Test af skærmbeskyttelse (beskyttelsesfilm) fra PANZER

Vi har testet skærmbeskyttelse fra producenten PANZER og i denne test kan du læse hvad vi synes om det – og om det virker.

Vi har før publiceret en guide om hvordan du bedst påfører skærmbeskyttelse og i denne artikel vil vi altså koncentrere os mere om hvordan skærmbeskyttelse fra PANZER virker i dagligdagen, og ikke så meget koncentrere os om hvordan det bliver påført.

Jeg har i test-perioden brugt PANZER skærmbeskyttelse på en Sony Xperia Z3, men det er præcis det samme produkt som du f.eks. bestiller til en Samsung Galaxy Note 10, OnePlus 7T Pro, Huawei Mate 30 Pro, Samsung Galaxy Note 4, Sony Xperia Z3 Compact – sågar til en iPhone, som f.eks. iPhone X eller iPhone 11. Pointen er, at resultatet af denne anmeldelse ville være den samme uanset hvilken mobil eller tablet jeg havde brugt.

Vi starter med at teste PANZER beskyttelsefilmen og derefter beskyttelsesglasset – uanset hvilken type du vælger, er det noget af det mest anvendelige tilbehør til mobilen, efter min ydmyge mening. Lad os komme i gang, men først…

Er skærmbeskyttelse nødvendig?

Efterhånden som producenter som f.eks. Corning, bliver bedre til at udvikle beskyttelse, kan man argumentere for at det slet ikke er nødvendigt at bruge skærmbeskyttelse.

Nyere produkter som Samsung Galaxy S20, S20+, S20 Ultra og Huawei P30 Pro leveres med Gorilla Glas 6 fra Corning , hvor ældre produkter som Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge og LG G4, kommer med Gorilla Glass 4. Med andre ord skal efterhånden en del til at skærmen på ens smartphone og tablet bliver ridset.

Det kan dog stadig ske, og en ridse i skærmen kan ødelægge alt glæden ved ens nye smartphone eller tablet, og er der tale om en stor ridse bliver det næsten ulideligt at se film eller spille spil.

Er skærmbeskyttelse nødvendigt?

Så er skærmbeskyttelse nødvendigt?

Dette er et spørgsmål der ofte dukker op i vores indbakke og jeg kan ikke give dig et universalt svar.

Personligt bruger jeg nemlig hverken glasbeskyttelse eller beskyttelsesfilm, men da jeg dagligt håndterer en masse test-produkter, og sætter en ære i at behandle disse ordentligt (og sende dem tilbage i samme stand som da jeg fik dem), har jeg lært mig selv at være forsigtig med hvordan jeg håndterer mine mobiler og tablets, og jeg har endnu til gode at lave en ridse i en skærm på en af mine egne enheder.

Når det er sagt, så råder jeg altid folk til at købe enten skærmbeskyttelse eller PANZER-beskyttelsesglas når de har købt ny mobil eller tablet, og henvender sig til mig angående dette, da prisen på beskyttelsesfilm ligger langt langt under prisen for en helt ny skærm.

Har du mindre børn, eller overvejer du at sælge din smartphone videre om et års tid eller to, eller vil du bare være på den sikre side, så må mit svar til dig være at jeg bestemt synes at du skal investere i noget skærmbeskyttelse eller skærmfilm.

Du kan selvfølgelig aldrig være sikker på at din skærm ikke får ridser uanset hvor meget du prøver at beskytte den imod det, men med en gang beskyttelseglas eller -film oven på skærmen er du i hvert fald bedre rustet end uden dette tilbehør.

PANZER beskyttelsesfilm test

Skærmbeskyttelsen fra PANZER har ifølge de officielle specs en hårdhed på 0.170 HRP og en punkteringsmodstand på 78.1 Newton og skal strækkes 200% før brud.

Selvhelende beskyttelsesfilm fra PANZER

Ved mindre ridser skulle PANZER skærmbeskyttelsen være selvhelende, og dette må siges at virke fint i praksis. Faktisk er jeg imponeret over hvor meget der kan stikkes og hakkes i skærmbeskyttelsen før det går hele vejen igennem, og påføringen gik yderst smertefrit.

Den “selvhelende” funktion er ikke noget magisk der rigtig heler beskyttelsesfilmen, men materialet som beskyttelsesfilmen er produceret i, er så elastisk, at selvom du stikker en kniv igennem det, vil det lukke hullet og “hele” det.

Fordele ved beskyttelsesfilm

Fordelen ved tilbehør som beskyttelsesfilm fremfor beskyttelsesglas er, at det er 100% kompatibelt med buede skærme, så du kan bruge det på f.eks. Galaxy S10+ og så kan det ikke splintre eller knække hvis du f.eks. taber din mobiltelefon. Opdatering: Siden testen oprindeligt blev publiceret, tilbydes der nu også skærmbeskyttelse af glas til buede skærme.

