Widgetsoid

 Widgetsoid er den eneste widget jeg er stødt på som giver dig mulighed for at tilføje widgets i statusbaren. Du kan også tilføje personer, apps, og så har du mulighed for at lave nogle forskellige widgets til både din Android Tablet og mobil.

Widgetsoid til Android fåes i både som gratis app, og som betalings app. Der er ikke nogen forskel udover at hvis vi alle kun benytter den gratis version, så er der ikke penge til at videreudvikle den. Du skal have Android 2,1 Froyo eller højere for at benytte den.

Tak til Myrton her fra siden, for tippet.

Funktioner og indstillinger:

Dette er en widget og ikke en app. Den gør intet i sig selv. Det den kàn gøre, er at du får en masse widgets med alverdens genveje ud på dit skrivebord. Widgetsoid har rigtig mange muligheder, og jeg nævner lige en lille del af dem:

 • Wifi
 • Hotspot
 • Bluetooth
 • Mobilt netværk
 • 4G
 • Auto lock
 • Auto rotate
 • Orientation
 • Brightness
 • Ring mode
 • Vibrate
 • Silent
 • GPS
 • Play/pause (beta)
 • Hvor meget RAM
 • Reboot
 • Kontakter
 • Bogmærker

Du kan bestemme hvordan dine widgets skal se ud når de er på skrivebordet, og der er flere forskellige størrelser at vælge imellem. Den vigtigste funktion, efter min mening, er at du kan smide widgets op i statusbaren, sammen med genveje til personer eller apps.

Brugervenlighed:

Helt i bund når du første gang skal oprette widgets i statusbaren, men helt i top når du har fattet hvor ulogisk den er sat sammen. Dette kan selvfølgelig skyldes at jeg er dum……

Nu kan du få plads til 6 widgets eller genveje, hvor du normalt kun kunne få presset fire ikoner ind. Udover det er det muligt at vælge farve og meget mere. Du kan også for det lille beløb af 6 kroner hente ekstra ikoner. 

Når du har oprettet en widget, kan du gemme den som en profil, og så senere finde den frem igen hvis du skal bruge den.

Praksis:

Genialt. At have widgets i statusbaren som vi ser på f.eks Samsung Galaxy Ace, er rigtig rart i dagligdagen. Endnu mere rart er det at du kan smide de kontakter du bruger oftest derop også. Når du sidder med din mobil og læser denne test, og du lige skal ringe til konen og sige at du bliver forsinket, så er det rart at du bare lige kan hive statusbaren ned og tilgå der. 

Jeg har også smidt genveje til kamera, videooptager, lommelygte, lysstyrke, og Handcent SMS derop.

Jeg har ikke oplevet et forceclose i de 14 dage jeg har benyttet mig af app`en. Dog var jeg nødt til at genstarte et par gange før mine widgets i statusbaren blev synlige. De sidste 10 dage har den dog kørt stabilt på min DHD`er.

Konklusion:

Hvis du mangler widgets til dit skrivebord, så kan du ligeså godt bruge Extended controls fremfor den her. Hvis du derimod mangler widgets, apps eller kontakter i rullegardinet, så er det her den rigtige for dig. Widgetsoid ligger genvejene i statusbaren (se billede) som hvis du får en notifikation på at du har fået en SMS. Det vil sige at hvis du vil have apps/genveje liggende deroppe, så er App launcher nok et bedre valg.

Muligheden for at kunne bruge 5 X 1 er fed hvis du har en Android Tablet eller bruger en launcher.

Jeg har tilføjet den til den påbegyndte liste over de 100 bedste Android widgets

Min vurdering: 4/5

Testet version: 3.2.4


Her kan du hente den gratis app:

AndroidMarket_ikon_50  Widgetzoid Android market

Eller scan med din Android:

Widgetzoid_app_ny_QR


Widgetsoid_1 Widegsoid_2
Widgetsoid_3 Widgetsoid_4

 


 

Brugervurdering af Widgetsoid:

(13) kommentarer
 1. Som en information til folk med en Cyanogenmod 7 rooted telefon (Er testet på Desire, men regner med det er Cyanogenmod 7 der gør det), så virker det ikke med widgets i statusbaren. De bliver vist men der sker ikke noget når man trykker på dem.

  1. Fedt…Henrik, prøv at tjekke videoen først. Hvis ikke det hjælper så laver jeg en guide eller video også.

 2. Hej Høy 🙂
  Er helt ny her 🙂
  Er det muligt du gider guide mig trin for trin ang. at få genveje op i statusbaren?
  Kan simpelthen ikke få det til at virke 🙁

  1. Under “advanced” sætter du et hak i “notification”. Hvis du ikke vil have at den skal være på dit skrivebord, så sætter du også et hak i “widget invisible”. Under “global konfiguration” sætter du den til at du ikke vil have en popup, det synes jeg ihvertfald er irriterende.
   Jeg havde faktisk også lidt bøvl med at få den til at virke ordentligt, men den kører stabilt nu.

   1. Det der er med det der “widget invisible”, er at det kun er muligt når du laver den enkelte widget første gang.
    Dog har jeg ikke prøvet hvad der sker hvis du går ind og sætter hak i “notifikation” og så derefter fjerner den fra dit skrivebord.

    – og tak for credits 😀

  1. Det er navnet på den widget du ser hører sammen med det. Hvis du lægger mærke til det så er der et par stykker af de der “mærkater”. Det er så du kan navngive de enkelte widgets og så gendanne dem senere.

Skriv kommentar
account_circle
email