Anmeldelse af Samsung Galaxy S 2

Samsung Galaxy S 2 anmeldelse og specifikationer:

 • 4,3″ Super Amoled plus skærm med en opløsning på 480 X 800..
 • 1,2 Dual-core processor.
 • 1 GB RAM.
 • 8 megapixel kamera, 2 megapixel på fronten.
 • Intern hukommelse: 16 GB, hvoraf de 4 er ROM. Dette er delt op så du har 10 GB til filer, og 1,8 GB ROM til apps. Det er 600 MB mere end på en HTC Desire HD og HTC Incredible S, til installation af apps. Der er rigtig mange der tager fejl på det her punkt, og tror at den kommer med en kæmpe hukommelse til apps i forhold til andre mobiler.
 • Android 2,3 Gingerbread.
 • Videochat.
 • Støtter SD-kort op til 32 GB.
 • Vægt: 116 gram.
 • Lys-censor og nærheds-censor.
 • GPS, bluetooth, WIFI, og hotspot.
 • Video afspilning: DivX – MPEG4 – H.263 – H.264.

samsung-galaxy-s_2_billede


Denne test startede lidt uheldigt. For det første var der en ordentlig ridse i skærmen på den Samsung galaxy S 2 som Samsung havde sendt mig, og for det andet så kan David Guldager fra TV2.beep, åbenbart ikke finde ud af at fjerne billeder, mail-adresser, spor efter surfing på beskidte hjemmesider (joke android-smile), eller nulstille  en Android mobiltelefon. I ønsker ikke at vide hvilken slags billeder jeg fandt på den….det var billeder af børn…åh nej…jo, men bare rolig…faktisk bare hans egen lille guldklump der lå og smilede . Derfor en husker til jer alle. Husk at slette jeres filer, og altid lav et hard reset før i giver jeres telefon væk eller sælger den. Måske David (som jeg har den dybeste respekt for) ikke har fundet ud af at SGS2 både har SD-kort og intern hukommelse?

Start evt. med at se videoen efter 24 timer med Samsung Galaxy S 2.

Alle billeder i rammer kan forstørres og trækkes rundt på siden ved at klikke på dem.

Samsung_Galaxy_S_2_tests_2Udseende:

Når man ligger Samsung Galaxy S 2 på bordet, så ligner den lidt en iPhone. Der er ingen tvivl om at det er der Samsung har hentet inspiritation til Galaxy serien.

På fronten af Android smartphonen, har vi skærmen med to berøringsfølsomme knapper neden under, en i hver side. I midten af dem har vi så den store fysiske “HJEM” tast, der iøvrigt er alt for stor og firkantet til at være pæn. Ovenover skærmen har vi diverse sencorer, samt front-kameraet.

Bagpå den tynde plastik-bagbeklædning sidder kameraet. Øverst oppe er der 3,5 mm Jackstick, lige der hvor det skal være.

Turn/off sidder på højre side, og det er måske bare et tilvænnings-spørgsmål, men jeg foretrækker den oppe på toppen.

Nederst under bunden har vi micro USB indgangen til opladning og tilslutning til PC.

Bras eller…..

Bagbeklædningen er så tynd at det er under al kritik, og hele telefonen virker ikke særlig solid på nogen måder. Når man tænker på hvad Samsung Galaxy S 2 ellers har at byde på er det synd at de ikke har brugt lidt mere tid og penge på indpakningen. Der er ikke noget der knager når man presser på den, men jeg ville helst ikke tabe den for mange gange på trægulvet inde i stuen. Til trods for at bagbeklædningen er noget skrammel sidder den godt fast, og jeg tror ikke at den falder af ved et fald. Det største problem i mine øjne er at hvis du taber telefonen, så er hardwaren ikke så godt beskyttet, og kan altså nemmere gå i stykker.

Jeg beskrev lidt den samme følelse i min anmeldelse af Samsung Galaxy Ace.

Volume og tænd/sluk knapperne virker som om at de sidder fast, hvilket ikke altid er tilfældet på smartphones.

Skærmen:

Samsung_Galaxy_S_2_tests_3Jeg blev ikke så imponeret over den præcis 4,27″ store skærm som jeg regnede med, men det ændrer ikke på det faktum at det er den bedste skærm til udendørs brug jeg nogensinde har haft mine fedtede fingre på. Sidstnævnte klarer skærmen faktisk ret så godt, og selv efter en halv dags brug reagerer den fint uden en afpudsning.

Farverne er meget uvirkelige og skarpe. Det er selvfølgelig en smagssag, men jeg er ikke til tegneseriefarver på min mobil. Det kan dog dæmpes en tak inde i indstillingerne, og så bliver skærmen faktisk helt rar at kigge på.

