Android 5.0 Lollipop kommer til samtlige Sony Xperia Z produkter

thumb screenshot-xperia-z3

Sony Mobile har annonceret at samtlige produkter i deres Xperia Z-produktlinje vil modtage opdateringen til Android Lollipop. 

Vi har flere gange skrevet at når det kommer til opdateringer af nye produkter, er Samsung, Sony og HTC toppen af poppen, og med den seneste annoncering af at SAMTLIGE produkter i Sony`s Xperia Z-serie vil modtage opdateringen til Android 5.0 Lollipop, viser Sony Mobile at de har fortjent den ros vi igennem  de sidste år har tildelt dem.

I og med at jeg (Morten Høy) siden lanceringen af det første produkt i Z-serien, Sony Xperia Z, dels har testet en god del af Sony´s Xperia produkter, men også som privat person har valgt at købe dem, har jeg haft mulighed for at følge med i de opdateringer der er blevet sendt ud, store som små, og de har løbende holdt produkterne opdateret i den grad at vi her på AppsAndroid.dk har nævnt det op til flere gange.

Når man går ud og køber ny smartphone kigger man ofte på specs og design, og jeg tænker at størstedelen af dem der skal have ny mobil, tablet, eller smartwatch, ikke tænker meget over om deres nye produkt vil blive holdt opdateret…men heldigvis er dette noget folk er begynt at være mere opmærksom på.

 – Sony Xperia Z3 Compact tips og tricks (video)

At vide at fejl, mangler, og sikkerhedsbrister vil blive udredt i form af opdateringer er nemlig yderst vigtigt og det glæder os (redaktionen) altid når en producent annoncerer at de vil holde de og de produkter opdateret.

Opdatering af samtlige Xperia Z produkter

Android 5.0 Lollipop er den nuværende mest eftertragtede version af Android og Google har så sent som i går offentliggjort navnet, der indtil i går kun gik under navnet Android L.

Læs også: Hvad er nyt i Android Lollipop?

Siden offentliggørelsen af Android L tidligere på året har Sony Mobile fået mange henvendelser fra kunder der gerne vil vide om deres enhed på et tidspunkt vil modtage Android Lollipop, og i et blogindlæg svarer de helt enkelt på netop dèt spørgsmål.

 – Find den skjulte service-menu på Sony Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact

 – Hvordan får jeg Google-søg tilbage på startskærmen af Sony Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact?

Samtlige produkter i deres Z-serie vil nemlig blive opdateret til Android 5.0, hvilket må siges at være en fin gestus med tanke på at de vil påbegynde opdateringen i starten af 2015, og at enheder som Sony Xperia Z og Xperia Tablet Z på det tidspunkt kan fejre 2 års fødelsdag.

Vi tog det som en selvfølge at produkter som Sony Xperia Z3, Xperia Z3 Tablet Compact og Xperia Z3 Compact, samt lidt ældre produkter som Sony Xperia Z2 og Xperia Z2 Tablet ville få Android Lollipop, men ikke at den allerførste Z-mobil ville blive taget i betragtning, så dette er en rigtig god nyhed til alle der ejer et Xperia Z produkt.

We’ll be making Sony Mobile’s Android “L” upgrade available for the entire premium Z series*: including Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact and Xperia Z3 Tablet Compact. Sony Z Ultra Google Play edition devices will be first up – we’ll be back with more details on that soon.

Følgende Xperia Z produkter vil få Android 5.0 Lollipop:

 • Xperia Z
 • Xperia ZL
 • Xperia ZR
 • Xperia Tablet Z
 • Xperia Z1
 • Xperia Z Ultra
 • Xperia Z1 Compact
 • Xperia Z2
 • Xperia Z2 Tablet
 • Xperia Z3
 • Xperia Z3 Compact
 • Xperia Z3 Compact Tablet

Udrulningen af Android Lollipop til Xperia Z-enheder vil som før nævnt blive påbegyndt i starten af 2015, startende med Z3 og Z3 serien. Derefter vil resten af serien modtage den.

Relaterede artikler:

 – Kan jeg bruge ladestanderen fra Sony Xperia Z1 til Xperia Z3 Compact?

 – Hvordan tager jeg et screenshot på Sony Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact?

 – Sådan får du telefon-tastatur (T9) på din Sony Xperia Z2

 – Find den skjulte service-menu på Sony Xperia Z2, Z1, og Z

 – Anmeldelse af Sony Xperia M2 Aqua

Via Michael Fahlen 

(9) kommentarer
 1. Fedest Sony og giver Høy ret i at de er skide goe til at kaste opdatering ud. har Z2 og den har allerede fået en del opdatering 🙂

  1. Min Z har fået et hav af opgraderinger og den ha lie fåt android 444 så det er bar way to go Sony overveje kraftig Xperia z3 compact den skrev i megt god ting om Men hvis Z får android l om 5 måneder overveje jeg at udskyd udskidtening 🙂

 2. Yup 18 måneder skal de holde dem opdateret så det ku da være at Xperia Z skulle en tur ud af skuffen igen i næste år 😛

 3. skal de ikk kun holde deres mobiler opdatert i halvand år? flot at de så opdaterer xperia z sys jeg 🙂

  1. Mener egentlig at det er forskelligt fra producenten til producenten hvor langs garanti der er for opdateringer.

Skriv kommentar
account_circle
email