Anmeldelse af Samsung Galaxy S 2

UI:

Samsung_Galaxy_S_2_tests_1Hvis du har set min videoen af mit førstehåndsindtryk af Samsung Galaxy S 2, så er du klar over at jeg mener at Samsung`s brugerflade Touchwiz mangler brugbare widgets. Min mening nu, er at Touchwiz virker ufærdigt i forhold til f.eks HTC Sense. Jeg vil her understrege at det drejer sig om de widgets der er til rådighed, og ikke brugerfladen inde i de forskellige programmer.

Det er som om at de ikke har nået at lave nogle af de widgets færdige, og da Android ikke stiller særligt meget til rådighed hvad det angår…..ja, så mangler der altså noget. En email-widget hvor du ikke kan scrolle, og ovenikøbet kun kan se de seneste 6 mails er ikke meget værd.

Når du skal tilføje apps og widgets til dine startskærme kommer de forskellige muligheder frem nede under skærmen på en horisontal linje. Hvis du har mange apps og widgets (med flere muligheder i hver enkelt) installeret er det ikke særlig praktisk fremfor at kunne give den et los nedad som vi ser det på andre Samsung som Google Nexus S og Samsung Galaxy Ace. Trods det er det lækkert at se på, og det smarte er at du kan ommøblere hver skærm fra en hvilken som helst skærm.

Når du er inde i menuerne og du scroller, er det som at det hele bare er så blødt. Når du rammer top og bund kommer der et lille elastisk hop, og det får bare følelsen endnu mere frem.

Inde i din app-drawer kan du tilføje mapper og sider hvilket er en genistreg. For at gøre det helt perfekt har Samsung sørget for at vi som brugere selv kan bestemme hvilke 4 ikoner vi vil have i bunden af vores startskærmene. Dette er jo netop grunden til at vi vælger Android fremfor iPhone da vi vil bestemme selv. Android skal være lige med muligheder, HTC….lær lige lidt af Samsung her hva?

Når du trykker på din ur-widget kan du ikke tilgå dit vækkeur eller alarmen. Jeg forstår ikke at en så brugt funktion som den ikke skal være et must på alle Android mobiler. Derfor tag og hent Fancy widget, der kan du bestemme hvad der skal åbnes når du trykker forskellige steder. En anden ting er at du ikke kan tænde og slukke dit mobile netværk på en widget, men du skal hele vejen ind igennem menuerne. Det forstår jeg altså heller ikke, tag og hent widgetzoid eller Extended controls.

Se på Youtube

Brugerfladen ved opkald og sms, samt Samsungs “Social hub” er helt klart på vej i den rigtige retning, og jeg er blevet glad for at bruge SGS2.

På billederne ses HTC Desire (venstre/øverst) – Samsung Galaxy S 2 (midten/midten) – HTC Desire HD (højre/nederst):

Samsung_Galaxy_S_2_test_10 Samsung_Galaxy_S_2_test_11

Konklusion:

Du kan udskifte baggrunden på din låseskærm med et billede efter eget valg, og når du får en sms kan du tilå den ved at slide et ikon på den låste skærm. Ideèn er iorden, men du skal slide alt for meget at til at personer med små hænder kan gøre det hver gang med èn hånd (testet på 4 kvinder med normale hænder). Udover det så har låseskærmen en bug der gør at du nogen gange kan skimte din startskærm før du kan se din låseskærm.

Samsung_Galaxy_S_2_test_bDet er sket 4 gange at SGS2 har slukket sig selv, og en genstart efter udpilning af batteriet har været nødvendig. Dette er jo absolut ikke i orden, dog kan min enhed jo godt have fejl som specifikt er dens.

Du vænner dig til de skarpe farver, og du vender dig også til at kunne bruge telefonen udendørs uden de store problemer (ihvertfald i forhold til min HTC Desire HD). Faktisk kan jeg sige at jeg beholder telefonen de 14 dage jeg har den kun på grund af det.

Det hele kører ikke 100% smooth inde i menuerne og på internettet som andre anmeldere skriver. Jeg tror at de er blevet forblændet af den gode skærm. Det kører dog så godt at jeg ikke har haft en mobiltelefon i hænderne der har kørt bedre. Du mærker tydeligt at SGS2 har noget power bagved, og selvom jeg har spillet Fast and furious 5, skiftende hurtigt med Fruit ninja, og har skiftet imellem en masse apps har SGS2 ikke virket som om at den har manglet kraft.

Dette er ikke en kvalitetsmobil. Hvis du vil have kvalitet imellem dine hænder så hold dem væk fra SGS2. Hvis du derimod vil have en Android-mobiltelefon der har en skærm og mere kraft end nogen anden mobiltelefon til dato, så skal du købe den.

Batteritiden er bedre end nogen anden Android mobil jeg har prøvet, den er dog ikke imponerende da jeg knap kan trække en dags brug ud af den. Dette er så efter min standard.