Den reagerer virkelig godt på berøring, og nogle gange er det som om at den kan mærke varmen fra dine fingre før du rører skærmen.

Jeg må sige at især skærmen på Samsung Galaxy S 2 er jeg blevet rigtig glad for. Skærmen er af typen Super Amoled Plus, og skulle efter sigende være noget mere strømsparende end Super Amoled (Samsung Galaxy S), og Amoled (HTC Desire).

det er iøvrigt samme skærm der sidder på Samsung Galaxy Tab 7,7.

Læs også: Skærmtest – Samsung Galaxy Nexus vs Samsung Galaxy S 2 vs HTC Desire med Amoled.

Hvad coveret ikke leverer, det gør skærmen så, for den er virkelig lækker. Det er også en af Samsungs største salgsargumenter, og jeg må sige at den holder. I overskyet vejr kan jeg bruge telefonen udenfor med lysstyrken stående på 30%, og det uden at blive irriterreret over at jeg ikke kan se hvad der sker på skærmen. Den bliver dog lidt varm, det skulle blive løst med en opdatering.

Se også skærmtesten: HTC Desire vs Samsung Galaxy S 2 vs LG Optimus 2X.

Eller her: HTC Sensation vs Samsung Galaxy S 2 vs LG Optimus 2X.

Jeg er personligt mere til SLCD end Amoled skærme, men fordelen ved Amoled fremfor SLCD er, at de udendørs godt kan være nemmere at bruge.

På billederne nedenunder kan du fra venstre se HTC Desire HD, LG Optimus 2X, Samsung Galaxy S 2, og HTC Desire. Billederne er taget i vindueskarmen, og det er tydeligt at Super Amoled Plus er nemmere at se end de tre andre:

Samsung Galaxy S 2 test skrm 1
Samsung Galaxy S 2 test skrm 3

Browseren:

Browseren er sammen med coveret det mest skuffende ved Samsung Galaxy S 2. Den er crashet et par gange, og den tilpasser ikke billeder og tekst særlig godt, sammenlignet med browseren på HTC Desire som jo som bekendt er noget ældre. Når man scroller ned af siden kører det bare smooooth, og det ser ikke ud som om at der bliver sprunget et par pixels over.

Når du holder fingeren på en tekst kommer der en popup med muligheder som at kopiere, slå op, eller del. Du kan med din finger nemt overstrege den tekst du ønsker at kopiere eller dele, især at overstregingen er blå gør det nemt at se.

Bogmærkedelen er nem og du har mulighed for at oprette mapper. Uanset hvilken browser du har på din Android mobil, vil jeg dog råde dig til at prøve Dolphin browser HD eller Opera mini. Samtlige mobilproducenter kunne godt gøre lidt mere ud af deres browsere, når de nu gør så meget ud af f.eks widgets og andet på deres enheder.

Jeg er ikke imponeret over hastigheden på browseren, men da den også har crashet et par gange tænker jeg at der måske kommer en opdatering der afhjælper dette.

Multimedie:

Videoafspilning er en fornøjelse. Skærmen kommer virkelig til sin ret når du afspiller film, dog skal du inde i indstillinger nedsænke farvetonen da billedet ellers bliver for skarpt.

Musikafspilleren er enkel at betjene uden en widget tilknyttet. Hvis du gerne vil have muligheden for flere musikafspiller-widgets, så prøv PowerAMP til Android. Der er mulighed for brug af equalizer, og lyden er acceptabel (ikke god) ihvertfald efter min mening på en mobiltelefon. Sætter du en højtaler til din Samsung Galaxy S 2, så har du lidt flere muligheder for indstilling af lyden, og det bliver lyden bestemt ikke dårligere af.

Kameraet tager rimelige billeder, dog synes jeg at de bliver meget mørke i det. Når jeg tager billeder med disse test-mobiler, så piller jeg ikke ved noget, da det er efter min opfattelse at størstedelen af jer brugere bare gør som mig når i tager et billede: Hiver telefonen op af lommen uden at tænke på andet end blitz og knipser.

Billederne og video-optagelserne er bedre på Samsung Galaxy S 2, end de er på computeren.

Samsung_Galaxy_S_2_test_kamera_1 Samsung_Galaxy_S_2_test_kamera_2

 

Se på Youtube

Opkald:

Jeg kan undre mig over at min gamle Nokia 2700 Classic nemt kunne høres på cykel midt i Vejle, når disse Dual-core smartphones ikke kan. Først og fremmest er SGS2 (Samsung Galaxy S 2) vel en telefon, og en telefon burde kunne høres. Jeg har før vrøvlet over det i testen af HTC Wildfire, og i testen af HTC Incredible S mente jeg ikke at samtaletonen kunne fyres ordentlig op.

