Anmeldelse af Samsung ( Google) Galaxy Nexus

Browseren:

Galaxy_Nexus_browserenEn af de ting jeg altid glæder mig til at prøve er browseren. Jeg bruger til dagligt Dolphin browser HD, og det er lækkert at se at Google har taget lidt ved lære af nogle af funktionerne. F.eks kan du inde i menuen under punktet Labs, vælge at du med en glidende berøring på skærmen får en “popup” med bogmærker og menu. Denne funktion gemmer også URL.

Når der skal afvikles Youtube-videoer bliver du viderestillet til Youtube, da Galaxy Nexus kommer uden Flash. Du kan dog hente Adobe Flash player gratis på Android market.

Når der skal zoomes billeder går det ikke specielt flydende, og jeg er stødt på flere hjemmesider hvor Galaxy nexus ikke vil zoome ind, trods at både SGS2 og DHD gerne vil. Du kan i flere tilfælde også se at hjemmesiden “samler sig” når du zoomer ind igen, dette optræder ej heller på overstående mobiler på samme netværk.

Menuen sidder på skærmen øverst til højre, og du har nu mulighed for hurtigt at skifte fra mobil til desktop version af en hjemmeside, hvilket er en fed feature. Hvis du bruger Google Chrome browseren på din PC, kan du synkronisere bogmærker og oversigt.

Bogmærkedelen er godkendt. Du kan dele dem op, og ændre navn efter eget ønske.

Da opløsningen er høj, og skærmen er stor, bliver billeder og tekst lidt småt i det.

Jeg er ikke tilfreds med browseren, slet ikke når det er default-browseren på Android 4,0 Ice Cream sandwich.

Multimedie:

Klik klik klik..kameraet kan knipse billeder virkelig hurtigt, dog bliver de ofte lidt slørede i skægget. Generelt er billederne okay.

Tryk for at forstørre

galaxy nexus kamera test 1 galaxy nexus kamera test 2

 

Videooptagelsen er efter min mening også rimelig, ikke god. Det er ikke altid lige flydende, men det er hvad vi kan forvente.

Link til mobilvisning

Galaxy nexus har i forhold til Google Nexus S, fået opdateret billedgalleriet, og det spiller bare.

At se film på Galaxy Nexus er bestemt anbefalelsesværdigt. Film som ligger på mobilen kører flydende, og billedet er næsten knivskarpt.

Musikafspilleren, som nogle af jer har prøvet under navnet Google music app`en, fungerer glimrende, og lyden er faktisk ret god sat op imod tidligere nexus modeller.

Opkald:

Igen det sædvanlige problem med at ringetonen, samt lyden under samtale er alt for lav til at den er brugbar ude i trafikken. Som jeg har vrøvlet over mange gange før, så kan jeg ikke høre mobilen når den ringer midt i morgentrafikken på cykel. At høre hvad personen i den anden siger, er næsten lige så umuligt. Det er jeg yderst utilfreds med, og især da de sælger Galaxy nexus under navnet “smartphone”. Min gamle “Nokia 2700 Classic” kan høres tydeligere…..

SMS-delen er jeg også lidt utilfreds med, da jeg ikke får en notifikation når der kommer en SMS. Jeg troede at det var en indstillingsfejl, men jeg er nu blevet enig med mig selv om at det må være en fejl min test-enhed er ene om.

UI:

Google har gjort noget ud af interfacet på Ice Cream Sandwich, og jeg synes efterhånden at vi er ved at være der hvor vi kan sige at det er godt. Alt ser næsten færdigt ud, og selveste brugerfladen virker mere helstøbt i forhold til tidligere versioner af Android. Dette er den første rene Android mobil der kan stå alene, uden hjælp fra hentede apps og apk-filer. 

Når du tænder mobilen fra dvale og kommer ind til låseskærmen har du også en genvej til kameraet. Du kan dog ikke tilføje flere genveje som på f.eks HTC Sensation.

Øverst på alle 5 skærme er der Googles søgebar, hvor du kan søge efter alt ved hjælp af tekst eller stemme. Det er i sig selv fint nok, og det virker efter hensigten, men det havde ikke behøvet at fylde så meget. Nu har Google jo lavet Galaxy nexus med en stor skærm, og jeg glæder mig til at se hvor meget plads der er til apps og widgets når mobiler med en mindre skærm får ICS. Her tænker jeg især på Samsung og LG, der har en dock i bunden af skærmen der fylder ret meget. Måske de skærer søgebaren væk?

De fire ud af fem ikoner i docken i bunden af skærmen kan du skifte ud, og det er genialt. Fire ikoner til dine mest brugte apps, her kunne HTC lære lidt fra Samsung der jo med Touchwiz har noget lignende.

Google har placeret deres multitasking-knap i bunden af skærmen, og det fungerer virkelig godt. Når du trykker på den kommer der store ikoner op på skærmen, og det er nemt og hurtigt at finde det du skal bruge.

Link til Youtube

Du tror det ikke, men der er sørme også brugbare widgets. Der er stadigvæk ikke en ordentlig musikafspiller-widget som vi ser på HTC Android mobiler, men der er kommet en Gmail-widget hvor du endda kan scrolle. Der er også en meget god Google Plus-widget osv. Desværre er det stadigvæk kun HTC der tilbyder at kunne slå det mobile netværk fra og til på startskærmene. Efterhånden slår vi vel næsten aldrig det mobile net fra, men alligevel. hvis du gerne vil have en widget der kan klare det, så kan du hente Extended controls eller Widgetzoid.

