Wavesecure

Wavesecure til Android er en app hvis funktion er at beskytte dine oplysninger, samt at få din mobiltelefon eller Android Tablet tilbage hvis den er blevet væk/stjålet.

Kender du det at du ikke kan finde din mobiltelefon? Hvis ikke, så bor du måske sammen med en der tit ikke kan finde HENDES mobiltelefon (som hun så fint har fået helt gratis). Ja, nogle mennesker burde sætte mere pris på de ting de har, og hvis jeg turde sige det til hende så ville jeg have gjort det Android-blinkende. Anyway, så kan det ske at man forlægger den, eller at den bliver stjålet. En Android smartphone alene på et bord i et cafeteria er ret så fristende for en langfingret tyveknægt. De er populære for tiden (ja, Iphone`s er vist nok også), så de er nemme at komme af med til en køber. Så snart tyven har fået fingre i telefonen kan han bare sætte et nyt SIM-kort i. Derefter er han rimelig svær at spore. Det eneste din operatør kan gøre er at disable dit SIM-kort. Din teleoperatør kan ikke låse hele telefonen hvis der bliver isat et nyt SIM-kort (ikke hvad jeg ved af).

Wavesecure kan hentes som gratis app, med en prøveperiode på 8 dage. Derefter koster den cirka 100 danske kroner om året. Du kan ikke bruge mobilversionen af Wavesecure til din Android Tablet. Da er Mcafee ved at udvikle en app specielt til det formål. Den er dog stadigvæk i beta.

Wavesecure er ikke en antivirus-app.

Funktioner og indstillinger: 

Når du åbner Wavesecure første gang, bliver du bedt om at udfylde brugernavn og PIN-kode. Du kan ikke tilgå app`en uden at indtaste de rigtige oplysninger. Nå du så er kommet ind, er der disse hovedpunkter:

 • Backup (kontakter, SMS, og opkalds-oversigt).
 • Upload media (upload videoer eller billeder til Mcafee`s server, for senere at gendanne dem).
 • Restore (gendan kontakter og SMS).
 • Lock down device (lås din mobil nu).
 • Wipe now (ryd din mobil nu).

Når din Android mobiltelefon er blevet stjålet er der et par ting du kan gøre blot ved at sende en SMS til den (det er meget vigtigt at sende en SMS der låser den så hurtig som mulig efter du opdager at den er væk). I den sendte SMS skal der stå en sætning efterfulgt af den PIN-kode du valgte da du første gang åbnede Wavesecure. Kommandoerne er disse:

 1. Secure lock kode (koden kan være 123456): Låser din mobiltelefon så det kun er dig der kan komme ind i den.
 2. Secure lock kode jeg finder dig: Så kommer der til at stå “jeg finder dig” på den låste skærm.
 3. Secure lock alarm kode: Sætter en alarm igang hvis tyveknægten prøver at tvinge sig adgang uden koden.
 4. Secure locate kode: Så får du et link tilbage via SMS der viser på Google maps hvor telefonen befinder sig.
 5. Secure wipe kode: Sletter alle kontakter,SMSèr fotoer, videoer i telefonens hukommelse samt på SD-kortet.

Bare det at den indeholder overstående funktioner gør den til en af de bedste Android apps jeg har testet. Den er ihvertfald kommet med på listen over de 100 bedste Android betalings apps.  

Udover det kan du bestemme om:

 • Din Android mobiltelefon skal låse sig selv ved udskiftning af SIM-kort?
 • Din Android mobiltelefon skal udløse en alarm når den låses? 
 • Din Android mobiltelefon skal sende en SMS med koordinater til dig hvis nyt SIM-kort bliver isat?
 • Din Android mobiltelefon skal udløse en alarm hvis den bliver sat på Airplane mode?
 • Der skal stå en enkelt eller flere adresser på den låste skærm?
 •  


Her kan du hente Wavesecure Tablet-versionen (husk den er i beta): 

AndroidMarket_ikon_50  Android market 
Android_market_PC  Android market
Wavesecure_Tablet_QR

Brugervenlighed: 

Helt i top. Det er utrolig nemt at komme igang, og det kræver ikke meget viden om Android at tage backups eller indsætte din egen personlige bedsked til tyven, om at han kan henvende sig på den Irske og få en findeløns-øl (og en spegemad).

