Anmeldelse af Samsung ( Google) Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Nexus specifikationer:

 • 4,65″ Super Amoled skærm med en HD-opløsning på 1280 x 720.
 • Batteri på 1750 mAh
 • 1 GB RAM
 • 16 Gb (ca. 13,5 GB til filer når du første gang tænder den).
 • 5 megapixel kamera bagpå
 • 145,5 gram
 • 1,2 GHZ dualcore processor
 • Accelerometer, gyro, proximity, kompass, og barometer

 

Alle billeder kan forstørres ved tryk

Samsung Galaxy Nexus test:

Udseende:Samsung_Galaxy_Nexus_test_bagbekldning

Den allerførste sætning min 4 årige Marcus lagde mund til da vi pakkede Samsung Galaxy Nexus ud af æsken, var at:” Er den ikke bare lækker far”, og det må man sige at den er.

Som den ligger der på bordet er det en pæn mobiltelefon at kigge på, og det buede glas giver den et snert af, at vi her har med et specielt designet stykke mobil at gøre.

Bagpå har vi kameraet, og nederst på bagsiden er der et “indhug” som er beregnet til at ligge din ringfinger (eller hvordan du nu holder på en mobil) i.

På venstre side er der volume op/ned, på højre side er der tænd/sluk.

Nederst under Galaxy Nexus har du micro USB, som du bruger til opladning og filoverførsel til din PC`er. Ved siden af micro USB er der et 3,5 mm Jackstik til hørebøfferne…hvilket i min bog er det mest upraktiske sted det næsten kan blive placeret. Når jeg går med min Androide i lommen vil jeg have at den kan placeres normalt i mit etui, eller i det mindste bare IKKE skulle vendes på hovedet i mine bukser. dette er selvfølgelig individuelt, og afhænger af hvordan du bærer rundt på dyret.

På toppen er der ikke nogen knapper.

Galaxy Nexus har ikke nogle fysiske knapper på forsiden under skærmen, der er faktisk slet ikke nogle. Alt navigation foregår via skærmen, men det er ikke noget du lægger mærke til når du kigger på den.

Under skærmen er der 3 touch-knapper. Der er en tilbageknap, en Hjem-knap, og en multitasking-knap der viser de seneste brugte apps.

Bras eller…..

samsung-galaxy-nexus-test bagbekldning 1Jeg har ved andre Samsung Android mobiler, som Samsung Galaxy Ace, Google Nexus S, og min egen Samsung Galaxy S 2, ytret at det absolut ikke var kvaliteten af designet der var salgsargumentet. Den fornemmelse er ikke til stede på samme måde ved Galaxy Nexus, og jer er yderst tilfreds med kvalitestsfølelsen på den.

Hvis jeg trykker hårdt (og som før nævnt er jeg virkelig stærk-:), er der ikke noget der knager eller giver sig. Galaxy nexus er en ret tung mobil sammenlignet med f.eks Samsung Galaxy S 2, og selvom flertallet nok foretrækker at en mobil skal veje så lidt som mulig, så efterlader en tungere mobil altså mere et førstehåndsindtyk af kvalitet.

I min anmeldelse af Samsung Galaxy S 2 var jeg ikke vild med det tynde stykke bagbeklædning. Det der sidder på Galaxy Nexus er meget lig det på SGS2, og jeg er stadigvæk ikke fan af det.

Når man først har haft en HTC Desire HD i hånden, så skal der meget til at man jubler over en bagbeklædning. Det går dog ikke ud over kvalitetsfølelsen på Galaxy Nexus når du står med den i hånden.

Det største minus ved den her slags “klik-beklædninger” er at hvis du ofte tager den af har den hang til at blive nemmere og nemmere at få på, hvilket vil sige at den nemmere falder af hvis du taber den. Dette er min egen mening, og ikke noget jeg har afprøvet i praksis.

Umiddelbart tror jeg godt at vi her har en mobil du kan tabe på stuegulvet uden at splitte fra hinanden.

Skærmen: Samsung-Galaxy-Nexus-test_skrm_4

Jeg har altid været yderst tilfreds med skærmtypen SLCD, som f.eks sidder på HTC EVO 3D. Efter at have haft Super Amoled Plus på SGS2 i et halvt års tid, må jeg indrømme at jeg er blevet lidt afhængig af at kunne se hvad der sker på skærmen udendørs. Man lever jo med de skavanker ens mobil har, og hvis man er vant til SLCD, så er det jo sådan det er.

Galaxy Nexus kommer med skærmtypen Super Amoled, og med en HD opløsning på 1280 x 720 er der tale om en god skærm der virkelig er lækker at bruge. Ligesom tidlige Nexus-modeller er der tale om en Amoled med RGB pentile.

Galaxy Nexus har en tynd hinde, oleophobic, som skulle gøre at fedtede fingre og ridser ikke så nemt kommer i kambollage med skærmen…sådan forholder det sig desværre bare ikke. Om jeg bare har pommes frites-fingre fyldt med gode fedtsyrer ved jeg ikke, men de fedtede fingre er at se, og det er hurtigt. Jeg vil dog sige at hvis jeg bruger min HTC Desire HD er det muligt at fedtets forplantning på skærmen har lidt mere hastværk.

Skærmen reagerer ikke altid som jeg gerne vil have den til at gøre. Der er en opdatering på vej ud lige nu, men jeg er nødt til at arbejde med det jeg har foran mig, og det er ikke godt nok. Om det er fordi at skærmen ikke registrerer mit tryk, eller om det er fordi at Galaxy Nexus tager for lang tid om at reagere ved jeg ikke. Jeg ved dog at ofte når jeg trykker på skærmen er det som om at den lige skal tænke over hvad det er den skal før den gør det.