Jeg har i test-perioden både haft min mobil, med PANZER skærmbeskyttelse på skærmen, liggende i lommen med mine nøgler, samt ridset i det med en køkkenkniv og en skruetrækker.

Min erfaring er, efter tre ugers brug af PANZER skærmbeskyttelse, at beskyttelsesfilmen er rigtig god til mindre ridser og kan holde til en hel del før det går i stykker. Og det til trods for, at jeg med vilje placerede min mobil i situationer, hvor ridser i skærmen kunne forekomme.

Med andre ord har PANZER skærmbeskyttelsen bestået de daglige udfordringer, der måtte komme og jeg er godt tilfreds med produktet, der har levet op til beskrivelsen givet af PANZER (producenten).

PANZER beskyttelsesglas for bedste beskyttelse

Det kan dog ikke måle sig med beskyttelsesglas når det kommer til dybe ridser forårsaget med kraft som f.eks. at trykke en kniv hårdt ned igennem det (det sker nok også yderst sjældent at man bruger sin smartphone som spækbræt, men alligevel).

Skærmbeskyttelsen fra PANZER er nem at pille af skærmen igen og der er ikke en masse klister der sidder fast på skærmen herefter. Jeg lod beskyttelsesfilmen sidde i 21 dage og prøvede herefter at tage det af, og det forløb smertefrit.

Jeg har i test-perioden næsten ikke lagt mærke til at skærmen var dækket af en beskyttelsesfilm, og hverken udenfor i solen eller indenfor om aftenen har jeg oplevet at beskyttelsesfilmen har givet mig mindre udsyn til skærmen på min mobil, ej heller mere genskin mm.

Ifølge producenten er klarheden i øvrigt på 99%.

Berøringsfølsomheden på skærmen bliver heller ikke påvirket, og hvis den bliver det, så er det i hvert fald så minimalt at jeg ikke har bemærket det. Dog skal man lige vænne sig til følelsen på fingerspidserne og nogle vil muligvis synes at det virker unaturligt at røre ved beskyttelsesfilm i forhold til f.eks. det noget hårdere glas som vi skal se nærmere på herunder.

PANZER beskyttelsesfilm har en tykkelse på kun 150 mikron, hvilket betyder at du godt kan bruge de covers mm som du er vant til at bruge.

Jeg har været yderst tilfreds med produktet under hele test-forløbet og kan uden problemer anbefale det til andre.

Længere nede kigger vi nærmere på PANZER beskyttelsesglas.

appsandroid anbefaler panzer

Test af hærdet beskyttelsesglas fra PANZER

Efterhånden har alle hørt om hærdet beskyttelsesglas og mange af jer forbinder det sikkert med en rig mand i et dyrt jakkesæt der sidder på bagsædet i en 25 meter lang limousine sammen med to unge let påklædte piger og drikker champagne, alt imens han kigger ud af ruden hvor skudsalver fra 13 betjente rammer ruderne i bilen, men blot preller af.

Efter at producenten PANZER begyndte at producere deres glas og skærmbeskyttelse/skærmfilm til mobile enheder, er flere producenter kommet til, og beskyttelsesglas er nu også kendt som en god mulighed til at beskytte ens skærm imod ridser og ikke blot noget vi ser i gangsterfilm.

Fakta om beskyttelsesglas fra PANZER

Beskyttelsesglas, er i modsætning til beskyttelsesfilm, ikke bøjelig og strækbar da der er tale om ægte hærdet glas med en tykkelse på 0.33 mm.

Glas fra PANZER er produceret af flere lag og det færdige produkt som bl.a. kan købes hos YouSee og 3 er ni gange hårdere end almindeligt glas og 150% sværere at ridse end stål og er i skrivende stund den mest hårdføre form for skærmbeskyttelse, der eksisterer.

I test-perioden har jeg forsøgt at komme beskyttelsesglasset fra PANZER til livs med udfordringer som nøglebundter, kattekløer og knive, og jeg er kommet til den konklusion, at PANZER beskyttelsesglas må siges at være den ultimative beskyttelse imod ridser, til din smartphone.

Påføringen er foregået smertefrit og jeg har haft glasset af og på flere gange uden problemer. Dog skal du huske at klister-effekten bliver dårligere des mere du hiver glasset af, så det tilrådes at lade det sidde medmindre der er kommet støvpartikler ind under glasset, der i øvrigt nemt kan fjernes under noget rindende vand.

