Anmeldelse af Sony Xperia M2 Aqua

thumb sony-xperia-m2-aqua-test

Test af den vandtætte Sony Xperia M2 Aqua. 

Sony Xperia M2 Aqua fremhævede specs:

  • 4.8″ qHD IPS skærm med en opløsning på 540 x 960 pixels (230 ppi).
  • Snapdragon 400 chip med en 1.2 GHz quadcore processor og Adreno 305 GPU.
  • 1 GB RAM og 8 GB intern hukommelse (understøtter micro SD kort op til 32 GB).
  • Android 4.4 KitKat.
  • Batteri: 2330 mAh.
  • 4G/WIFI/GPS/Bluetooth 4.0/NFC.
  • 8 MP kamera med auto-fokus.
  • IP65/68 klassificeret.
  • Vægt: 149 gram.
  • Størrelse: 140 x 72 x 8.6 mm. 

Xperia M2 Aqua er den vandtætte udgave af Xperia M2, og er en Android smartphone i mellemklassen og iøvrigt den første vandtætte mobil i denne klasse.

Calum MacDougall, direktør for Xperia marketing ved Sony Mobile, udtalte om lanceringen af Xperia M2 Aqua:

Xperia M2 Aqua er en milepæl for Sony, fordi det er første gang vi kobler en nøgleteknologi til en ny kategori af smartphones.

Det er på baggrund af kunde-feedback og den store succes med Xperia go, at vi har tilført den vandtætte teknologi til en telefon i mellemklassen.

Udseende:

Når du første gang kaster blikket hen på Xperia M2 Aqua er du ikke i tvivl om at du her har at gøre med endnu et Xperia-produkt fra Sony, og er du bekendt med deres design vil du hurtigt føle dig hjemme når du løfter Xperia M2 aqua op for første gang.

Som ved de tidligere modeller er bagsiden ensfarvet, i dette tilfælde sort, og kun brudt af kameraet og blitzen øverst oppe. Rundt om kameraet er der en ring der er hævet en anelse i forhold til kameraglasset for at kameraet ikke skal blive ridset hvis du placerer Xperia M2 Aqua på f.eks et bord.

Bagsiden kan ikke pilles af og er lavet af samme materialetype som det vi ser på Sony Xperia T3 (plastik), og det samme er resten af telefonen.

sony-xperia-m2-aqua-2

Foran har vi den 4.8″ store skærm og på højre side har vi øverst indgang til SIM og micro SD kort, derunder tænd/sluk knappen der sidder helt perfekt så selv dem med små hænder kan tænde og slukke med èn hånd.

 – Sony Xperia Z3 Compact er ankommet – unboxing video

Lige under den har vi volume op/ned, og nederst den dedikerede knap til kameraet der hurtigt guider dig direkte ind til kameraet selv når Xperia M2 Aqua er i dvale.

Ligesom på andre modeller som f.eks Sony Xperia Z2 er der nederst i højre side mulighed for at binde en snor i mobilen så du ikke taber den når du går rundt og knipser billeder.

sony-xperia-m2-aqua-3

På venstre side er opladningsindgangen til micro USB stikket og oven på mobilen er Jackstikket til hørebøfferne, der på Xperia M2 Aqua er beskyttet af et dæksel der skal holde vandet ude.

Helt nedenunder er højtaleren.

Unboxing af Xperia M2 Aqua 

M2 Aqua kan erhverves i flere forskellige farver og vi har fået den sorte version til test, og med tanke på at vi har at gøre med en smartphone til under 2500 kroner er designet godkendt.

Faktisk virker den lille tætte mobil ret solid og der er intet der knirker eller knager når jeg trykker lidt hårdt på begge sider af mobilen.

Derudover er designet pænt, og den eneste forskel på designet på denne og de dyrere Xperia-mobiler, er materialevalget. 

Læs også:  Anmeldelse af Sony Xperia Z3 Compact

Kamera:

Sony Xperia M2 Aqua kommer med et 8 MP kamera bagpå, med mulighed for optagelse i fuld HD og med flash.

Bruger du den automatiske indstilling skydes der billeder i 5 MP og du kan vælge om det skal være i 16/9 eller 4/3 format.

Bruger du den manuelle indstilling kan du skyde billeder i 8 MP, også i begge formater.

Sony`s Exmor RS sensor til mobiler sørger som altid for at billederne bliver gode, og selvom billederne kun skydes i 5 MP er de gode nok til at foregive de vigtige øjeblikke i dit liv.

Du kan også få specialeffekter som f.eks dinosauere der løber rundt i stuen, ligesom at du med Timeburst-funktionen kan få Xperia M2 Aqua til at tage 30 billeder, hvorefter du selv kan udvælge det bedste af dem.

Der er også mulighed for at tage billeder med forskellige effekter som blyantstreger, fiskeøje osv.