Den bliver meget varm når du oplader den, og så falder den af 3G en gang imellem på steder hvor min HTC mobil ikke gør.

Jeg mener godt at du som begynder i Android kan købe SGS2, men jeg mener at du vil få mere gavn af en HTC Android mobil. HTC mobiler kommer komplet med alle de widgets du skal bruge, og det gør Samsung Galaxy S 2 absolut ikke. Dette er mobilen for dig der vil have en Android-mobil der har markedets bedste skærm (med det mener jeg hvor god skærmen er udendørs), og får de bedste Android benchmark-resultater. Hvis ikke at coveret var så skramlet, der var lide flere brugbare widgets, og der ikke var de småbugs jeg her i testen har omtalt, så ville jeg give den 5 ud af 5.

Benchmark med Linpack udført 5 gange: 47.487

Benchmark med Quadrant udført 5 gange: 3579 (wooow)

Min vurdering: 4/5

Til prisen (4300): 4/5

Ville Høy købe den?: Jeps…går lige nu og overvejer Android-blinkende.

Samsung_Galaxy_S_2_tests_4 Samsung_Galaxy_S_2_tests_5
Samsung_Galaxy_S_2_tests_6 Samsung_Galaxy_S_2_tests_8
(25) kommentarer
 1. Har lavet et indlæg omkring telefonen i forum. Har nu haft den i et stykke “tid”. Under Samsung tråden

  1. Hej Søren….hvad synes du om det nye look? var lige inde forbi dig og du er der også ved at have nogen artikler efterhånden….

 2. Tak for en rigtig god test.
  Men jeg ved ikke om det bare er min pc, men når jeg trykker på billederne for at forstørre dem, så forsvinder de, det gør alle billederne??

  1. Her fungerer de fint…. det er ikke fordi du dobbelt klikker, så billede forsvinder med det samme?? (man skal kun trykke en gang) 🙂

 3. Så vidt jeg kan se er du nummer 1000 registreret medlem…så hjertelig velkommen 😆
  Jeg forstår heller ikke at andre anmeldere er så imponerede over batteritiden…..det er mig en gåde? Widgets er jo et spørgsmål om behov, men jeg tror at hvis man kommer fra en HTC mobil, så kommer man til at mangle nyhedswidgets, personwidgets, mail-widgets, musikafspiller widgets osv.
  Nu sidder jeg jo selv med Samsung Galaxy S 2 som min private mobil, lige skiftet fra HTC Desire HD, og mine startskærme er noget svære at fylde ud. Efter at have testet den kunne jeg ikke undvære skærmen, altså at jeg kunne se hvad der skete på skærmen i solskin.
  Med hensyn til hurtighed må jeg nok sige at den er hurtig, men jeg mener ikke at det er en oversupermobil vi her har fat i, det er grunden til at jeg har valgt ikke at lægge vægt på det. Når jeg sammenligner med de andre mobiler jeg har til rådighed mener jeg heller ikke at det er kæmpe forskel for den almindelige bruger. Alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds med den som mobiltelefon. Se evt mere her: http://www.appsandroid.dk/joomla/skaerm-og-kamera-htc-sensation-vs-lg-optimus-2x-vs-samsung-galaxy-s-2.html
  Tak for god input forresten 😆

  1. Hej Høy,

   Som sagt tidligere er jeg ny inden for dette felt. Men de widgets du efterlyser er de knyttet op mod et specielt mærke hvor de er preinstalleret eller kan man bare gå ud på nettet og finde de widgets du savner?

   Som jeg har læst på nettet forskellige steder er brugergrænsefladen Sense(HTC) lysår foran de andre. Men hvad er det de kan, som de andre ikke har fået implementeret endnu?
   Som jeg forstår det inden for Android verdenen, er de forskellige mobfon udbydere der lægger deres egen grænseflade oven på Android eller tager jeg fejl?

   Jeg har lutter øren og farer stadig rund på min mobil for at lære den at kende. 😛

   En anden ting jeg har noteret mig, som måske ikke hører til her er programmer der ligger og kører, som man manuelt skal lukke ned med “job taskmaster”. Hvilket jeg synes er lidt irriterende at Andriod ikke er blevet mere ” voksen” nok til selv at lukke ned. I stedet fylder det op i hukommelsen, uden et tage hensyn hvad du har lukket eller ej. Jeg går ud fra I/du har en sektion med tips og tricks, hvis ikke ville det være “nice”.