Se på Youtube

Samtalelyden er okay på SGS2, jeg ville dog gerne at den var højere, eller ihvertfald have muligheden for at kunne skrue højere op.

SMS delen er godkendt herfra. Layoutet er lidt ala Handcent SMS, og det hele fungerer på nær at den godt kan lagge (hakke) lidt når du har mange programmer åben og tilgår SMS delen.

Samsung Galaxy S 2 test, 2. del

(25) kommentarer
 1. Hej folkens, jeg ved ikke om skærmen er lavet af glas eller plastik vil ikke nok skrive det 😉

 2. Har lavet et indlæg omkring telefonen i forum. Har nu haft den i et stykke “tid”. Under Samsung tråden

  1. Hej Søren….hvad synes du om det nye look? var lige inde forbi dig og du er der også ved at have nogen artikler efterhånden….

 3. Tak for en rigtig god test.
  Men jeg ved ikke om det bare er min pc, men når jeg trykker på billederne for at forstørre dem, så forsvinder de, det gør alle billederne??

  1. Her fungerer de fint…. det er ikke fordi du dobbelt klikker, så billede forsvinder med det samme?? (man skal kun trykke en gang) 🙂

 4. Så vidt jeg kan se er du nummer 1000 registreret medlem…så hjertelig velkommen 😆
  Jeg forstår heller ikke at andre anmeldere er så imponerede over batteritiden…..det er mig en gåde? Widgets er jo et spørgsmål om behov, men jeg tror at hvis man kommer fra en HTC mobil, så kommer man til at mangle nyhedswidgets, personwidgets, mail-widgets, musikafspiller widgets osv.
  Nu sidder jeg jo selv med Samsung Galaxy S 2 som min private mobil, lige skiftet fra HTC Desire HD, og mine startskærme er noget svære at fylde ud. Efter at have testet den kunne jeg ikke undvære skærmen, altså at jeg kunne se hvad der skete på skærmen i solskin.
  Med hensyn til hurtighed må jeg nok sige at den er hurtig, men jeg mener ikke at det er en oversupermobil vi her har fat i, det er grunden til at jeg har valgt ikke at lægge vægt på det. Når jeg sammenligner med de andre mobiler jeg har til rådighed mener jeg heller ikke at det er kæmpe forskel for den almindelige bruger. Alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds med den som mobiltelefon. Se evt mere her: https://www.appsandroid.dk/joomla/skaerm-og-kamera-htc-sensation-vs-lg-optimus-2x-vs-samsung-galaxy-s-2.html
  Tak for god input forresten 😆

  1. Hej Høy,

   Som sagt tidligere er jeg ny inden for dette felt. Men de widgets du efterlyser er de knyttet op mod et specielt mærke hvor de er preinstalleret eller kan man bare gå ud på nettet og finde de widgets du savner?

   Som jeg har læst på nettet forskellige steder er brugergrænsefladen Sense(HTC) lysår foran de andre. Men hvad er det de kan, som de andre ikke har fået implementeret endnu?
   Som jeg forstår det inden for Android verdenen, er de forskellige mobfon udbydere der lægger deres egen grænseflade oven på Android eller tager jeg fejl?

   Jeg har lutter øren og farer stadig rund på min mobil for at lære den at kende. 😛

   En anden ting jeg har noteret mig, som måske ikke hører til her er programmer der ligger og kører, som man manuelt skal lukke ned med “job taskmaster”. Hvilket jeg synes er lidt irriterende at Andriod ikke er blevet mere ” voksen” nok til selv at lukke ned. I stedet fylder det op i hukommelsen, uden et tage hensyn hvad du har lukket eller ej. Jeg går ud fra I/du har en sektion med tips og tricks, hvis ikke ville det være “nice”.

   Og tak for velkomsten. 8)

   1. Det er de forskellige mobilproducenter der lægger en brugerflade ovenpå Android. Se her: https://www.appsandroid.dk/joomla/htc-sense-pa-desire-hd-vs-samsung-touchwiz-pa-galaxy-s-2.html

    Android er jo baseret på Linux kernen, og Android burde selv kunne slukke de programmer der kræves når der kræves. Du kan hente en taskkiller som du kan bruge manuelt til at slukke de apps du ikke vil have til at køre i baggrunden. Android lukker ikke programmerne når de ikke bruges mere, men først når der er brug for RAM. Om en taskkiller er en god ide er en af de store diskussioner hvor der altid er selvbestaltede eksperter der fortæller hvad der er rigtigt. Jeg bruger ikke taskkiler i det daglige, men jeg har en taskkiler installeret som jeg bruger når jeg skal spille et spil der kræver noget RAM. Android kan godt tage lidt tid om at frigive det og så kan telefonen godt hakke lidt. Du kan prøve den her: https://www.appsandroid.dk/joomla/system-panel-app.html