Screenshot 2014-09-14-14-56

Kameraet skyder billeder hurtigt nok og de bliver ikke alt for mørke, og selvom det ikke kan sammenlignes med kameraet på f.eks Sony Xperia Z3, er der både flash (med mulighed for “fill-blitz” og “røde-øjne-reduktion”)og funktioner nok til at du kan bruge det når du er ude af huset. 

Du har mulighed for at slå HDR til og du kan få kameraet til selv at finde ansigter, hvilket det iøvrigt gør rigtig godt..

DSC0006

DSC00021

DSC0001

Video-optagning er også godkendt og kan gengives i fuld HD (1080p), dog er lyden ikke alt for fantastisk, og du kan optage videoer med forskellige AR effekter, både med lyd og det hele, ligesom at du også her kan gøre brug af HDR.

Hverken billed eller video-optagning egner sig dog til at foregive hurtige bevægelser. 

Af fremhævede kameraspecs kan nævnes:

  • 8 MP kamera med autofokus.
  • HDR.
  • Fuld HD video-optagelse.
  • Steadyshot (billedstabilliserings-software).
  • 4 x digital zoom.
  • Objekt tracking (f.eks ansigter).
  • Røde øjne reduktion.

Brugerfladen:

Som vi før har været inde på er Sony´s UI, i forhold til andre producenters brugerflade som Samsung, HTC, og LG, mere strømlinet og simpelt, og det er nemt for nye brugere af Sony´s produkter at finde rundt og vænne sig til.

Det betyder ikke at der ikke er muligheder, men brugerfladen er stadig stillet op så de fleste kan finde rundt i den uden at fare vild.

Sony Xperia M2 Aqua kommer med Android 4.4.2 KitKat og herunder kan du se et par screenshots fra brugerfladen der på mange områder minder om det rene Android.

Først statusbaren hvor du ved at hive ned foroven på skærmen kan se dine beskeder, dine mails, eller gå direkte til de produkter du har tilknyttet Xperia M2 Aqua, i mit tilfælde Smartwatch 2 og Smartband.

 – Sony Smartwatch 2 – din komplette guide til tips til apps, vejledning mm

Du kan også tilgå klokken ved at trykke på uret.

Screenshot 2014-09-14-10-08-12I højre hjørne af din statusbar har du “hurtige indstillinger”, der giver dig mulighed for at tilføje eller fjerne udvalgte widgets der kan tilgåes direkte i statusbaren. Trykker du på et ikon i et sekund (longpresser) kan du tilgå indstillingerne direkte).  

Screenshot 2014-09-14-10-06-30Sony´s eget tastatur der kan hentes som selvstændig applikation via Google Play, er nok det bedste tastatur der kommer som default i en Android smartphone og det er det eneste tastatur jeg ikke ser nogen grund til at skifte ud.  

Screenshot 2014-09-14-10-07-27Walkman musikafspilleren er som altid lækker at benytte og du kan ganske gratis hente covers til de albums der mangler, og der er mulighed for at oprette både playlister og mapper.

Læs også:  Anmeldelse af Sony Xperia Z2

Screenshot 2014-09-14-10-12-37Skitse, en tegneblok med mange muligheder, er ideel til tidsfordriv hvis du har børn eller til selv at bruge. 

Screenshot 2014-09-14-10-14-24Opkald:

Lyden under opkald er fin, men munden skal være ret tæt på mobilen før de kan høre dig ordentlig i den anden ende.

Er der meget støj omkring hvor du står kan du aktivere “støjreduktion” der naturligvis kun kan høres i brug fra den anden ende af samtalen, så dette er altså mere en service for dem du snakker med end det er en service til dig selv.

I din ende har du så derimod mulighed for via 3 indstillinger at bruge en equalizer, samt gøre stemmen mere fyldigere.

Der er indbygget telefonsvarer i Sony Xperia M2 Aqua, en mulighed der slet ikke kan undværes hvis først du har været vant til det.

Jeg har ikke oplevet at et opkald er gået kold og der har hele tiden været forbindelse til personen i den anden ende under opkald.

Da der er LED lyd kan du se hvis du har et mistet opkald eller en ny mail mm, og du kan slå dette fra således at det kun lyser hvis din mobil mangler batteri.

Praksis:

Skærmen har en rimelig høj lysstyrke hvilket gør det muligt at bruge Xperia M2 Aqua udenfor, dog med den ulempe at batteriet forsvinder ret hurtigt når lysstyrken er skruet højt op (ligesom på alle andre mobiler). Der er en automatisk indstilling for lysstyrken i skærmen, men den drillede mig lidt igennem hele testforløbet da den skruer for langt ned for lyset, også selvom den står på 100%, så jeg har gjort det manuelt. 

Skærmen har reageret fint i den tid jeg har haft mobilen og den største ulempe ved skærmen er nok at fedtfingre hurtigt kan ses og at du er nødt til at bruge Xperia M2 Aqua foran dig da synsvinklen på skærmen ikke er for god.

