Fast and furious 5

Er du til adrenalin-pumpende spil på din Android mobiltelefon? Så tjek lige Fast and Furious 5 HD, der helt sikkert er et spil der vil fange din hunger efter fart og spænding.

Jeg spiller ikke særlig tit på min HTC Desire HD, men når jeg så endelig spiller kan jeg godt blive grebet af det. Det skete også med Fast 5.

Der er flere muligheder for at spille:

 • Quick race: Når du første gang spiller Fast 5, er der to af banerne som er låst op, nemlig RIO og Desert. For at komme videre i spillet skal du vinde her.
 • Career: Her er spillet delt op i kapitler, hvor du skal vinde det første for at komme videre til det næste.
 • Multiplayer: Mulighed for at spille flere imod hinanden.

Under punktet Quick race har du følgende spillemuligheder:

 • Normal race: Her skal du bare køre hurtigt og komme først i mål.
 • Drag: Skift gear på det rette tidspunkt.
 • Time attack: Nå hen til et punkt inden en vis tid, og få lov at køre videre.
 • Drift: Her skal du også køre imod tiden.
 • Elimination: Kør dine modstandere i grøften.

Grafikken er helt i top. Det er ikke HD, men jeg er tilfreds med at have en grafik som denne på min Android mobil. Jeg mindes ikke at have haft et spil nede med en flottere grafik faktisk. Især i ørkenen, når solen steger ned over bilerne, kan man næsten fornemme den tørre hede og støvet.

Styremulighederne og lyden kan indstilles. Jeg har valgt disse her:

 • Et tryk i bunden af skærmen aktiverer fodbremsen.
 • Et tryk i toppen af skærmen aktiverer bagspejlet.
 • Jeg har valgt at bilen skal dreje til den side som jeg drejer telefonen.

Du har øverst i venstre hjørne en pauseknap. Bilen styrer du med acceleratoren i mobilen, og jeg må sige at den reagerer godt på din bevægelse.

I venstre side af skærmen har du en “rewind” knap. Med den kan du tre gange stoppe spillet og spole 10 sekunder tilbage, hvis du f.eks ikke nåede at komme af vejen for toget. Den funktion er nødvendig hvis du vil igennem banerne (for mig er den ihvertfald). I venstre side af skærmen har du din turbo-knap. Du starter de fleste spil med at have 2 turbo-boosts, og du kan erhverve mere i løbet af spillet. Du kan tjene ekstra point til at forbedre din bil ved at vinde og ved at lave fede “slides”, altså hvis du f.eks hiver hårdt til venstre, så kan det give dig 1000 point.

Bonus: Johanna giver en licens til Fast five til en bruger her på sitet. Vinderens navn kan ses på forsiden i aften kl. 21.00.

Konklusion:

Grafikken er tiptop. Især når du crasher bilen og glas fra din forrude splintrer ud over vejen, kan du rigtig se at dette ikke er et spil fra 2008. En gang imellem har min HTC Desire HD dog lidt svært ved at trække de animatiske sekvenser. Det er kun i et splitsekund, og en genstart hjælper ikke.

Spillet gemmer automatisk sig selv, og det er et kæmpeplus. Fast 5 fylder 412 MB på dit SD-kort. Disse 412 MB skal du hive ned via WIFI. Ligemeget hvor meget du tigger og bèr om det, så godtager Gameloft ikke download via dit mobile netværk, og det er en skam for os der har flatrate.

Spillet er ret fedt. Jeg spillede det i 4 stive timer da jeg havde downloadet det, det var derfor i blev snydt for artiklen i fredags Android-blinkende. Jeg vil dog sige at banerne er ens i mange af spillene, og det kan godt blive lidt kedsommeligt i længden at det er de samme steder du skal passe på den samme lastbil. Når du kommer længere ind i spillet kommer der nye baner, for en som mig der åbenbart ikke er født med et spillegèn, tager det bare lang tid.

Styringen er jeg ovenud tilfreds med. Nu har jeg kun prøvet på min HTC Desire HD, så jeg vil ikke udtale mig om styringen på andre Android enheder.

Det kommer på listen over de bedste Android spil.

Min vurdering: 3,5/5

Android-penge  30 kroner.

Du kan downloade Fast five her.

Undskyld kvaliteten af videoen. Jeg både holder, snakker, pudser næse og spiller:


Brugervurdering af Fast five:

(16) kommentarer
  1. Hehe….Jeg har lige spillet igen i dag og Jeg kan simpelthen ikke komme igennem første bane…..Jeg har bare ikke det der spillegen 😆

  1. Du skal sende mig dit telefonnummer, som jeg så sender til Gameloft der så sender dig et link 😆 Du skal skrive dit modelnummer i mailen også.

 1. Tanja har trukket lod om jer der har kommenteret anmeldelsen, og den heldige vinder blev Extreeme 😆 Tillykke til dig så.

 2. Hvis man sidder med en SGS2, så kan man ikke hente spillet. Da det ikke understøttes. 🙁 Håber snart det blive.

 3. har overvejet at bryde mit princip, med ikke og ligge penge på marked. for det ser genialt ud det spil..!!

  1. Vent til i aften…måske det er dig der vinder den gratis licens 😆 Du kan forresten ikke hente det på Android market.

Skriv kommentar
account_circle
email