Trods det, er det nok den flotteste skærm jeg har kigget på. Jeg kan ikke helt beslutte mig for hvilken skærm der er bedst udendørs, om det er skærmen på Galaxy nexus eller skærmen på Samsung Galaxy S 2.

Til sammenligning er opløsningen på Samsung Galaxy Note 10,1 på 1280 x 800 pixels, det er næsten det samme som Galaxy nexus har på en noget mindre skærm.

Læs også: Super Amoled Plus vs Super Amoled vs Amoled.

På billederne fra venstre, alle med samme JPEG billede og samme lysstyrke: HTC Desire HD (LCD) – Samsung Galaxy Nexus (Super Amoled) – Samsung Galaxy S 2 (Super Amoled Plus) – HTC Desire (Amoled):

Tryk for at forstørre

Samsung-Galaxy-Nexus-test_skrm_2 Samsung-Galaxy-Nexus-test_skrm_3

 

Skærmen er stor, og selvom den gengiver alt rigtig flot er det også noget af en strømsluger. Galaxy Nexus sluger virkelig noget batteri når lyset i displayet er skruet op.

(20) kommentarer
 1. Ja det har jeg også, så går også bare og venter spændt.
  Er der ikke en officiel Google side hvor man kan søge efter det ?

 2. Jeg har ikke hørt noget, selvom jeg leder efter svaret hver dag og tjekker for opdatering 8)

  Jeg har endda 4.0.2, efter have lagt Yakju på den 😀

 3. Det samme her, nu køre jeg med den gamle version, så er der ingen problemer 😉
  Det er som sådan da heller ikke noget problem, synes bare det er mærkeligt de ikke kan spille sammen 🙁
  Men forhåbentlig bliver det rettet når 4.0.3 bliver sluppet løs, har i hørt om de er begyndt at rulle den ud ?

 4. Min stopper også…. “applikationen er stoppet udventet” 😥

  Men først når jeg trykker på Naviger… Den vil godt søge, finde og vise rutevejledning, thats it!

 5. @munch : jeg skal sende min tilbage i morgen, prøver lige i morgen formiddag at opdatere Google maps for at tjekke. Kan nemt sætte mig ind i den følelse du sidder med…

 6. Så skulle den nye opdatering til Google Maps stå sin prøve, nu er den helt galt
  Når jeg har indtastet adressen går den i sort, så jeg har igen afinstalleret opdateringen.
  Jeg synes godt nok det er noget l… når Google laver en såkaldt supermobil som skal være et pejlemærke for fremtidig mobiler, at den så i den grad halter, det kan sku da ikke passer at de sender sådan en mobil på gaden, som har så mange fejl.
  Hvis ikke engang deres egne programmer kan køre med mobilen for mig virker det efterhånden som om den mobil er kommet i handlen 6 mdr for tidligt

 7. @munch: som jeg skriver i artiklen er jeg også ærgerlig over det. Hvis jeg er heldig kan jeg måske nå det inden jeg er helt færdig med den og så sender den tilbage… Ellers må jeg jo købe et eksemplar 🙂

 8. Hej Høy. Endelig kom din gennemgang af super mobilen SGN 🙂 flot gennemgang af den og noget af det kan du da have ret i bla af Browser delen, men lige som Klintø skriver så bliver det vel bedre når opdateringen 4.0.3 kommer.
  Omkring kamera delen, er det noget de kan forbedre med en opdatering ?
  Ellers må jeg sige jeg er yderst tilfreds med SGN men jeg er nok ikke så svær at imponere da jeg jo har taget springet fra SGS til den her 😉

 9. Nååå ja, glemte helt skærmen… Jeg har heller ikke problemer med fedtede fingre, tvært imod 8) jeg skal nærmest være “glad”, hvis jeg støder på fedtede fingre 😛

 10. Enig med klintø! Synes dog ikke jeg har haft problemer med fedtede fingre,som jeg havde med hd’en. Synes skærmen er den bedste jeg har set og prøvet! Ellers en god anmeldelse som altid 😀

 11. @Klintø: Det burde jo ikke betyde noget at den har skiftet hænder, og de mobiler vi får til test er jo de samme som du og jeg køber… men det sker faktisk tit at de her testsmodeller fejler noget synes jeg. I 3 tilfælde har jeg sågar måtte sende mobilerne retur, simpelthen fordi at de døde..ellers er det bare webmasteren der er en klovn til at håndtere mobiler 🙂

 12. Jeg kan sagtens følge dig i din bedømmelse, at der er et par småting, såsom Browser delen, som burde være bedre! Men efter sigende, skulle 4.0.3 være markant bedre på den front!
  Kamera er også skidt, ikke dårligt, men burde være bedre! Den kan tage vildt hurtige billeder, men de bliver desværre nemt grynet!

  Ellers mærker jeg slet ikke det lag, eller mangel på smoothnes, som du mærker…. Der kører min vildt perfekt og helt uden problemer!! Måske fordi din er en demo og har været rundt omkring, til en del test osv.??

  Men igen, super fed mobil, som jeg også kan varmt anbefale 8)
  Lækker lækker mobil 😀

 13. @Fenris: Så mange penge tjener man når man har så fed en hjemmeside som den her 😕 ..spøg til side, jeg har dem i en 14 dage ad gangen, og derefter skal de sendes tilbage.

 14. HVad har du en stor pung siden du kan købe så mange mobil eller får du dem på prøve og skal sende dem retur efter endt prøvning

Skriv kommentar
account_circle
email