 – Anmeldelse af Sony Xperia Z2 Tablet

Nu er jeg storbruger af min smartphone, hvilket vil sige at jeg i løbet af en dag både ser film, hører musik, surfer, besvarer 30 mails og sender SMS, Facebooker den osv, og jeg kunne presse næsten en hel dags brug ud af batteriet.

Får Sony fixet drilleriet med den automatiske lysstyrke kan jeg presse mere ud af det.

Standby-tiden, er takket være Sony´s STAMINA (strømsparefunktion), helt fantastisk for en smartphone i mellemklassen og tilbringer din smartphone meget tid i lommen i løbet af dagen vil du ikke have nogen problemer med strøm.

En ting der er vigtigt for mig når vi snakker dagligdagen og smartphones, er at de er vand og støvtætte.

 – Anmeldelse af Sony Xperia Z2

Vandtætte smartphones har vi været vant til fra Sony igennem længere tid og det er først nu at andre producenter ser hvor vigtigt en vandtæt mobil er for brugeren.

På det punkt har Sony været langt foran de andre producenter, ganske som da de udfyldte et hul ved at lancere Sony Xperia Z1 Compact, og nu igen ved at lancere den første vandtætte smartphone i mellemklassen, Xperia M2 Aqua.

Læs også:  Anmeldelse af Sony Smartband Talk

Andre produkter som deres Smartwatch 2 er iøvrigt ligeledes vandtæt, og har du først haft en smartphone der ikke blev ødelagt ved at børnene vælter et glas mælk ud over den, eller ved at vandpistolens stråler tilfældigvis finder vej direkte til din mobil, så vil du ikke undvære det igen.

 – Anmeldelse af Sony Xperia Z3

Hvor vigtigt dette er for nogle har jeg et eksempel på fra egne rækker, da konen har arvet min Sony Xperia Z, der i løbet af de sidste halvandet år har været udsat for både trappefald, vandpytter, børn der har tabt den og en køkkenkniv, og det med det resultat at micro USB indgangen er røget sig en tur.

Resten af mobilen virker som den skal men for at oplade mobilen skal hun have den siddende i den oprindelige stander der fulgte med, hvilket ser lidt spøjst ud når hun har samtaler imens hun oplader.

 – Anmeldelse af Sony Xperia T3

Nå, men da vi var med til lanceringen af LG G2 i New York fik de indbudte en LG G2, og den har fint lagt i skuffen og samlet støv og er derfor nærmest som ny. Derfor tilbød jeg, flink som jeg er, at hun kunne bruge LG G2 istedet for Sony Xperia Z, men da hun fik at vide at LG G2 ikke var vandtæt havde det ingen interesse. Så selvom det blot er ét enkelt eksempel er jeg sikker på at mange af jer har det på samme måde…vores mobiler skal kunne tåle vand og det kan Xperia M2 Aqua der er IP 65/68 klassificeret.

Det betyder i praksis at den burde kunne ligge på bunden af en ferskvands-svømmepøl i 30 minutter på halvanden meters dybde, og at den er vandtæt har vi testet og godkendt, hvilket er noget der giver pluspoint.

Konlusion:

Sony Xperia M2 Aqua er ikke en mobiltelefon til dig der spiller tunge spil. Dels kan nyere tunge spil godt hakke lidt, og til trods for at nogle spil-data kan være på micro SD kortet bliver din hukommelse hurtigt fyldt op hvis du henter store spil.

Spiller du derimod Angry Birds eller lignende og skal bruge en smartphone der kan tage billeder der er acceptable, samtidig med at den kan tåle vand, så er Sony Xperia M2 Aqua lige noget for dig og da jeg mener at den er alle pengene værd får den selvfølgelig vores “AppsAndroid.dk anbefaler” badge som ses herunder. 

appsandroid anbefaler ikon-01Sony har med Xperia M2 Aqua formodet at give brugerne en vandtæt smartphone der både holder strøm fra morgen til aften, samt kommer indpakket i et design som kun Sony kan levere og dette er grunden til at vi for første gang i AppsAndroid.dk`s historie, tildeler en mellemklasses smartphone 6 stjerner.

Sony Xperia M2 Aqua modtager vores højeste udmærkelse og vi har ikke før set en så billig smartphone med så meget at byde på. 

Sony Xperia M2 Aqua har en vejledende udsalgspris på 2499 kroner, hvilket er omkring halvdelen af hvad topmodellerne fra de forskellige producenter, og står du og skal have ny mobil til billige penge skulle du prøve at tjekke Xperia M2 Aqua ud som den første.

Vores vurdering: 6/6

appsandroid bedømmelse 300px-07

sony-xperia-m2-aqua-1

(9) kommentarer
  1. overvejer kraftigt at investere i den her nu jeg købte z1 compact efter i anbefale den men den ligger på bunden af Østersøen 🙁

Skriv kommentar
account_circle
email