   Og tak for velkomsten. 8)

   1. Det er de forskellige mobilproducenter der lægger en brugerflade ovenpå Android. Se her: http://www.appsandroid.dk/joomla/htc-sense-pa-desire-hd-vs-samsung-touchwiz-pa-galaxy-s-2.html

    Android er jo baseret på Linux kernen, og Android burde selv kunne slukke de programmer der kræves når der kræves. Du kan hente en taskkiller som du kan bruge manuelt til at slukke de apps du ikke vil have til at køre i baggrunden. Android lukker ikke programmerne når de ikke bruges mere, men først når der er brug for RAM. Om en taskkiller er en god ide er en af de store diskussioner hvor der altid er selvbestaltede eksperter der fortæller hvad der er rigtigt. Jeg bruger ikke taskkiler i det daglige, men jeg har en taskkiler installeret som jeg bruger når jeg skal spille et spil der kræver noget RAM. Android kan godt tage lidt tid om at frigive det og så kan telefonen godt hakke lidt. Du kan prøve den her: http://www.appsandroid.dk/joomla/system-panel-app.html

 4. Fin artikel. Ikke noget med at være benovet over den er hurtigst i klassen.

  Har lige købt SG 2 og er enig i det med varmen, hvilket kan undre en at de ikke har tjekket det under test af isenkram. For den bliver rimelig varm.
  Kort levetid med batteri, er også en anke jeg har mod denne mobfon. Jeg synes den dræner hurtigt batteriet.
  Som der også bliver sagt er det en smags sag omkring widgets, og jeg må ærligt erkende jeg ikke ved hvad man har brug for. Hvad mangler der?

  Jeg også vil påstå, at i grunden er en mobil telefon med masse “lir”/muligheder. er et kunstigt behov vi alle pludselig har brug for.
  Funktionen er vel bare at vi skal kunne ringe med den(det var jo den oprindelig funktion).
  Hermed ikke sagt, at jeg ikke sætter pris på de andre funktioner den har.
  Ialt synes jeg det er en fed mobfon, selvom den er lavet af plastik og har nogle mangler, som jeg sikkert har overset, men det er min første smartphone. Så min refernce er pt nul 🙂

 5. Jeg laver det om til 1500 tegn, så er det også nemmere for mig at slette de indlæg hvor i ikke forguder mine artikler 😉

 6. super anmeldelse , håber du laver flere af den slags. Glæder mig især til anmeldelsen af htc sensation 😆

 7. Men efter 3 uger med min sgs2 er jeg lykkelig for jeg valgte den..
  Dog er der 1 ting som er irriterende!..

  1. Ved opladning eller hvis man har spillet én halv times tid på den. Så bliver den EKSTREM VARM! oppe ved siden af kameraet, så hvis det er der processoren sidder, så burde de have fundet på noget, så den kan komme af ved varmen.
  2. Lader i bunden? Ved godt det er smart, og de helt sikkert vil have lavet en masse Dock stationer til den, MEN alligevel!

 8. 6. Enig i at browseren er noget shit!. Dog ikke når jeg er derhjemme og sidder over wifi (90/90) der foretrækker jeg den frem for Dolphin og opera.

 9. 1. Hvad er det for nogle widgets som du virkeligt står mangler, som ikke er på telefonen?
  2. Min telefon er aldrig gået ned(så det nok din hærget prøve telefon 😀 )
  3. e-mail delen: hvad skal du bruge mere end 6 visninger til? du havner automatisk inde i din mailbakke når du vil læse en mail, så der vel ingen grund til at vise flere? 😀 .. Dog syns jeg det er fedt med “samtaler” inde i indbakken, så mails fra f.eks din side er under én fane. For det kan hurtigt blive til mange mails hvis man følger én artikel herinde fra.
  4. Forstår ikke kritikken af urdelen heller, men nu bruger jeg den heller ikke, for der er jo et fint ur oppe i hjørnet? 😛 .. Men det jo én smags sag. Og min vejrudsigt får jeg fra DMI som giver mange flere oplysninger end bare at det bliver mellem 10 og 20 grader idag. Hjælper ikke noget at sende datteren i børnehave i kjole bare fordi det er 15-20 grader. 20 grader kan man ikke bruge til noget hvis det blæser 20 m/s fra nord 😀 ..

  1. Du kan jo ikke stille en alarm via uret oppe i hjørnet, og det er det eneste problem jeg har nævnt, og med hensyn til vejrudsigten ved jeg ikke hvad du mener…jeg har ikke nævnt et ord om det ihvertfald.
   Der mangler jo alle mulige widgets: musikafspiller widget, email, kontakter osv. Der er jo også en grund til at HTC Sense er den mest eftertragtede brugerflade i hele verden. Heldigvis har vi forskellige meninger og smag….

 10. Først og fremmest, TAK for endnu en lækker artikel man virkelig nyder og bruge 5min af sit liv på at læse!!
  Dog er der nogle ting som jeg ikke kan følge dig i (vi bruger nok bare vores mobiler forskelligt 🙂 )

  1. Lige præcis Bülow… vi er mange brugere, med mange forskellige meninger 😆

   Derfor skal han jo også give sin mening, holdning og forventning til mobilen! Det er jo også derfor vi som forbruger gerne læser flere anmeldelser, for på den måde, at komme frem til ens eget valg 😆

   Mit valg holder stadig max 😀

 11. Gal desiren ser mat ud ift. Galaxyen! Mærkeligt, at den fryser.. Har aldrig oplevet det med min Desire HD..

Skriv kommentar
account_circle
email