Praksis: 

Jeg har af gode grunde ikke kunne prøve Tablet udgaven (jeg har ikke en Tablet endnu), men funktionerne er de samme som på mobilen.

Jeg har testet samtlige SMS-kommandoer (undtagen wipe), og det virker bare. Det der ikke virker ordentligt er når du skal have den præcise lokation. Hvis ikke det mobile netværk eller GPS er tændt, så er det ikke særlig præcis. Mcafee har lavet en særlig zip-fil til root brugere, som du kan installere via nettet. Den tænder så din GPS (jeg har ikke afprøvet det, kun læst at det kan lade sig gøre). Netop dette med at tænde GPS, er et stort problem på GSM telefoner, og derfor finder du ikke en app der gør dette tilfrestillende uden dit 3G er tændt. Det gør Wavesecure heller ikke. Funktionen virker fint hvis 3G og GPS er tændt.

Servicen på nettet fungerer også fint, med undtagelse af at skulle lokalisere uden brug af 3G. I dag har vi dog for det meste 3G tændt hele tiden, og da man kan låse telefonen ved hjælp af SMS, skulle det være muligt at nå det inden tyveknægten tænker på at slå det fra.

Man kan få en ADD-ON der gør at Wavesecure ikke kan afinstalleres. Dette virker også fint.

Jeg har prøvet at tage backup af kontakter, for derefter at genoprette dem uden de store problemer. Det tager dog lidt tid at gøre det.

I dagligdagen mærker man intet til Wavesecure.

Det virker også fint at telefonen låser sig selv ved isætning af nyt SIM-kort.

Når der er blevet isat et nyt SIM-kort kan du tilgå din konto på nettet, og se nummeret på det pågældende SIM.

Konklusion:

Hvis Wavesecure kunne tænde for GPS uden brug af netværk ville den få 5 ud af 5 mulige. Der findes andre alternativer for fjernstyring via SMS, men jeg er ikke stødt på en med alle de samme funktioner endnu. Jeg kan ikke understrege ofte nok hvor vigtig en funktion det er, at kunne låse via SMS. At andre medier knap nok nævner denne funktion ved andre apps der har funktionen…..det undrer mig voldsomt….At kunne låse via internettet på en PC er IKKE ligeså smart. Når din Android bliver hevet op af lommen på dig imens du danser på den Irske til de “Gyldne løver”, så er der da større mulighed for lige at låne en mobil en end en PC????? eller er det bare mig der ikke har de rigtige venner når jeg går i byen?

Jeg synes at alt andet end overstående fungerer rigtig godt, og jeg kan kun anbefale at du lige nu henter og prøver Wavesecure til Android.

Det må da også gøre Iphone brugere lidt misundelige at vi har en app med disse funktioner hva Android-blinkende.

Min vurdering: 4/5

Testet version: 4.0.0.5  

Android-penge  Ca. 100 kroner årligt. 

Her kan du hente den gratis prøveperiode til din mobil: 

AndroidMarket_ikon_50  Android market   
Android_market_PC  Android market
Wavesecure_Android_app_PC_QR

Tryk på billederne for at se i større format
Wavesecure_Android_1 Wavesecure_Android_2
Wavesecure_Android_website_1
Wavesecure_website_2

Brugervurdering af Wavesecure:

(2) kommentarer
 1. Jeg overvejer virkelig at få den app her.. Er også noob mht androids lige pt, så jeg takker meget for din side.. Den er guld værd :p

  1. Tak for rosen. Da i er rigtig fede til at deltage i debatten/kommentarer, så har i selv en stor del af skylden for at siden tiltrækker brugere. Så tak til dig også 😆

Skriv kommentar
account_circle
email