Anmeldelse af Samsung ( Google) Galaxy Nexus

Praksis:samsung-galaxy-nexus-test 2

Google har ved Ice Cream Sandwich Android 4,0, lavet nogle rigtig fede funktioner for os der er lidt ekstra geekede. der er tilføjet en sektion for udviklere, hvor det er muligt at se hvilken del af skærmen der opdateres, hvor meget CPU der bliver brugt osv.

Det er nu også nemt at holde styr på dit dataforbrug.

En anden ny ting er at du kan bruge dit ansigt til at låse mobilen op med. Denne funktion fungerer ganske fint, men jeg finder det nemmere at bruge fingeren. Galaxy Nexus er dog rimelig hurtig til at fange dit ansigt. Jeg har ikke kunne få mobilen låst op via et billede, dermed ikke sagt at det ikke er muligt.

Det lyder godt og smart at man kan bruge sit ansigt til at låse sin mobil op med, men man kan ikke spille smart i et lidt mørkt rum, ej heller om vinteren med hat og halstørklæde på..ikke min testmodel ihvertfald.

Galaxy Nexus hakker lidt en gang imellem i menuerne, samt på startskærmene. Hist og her tager det også et langt øjeblik at åbne en app. Da vi snakker om en ren Google-oplevelse vil jeg mene at det burde være muligt at få den mere jævn. Når jeg sidder med SGS2 ved siden af, synes jeg at den kører mere flydende. Dette er ærgeligt, men som sagt kommer der en opdatering der nok tager noget af det…og så skal vi selvfølgelig have i mente at de her rene Google mobiler jo lidt er testmobiler, forstået således at vi skal regne med at der er småfejl på de første versioner af Android.

Der har ikke været et forceclose eller en genstart som min Samsung Galaxy S 2 stadigvæk lider under (ligesom alle jer der henvender jer til mig angående problemet). Der er ingen tvivl om at skærmen er god i det daglige, og da mobilen godt kan være i mine cowboybukser kunne jeg godt finde på at erhverve mig et eksemplar.

Læs også: Anmeldelse af LG Nexus 4

Jeg har lidt problemer med at WIFI hopper af nogle gange, og til tider vil GPS ikke finde mig men bare søge og søge og søge…Når den har fundet mig er Google maps virkelig hurtig til at opdatere og reagere.

Igen i forhold til SGS2, kan jeg med Galaxy Nexus ligge i sengen og være på 3G. Der har min SGS2 altid kun kunne give mig 2G (samme SIM).

Konklusion:

samsung-galaxy-nexus-test 6Galaxy Nexus er en af de bedste Android mobiler jeg har haft i hånden, hvis ikke den bedste. Der er den nyeste software, rimelige specifikationer, samt en forholdsvis solid indpakning.

Èn af de største brølere er at jackstikket er placeret under bunden. En anden brøler er, at de har sparet 30 cm ledning til opladeren. Hjemme ved mig resulterer det i at mine andre mobiler ligger på ladebordet, og Galaxy nexus ligger på gulvet under ladebordet.

Jeg har ikke haft mulighed for at afprøve NFC desværre.

Googles Android er nu derhenne hvor vi har et færdigt operativ-system. Der er nogle ting der ikke er min smag, altså ændringer fra Android Gingerbread og op til Ice Cream Sandwich. Når vi så står her med ICS, så er jeg glad for at jeg i sin tid valgte “HTC legend” frem for “Nokia 5700 Music”….for uanset de fejl jeg nævner, så er Android bare lækkert.

Jeg kan kun anbefale Galaxy Nexus. Den har alt hvad en rigtig smartphone skal have, bare husk at den er stor.

Jeg vil også anbefale en app, nemlig Fancy widget ur-app`en. Der kan du tilgå dit vækkeur ved at trykke på uret, samt bestemme hvad du vil åbne når du trykker på dato, vejr, og temperatur.

Browseren holder ikke, det er ikke sådan at jeg siger det er en dårlig browser, jeg havde bare forventet mere.

Qudrant benchmark udført 5 gange i snit: 1531

Linpack benchmark udført 5 gange i snit:

 • Single thread: 38.876
 • Multi thread: 49.546 (opdatering følger).

 Se flere Android benchmark-sammenligninger.

