligt nemt at sætte indstillingerne til opkald og SMS funktionen, og når det er gjort så kører det hele af sig selv.

Praksis:   

Det hele kører fint og Norton tæller rigtigt på SMS`erne, og antal minutter du har ringet. Da man ikke kan indstille prisen per minut, eller hvilke numre man kan ringe til gratis, så er det ikke en komplet forbrugsmåler-app vi her har fat i, da Norton ikke viser prisen. For mig personligt betyder det ikke det store (jeg har alligevel ikke nogen venner der ringer til mig), så jeg må sige at jeg er ret vild med app`en.

Det er fedt at have så mange oplysninger på en lille widget, og den er rar at have i dagligdagen. Til jer der har en HTC Legend/Desire er det nemt at installere de apps fra SD-kortet som i kun bruger en gang imellem, og ikke har plads til i den interne hukommelse i det daglige. Task-killer er ikke nødvendig, men hvis du alligevel føler for det, så er det nemt via widgetten at dræbe de applikationer der kører.

Man kan tillade at Norton indsamler oplysninger til deres service “Community watch”, der så er med til at forhindre vira og malware. Det er en god idè, og jeg bruger det dagligt på min bærbare.

Konklusion:

Norton har lavet endnu et vellykket forsøg på en brugbar app, men husk at den stadig kører i beta så fejl kan opstå. Som sagt så er den god til at holde styr på dit SMS og opkalds forbrug, men der findes dog bedre apps til den slags. Data-forbruget kan du godt bruge Norton Mobile Utlities til, du kan bare ikke se hvad du har uploadet og downloadet adskilt fra hinanden. Da du her får 4 apps i en enkelt (forbrug,task-killer,monitor/overvågning af systemet, og en apk-installer), så tjek den ud.

Det mest ærgelige er at de ikke har kørt den længere ud i de enkelte funktioner…..da man jo nok hellere ville bruge Droidstats til at måle sit forbrug og System task panel til som monitor, da de har lidt flere funktioner. 

Update: Efter min test er Norton Mobile Utilities blevet opdateret til at understøtte APP2SD. Udover det kan den nu også bruges til at vise hvilke apps der kan flyttes til SD-kortet, og så flytte dem bagefter. Dette gør den endnu bedre, og jeg har ændret min karakter fra 4 til 4,5.

NMU er trods det, en af de bedste gratis Android apps

Min vurdering: 4/5 (den gør det den siger).

Testet version: 1.0.0.27


Her kan du hente den gratis app: 

AndroidMarket_ikon_50  Norton Mobile Utilities
Android_market_PC  Norton Mobile Utilities
Norton_Mobile_utilities_QR

Norton_mobile_utilities_1 Norton_mobile_utilities_2
Norton_mobile_utilities_3 Norton_mobile_utilities_5

 


Brugervurdering af Norton Mobile Utilities:

(1) kommentar
Skriv kommentar
account_circle
email