For at tilføje apps og widgets til skærmene, kan du ikke holde fingeren inde på et tomt spot, nu foregår det kun via din app-drawer. Dette har man hele tiden haft mulighed for, og jeg synes det er ærgeligt at funktionen er fjernet. Du vænner dig dog hurtig til det. Google har derfor tilføjet en widget-drawer, og det giver et rigtig godt overblik over hvordan dine widgets ser ud.

Det er ikke længere muligt at tilføje mapper til skrivebordet. Det gøres nu ved at du smider en app eller en genvej over på en app eller genvej. Godt tænkt…

Menu er for det meste at finde i øverste højre hjørne. Det er nok en vanesag, men jeg savner en menuknap under skærmen, eller i det her tilfælde nederst på skærmen.

Jeg savner også at kunne give min statusbar et tryk for at se dato og tid. Det kan man ikke på Galaxy Nexus uden at skulle hive en lille smule ned i statusbaren.

(20) kommentarer
 1. Ja det har jeg også, så går også bare og venter spændt.
  Er der ikke en officiel Google side hvor man kan søge efter det ?

 2. Jeg har ikke hørt noget, selvom jeg leder efter svaret hver dag og tjekker for opdatering 8)

  Jeg har endda 4.0.2, efter have lagt Yakju på den 😀

 3. Det samme her, nu køre jeg med den gamle version, så er der ingen problemer 😉
  Det er som sådan da heller ikke noget problem, synes bare det er mærkeligt de ikke kan spille sammen 🙁
  Men forhåbentlig bliver det rettet når 4.0.3 bliver sluppet løs, har i hørt om de er begyndt at rulle den ud ?

 4. Min stopper også…. “applikationen er stoppet udventet” 😥

  Men først når jeg trykker på Naviger… Den vil godt søge, finde og vise rutevejledning, thats it!

 5. @munch : jeg skal sende min tilbage i morgen, prøver lige i morgen formiddag at opdatere Google maps for at tjekke. Kan nemt sætte mig ind i den følelse du sidder med…

 6. Så skulle den nye opdatering til Google Maps stå sin prøve, nu er den helt galt
  Når jeg har indtastet adressen går den i sort, så jeg har igen afinstalleret opdateringen.
  Jeg synes godt nok det er noget l… når Google laver en såkaldt supermobil som skal være et pejlemærke for fremtidig mobiler, at den så i den grad halter, det kan sku da ikke passer at de sender sådan en mobil på gaden, som har så mange fejl.
  Hvis ikke engang deres egne programmer kan køre med mobilen for mig virker det efterhånden som om den mobil er kommet i handlen 6 mdr for tidligt

 7. @munch: som jeg skriver i artiklen er jeg også ærgerlig over det. Hvis jeg er heldig kan jeg måske nå det inden jeg er helt færdig med den og så sender den tilbage… Ellers må jeg jo købe et eksemplar 🙂

 8. Hej Høy. Endelig kom din gennemgang af super mobilen SGN 🙂 flot gennemgang af den og noget af det kan du da have ret i bla af Browser delen, men lige som Klintø skriver så bliver det vel bedre når opdateringen 4.0.3 kommer.
  Omkring kamera delen, er det noget de kan forbedre med en opdatering ?
  Ellers må jeg sige jeg er yderst tilfreds med SGN men jeg er nok ikke så svær at imponere da jeg jo har taget springet fra SGS til den her 😉

 9. Nååå ja, glemte helt skærmen… Jeg har heller ikke problemer med fedtede fingre, tvært imod 8) jeg skal nærmest være “glad”, hvis jeg støder på fedtede fingre 😛

 10. Enig med klintø! Synes dog ikke jeg har haft problemer med fedtede fingre,som jeg havde med hd’en. Synes skærmen er den bedste jeg har set og prøvet! Ellers en god anmeldelse som altid 😀

 11. @Klintø: Det burde jo ikke betyde noget at den har skiftet hænder, og de mobiler vi får til test er jo de samme som du og jeg køber… men det sker faktisk tit at de her testsmodeller fejler noget synes jeg. I 3 tilfælde har jeg sågar måtte sende mobilerne retur, simpelthen fordi at de døde..ellers er det bare webmasteren der er en klovn til at håndtere mobiler 🙂

 12. Jeg kan sagtens følge dig i din bedømmelse, at der er et par småting, såsom Browser delen, som burde være bedre! Men efter sigende, skulle 4.0.3 være markant bedre på den front!
  Kamera er også skidt, ikke dårligt, men burde være bedre! Den kan tage vildt hurtige billeder, men de bliver desværre nemt grynet!

  Ellers mærker jeg slet ikke det lag, eller mangel på smoothnes, som du mærker…. Der kører min vildt perfekt og helt uden problemer!! Måske fordi din er en demo og har været rundt omkring, til en del test osv.??

  Men igen, super fed mobil, som jeg også kan varmt anbefale 8)
  Lækker lækker mobil 😀

 13. @Fenris: Så mange penge tjener man når man har så fed en hjemmeside som den her 😕 ..spøg til side, jeg har dem i en 14 dage ad gangen, og derefter skal de sendes tilbage.

 14. HVad har du en stor pung siden du kan købe så mange mobil eller får du dem på prøve og skal sende dem retur efter endt prøvning

Skriv kommentar
account_circle
email