Min vurdering: 4/5

Til prisen (4600): 4/5

Tryk for at forstørre

samsung-galaxy-nexus-test sidst i artiklen 1 samsung-galaxy-nexus-test sidst i artiklen 2

(20) kommentarer
 1. Ja det har jeg også, så går også bare og venter spændt.
  Er der ikke en officiel Google side hvor man kan søge efter det ?

 2. Jeg har ikke hørt noget, selvom jeg leder efter svaret hver dag og tjekker for opdatering 8)

  Jeg har endda 4.0.2, efter have lagt Yakju på den 😀

 3. Det samme her, nu køre jeg med den gamle version, så er der ingen problemer 😉
  Det er som sådan da heller ikke noget problem, synes bare det er mærkeligt de ikke kan spille sammen 🙁
  Men forhåbentlig bliver det rettet når 4.0.3 bliver sluppet løs, har i hørt om de er begyndt at rulle den ud ?

 4. Min stopper også…. “applikationen er stoppet udventet” 😥

  Men først når jeg trykker på Naviger… Den vil godt søge, finde og vise rutevejledning, thats it!

 5. @munch : jeg skal sende min tilbage i morgen, prøver lige i morgen formiddag at opdatere Google maps for at tjekke. Kan nemt sætte mig ind i den følelse du sidder med…

 6. Så skulle den nye opdatering til Google Maps stå sin prøve, nu er den helt galt
  Når jeg har indtastet adressen går den i sort, så jeg har igen afinstalleret opdateringen.
  Jeg synes godt nok det er noget l… når Google laver en såkaldt supermobil som skal være et pejlemærke for fremtidig mobiler, at den så i den grad halter, det kan sku da ikke passer at de sender sådan en mobil på gaden, som har så mange fejl.
  Hvis ikke engang deres egne programmer kan køre med mobilen for mig virker det efterhånden som om den mobil er kommet i handlen 6 mdr for tidligt

 7. @munch: som jeg skriver i artiklen er jeg også ærgerlig over det. Hvis jeg er heldig kan jeg måske nå det inden jeg er helt færdig med den og så sender den tilbage… Ellers må jeg jo købe et eksemplar 🙂

 8. Hej Høy. Endelig kom din gennemgang af super mobilen SGN 🙂 flot gennemgang af den og noget af det kan du da have ret i bla af Browser delen, men lige som Klintø skriver så bliver det vel bedre når opdateringen 4.0.3 kommer.
  Omkring kamera delen, er det noget de kan forbedre med en opdatering ?
  Ellers må jeg sige jeg er yderst tilfreds med SGN men jeg er nok ikke så svær at imponere da jeg jo har taget springet fra SGS til den her 😉

 9. Nååå ja, glemte helt skærmen… Jeg har heller ikke problemer med fedtede fingre, tvært imod 8) jeg skal nærmest være “glad”, hvis jeg støder på fedtede fingre 😛

 10. Enig med klintø! Synes dog ikke jeg har haft problemer med fedtede fingre,som jeg havde med hd’en. Synes skærmen er den bedste jeg har set og prøvet! Ellers en god anmeldelse som altid 😀

 11. @Klintø: Det burde jo ikke betyde noget at den har skiftet hænder, og de mobiler vi får til test er jo de samme som du og jeg køber… men det sker faktisk tit at de her testsmodeller fejler noget synes jeg. I 3 tilfælde har jeg sågar måtte sende mobilerne retur, simpelthen fordi at de døde..ellers er det bare webmasteren der er en klovn til at håndtere mobiler 🙂

 12. Jeg kan sagtens følge dig i din bedømmelse, at der er et par småting, såsom Browser delen, som burde være bedre! Men efter sigende, skulle 4.0.3 være markant bedre på den front!
  Kamera er også skidt, ikke dårligt, men burde være bedre! Den kan tage vildt hurtige billeder, men de bliver desværre nemt grynet!

  Ellers mærker jeg slet ikke det lag, eller mangel på smoothnes, som du mærker…. Der kører min vildt perfekt og helt uden problemer!! Måske fordi din er en demo og har været rundt omkring, til en del test osv.??

  Men igen, super fed mobil, som jeg også kan varmt anbefale 8)
  Lækker lækker mobil 😀

 13. @Fenris: Så mange penge tjener man når man har så fed en hjemmeside som den her 😕 ..spøg til side, jeg har dem i en 14 dage ad gangen, og derefter skal de sendes tilbage.

 14. HVad har du en stor pung siden du kan købe så mange mobil eller får du dem på prøve og skal sende dem retur efter endt prøvning

Skriv kommentar
account_circle
email