 5. Fin artikel. Ikke noget med at være benovet over den er hurtigst i klassen.

  Har lige købt SG 2 og er enig i det med varmen, hvilket kan undre en at de ikke har tjekket det under test af isenkram. For den bliver rimelig varm.
  Kort levetid med batteri, er også en anke jeg har mod denne mobfon. Jeg synes den dræner hurtigt batteriet.
  Som der også bliver sagt er det en smags sag omkring widgets, og jeg må ærligt erkende jeg ikke ved hvad man har brug for. Hvad mangler der?

  Jeg også vil påstå, at i grunden er en mobil telefon med masse “lir”/muligheder. er et kunstigt behov vi alle pludselig har brug for.
  Funktionen er vel bare at vi skal kunne ringe med den(det var jo den oprindelig funktion).
  Hermed ikke sagt, at jeg ikke sætter pris på de andre funktioner den har.
  Ialt synes jeg det er en fed mobfon, selvom den er lavet af plastik og har nogle mangler, som jeg sikkert har overset, men det er min første smartphone. Så min refernce er pt nul 🙂

 6. Jeg laver det om til 1500 tegn, så er det også nemmere for mig at slette de indlæg hvor i ikke forguder mine artikler 😉

 7. super anmeldelse , håber du laver flere af den slags. Glæder mig især til anmeldelsen af htc sensation 😆

 8. Men efter 3 uger med min sgs2 er jeg lykkelig for jeg valgte den..
  Dog er der 1 ting som er irriterende!..

  1. Ved opladning eller hvis man har spillet én halv times tid på den. Så bliver den EKSTREM VARM! oppe ved siden af kameraet, så hvis det er der processoren sidder, så burde de have fundet på noget, så den kan komme af ved varmen.
  2. Lader i bunden? Ved godt det er smart, og de helt sikkert vil have lavet en masse Dock stationer til den, MEN alligevel!

 9. 6. Enig i at browseren er noget shit!. Dog ikke når jeg er derhjemme og sidder over wifi (90/90) der foretrækker jeg den frem for Dolphin og opera.

 10. 1. Hvad er det for nogle widgets som du virkeligt står mangler, som ikke er på telefonen?
  2. Min telefon er aldrig gået ned(så det nok din hærget prøve telefon 😀 )
  3. e-mail delen: hvad skal du bruge mere end 6 visninger til? du havner automatisk inde i din mailbakke når du vil læse en mail, så der vel ingen grund til at vise flere? 😀 .. Dog syns jeg det er fedt med “samtaler” inde i indbakken, så mails fra f.eks din side er under én fane. For det kan hurtigt blive til mange mails hvis man følger én artikel herinde fra.
  4. Forstår ikke kritikken af urdelen heller, men nu bruger jeg den heller ikke, for der er jo et fint ur oppe i hjørnet? 😛 .. Men det jo én smags sag. Og min vejrudsigt får jeg fra DMI som giver mange flere oplysninger end bare at det bliver mellem 10 og 20 grader idag. Hjælper ikke noget at sende datteren i børnehave i kjole bare fordi det er 15-20 grader. 20 grader kan man ikke bruge til noget hvis det blæser 20 m/s fra nord 😀 ..

  1. Du kan jo ikke stille en alarm via uret oppe i hjørnet, og det er det eneste problem jeg har nævnt, og med hensyn til vejrudsigten ved jeg ikke hvad du mener…jeg har ikke nævnt et ord om det ihvertfald.
   Der mangler jo alle mulige widgets: musikafspiller widget, email, kontakter osv. Der er jo også en grund til at HTC Sense er den mest eftertragtede brugerflade i hele verden. Heldigvis har vi forskellige meninger og smag….

 11. Først og fremmest, TAK for endnu en lækker artikel man virkelig nyder og bruge 5min af sit liv på at læse!!
  Dog er der nogle ting som jeg ikke kan følge dig i (vi bruger nok bare vores mobiler forskelligt 🙂 )

  1. Lige præcis Bülow… vi er mange brugere, med mange forskellige meninger 😆

   Derfor skal han jo også give sin mening, holdning og forventning til mobilen! Det er jo også derfor vi som forbruger gerne læser flere anmeldelser, for på den måde, at komme frem til ens eget valg 😆

   Mit valg holder stadig max 😀

 12. Gal desiren ser mat ud ift. Galaxyen! Mærkeligt, at den fryser.. Har aldrig oplevet det med min Desire HD..

Skriv kommentar
account_circle
email