Apropos vand, så har jeg smidt min Sony Xperia Z3 i vand både med beskyttelsesfilm og -glas på, og der kom ingen vand ind under hverken glasset eller beskyttelsesfilmen og det blev siddende på skærmen.

Følelsen af beskyttelsesglasset, i forhold til beskyttelsesfilm, er mere naturlig og jeg foretrækker klart at glide fingrene hen over en glasoverflade når jeg har mobilen i brug i det daglige.

Fedtede kan nemt fjernes med en klud og jeg har ikke oplevet at skærmen blev dårligere at se på, ej heller at at der kom en masse ekstra genskær grundet glasset, og i og med at PANZER’s hærdet glas har en tykkelse på kun 0.33 mm lægger man faktisk nærmest ikke mærke til at det er påsat.

Når jeg skriver anmeldelser af produkter har jeg siden vi startede med dette for mere end 5 år siden aldrig læst en test af et produkt jeg skulle anmelde, da det er meget vigtigt for mig at i kun får min uforbeholdne holdning, og ikke en holdning jeg har taget til mig via en anmeldelse andetsteds fra.

I dette tilfælde har jeg dog gjort en undtagelse og op til denne test har jeg forhørt mig hos nogle af mine venner og familiemedlemmer om deres erfaring med beskyttelsesglas, og flere af dem har givet mig det samme svar… Taber du telefonen, er det lige meget om der er glas på skærmen eller ej. Her er det nødvendigt med et af de utallige mobilcovers der findes, og de to kan sagtens kombineres.

Dette passer fint med min egen erfaring med beskyttelsesglas fra PANZER, men fordelen er, at det ikke splintrer på samme måde som glas, og der er ikke nogen skarpe stykker du kan skære dig på.

Det er dog værd at huske at glasset altså er til for at beskytte imod ridser og ikke imod stød og slag, som fx kan forekomme ved tab af telefonen. Hvis du taber telefonen, slipper du nok ikke for en hurtig skærmreparation, hvis den lander uheldigt.

Beskyttelsesglas og -film fra PANZER har levet 100% op til det som producenten lover og kan hermed anbefales som beskyttelse til din smartphone.

appsandroid bedømmelse 6 stjerner af skærmbeskyttelse fra panzer

Beskyttelsesglas eller beskyttelsesfilm?

Er du i tvivl om hvorvidt du skal vælge den ene frem for den anden har jeg lavet et skema herunder, der muligvis kan hjælpe dig lidt på vej i din beslutning om at beskytte skærmen på din smartphone eller tablet. Om ikke andet, giver den et overblik over de to typer af skærm-tilbehør.

Funktioner Beskyttelsesglas Beskyttelsesfilm
Nem påføring Ja Ja
Aftagelig Ja Ja
Buede skærmeJa Ja
Tåler slag Nej Ja
Ridsefrit Ja Nej
Vandfast Ja Ja
Splintrer ved stød Ja Nej
Gør skærmen svær at se Nej Nej
Gør skærmen mindre følsom Nej Nej
Naturlig at røre ved Ja Nej
Kan genbruges på ny mobil Ja Ja

PS: Husk at du kan hente vores gratis app til Android og få hjælp i vores Android forum hvis du har brug for dette. Find linket øverst i menuen.

(19) kommentarer
 1. På min nye Motorola edge har jeg sat panzer på, og nu skal jeg trykke meget hårdt for at den reagerer, især i øverste halvdel. Måske er det fordi den har buede kanter, så glasset ikke sidder tæt nok på. Jeg bliver ihvertfald nødt til at finde en anden løsning.

 2. På min p30 pro sidder der i forvejen en tynd film, monteret fra fabrikken. Skal den fjernes inden man sætter PANZER på?

  1. Den beskyttelsesfilm, der sidder på fra fabrikken, er bare til at “tage det værste” så at sige. Jeg ville bestemt pille den af inden du sætter et ordentligt glas på.

   1. Jeg har en Samsung s10 med beskyttelsesglas og jeg har til tider Store problemer med den bland andet når jeg skal ringe nogen op

 3. Tak for en oplysende test.
  Jeg har lige købt en Huawei P30 pro med buet skærm og tænker at skærmen her er mere udsat end de flade skærme. Hvilken type skærmbeskyttelse vil du anbefale både ifht ridser men bestemt og så tab af tlf (jeg ved du anbefaler cover til dette, men er der ikke en skærmbeskyttelse som fungerer bedre mod dette end slet ingen skærmbeskyttelse?) Og som en anden har spurgt om, er flydende skærmbeskyttelse så at foretrække frem for film/glas, eller hvad er din erfaring ifht til bedste beskyttelse til buet skærm?

 4. Hej, vil du lige forklare, hvordan kan beskyttelsesglasset “genbruges på ny mobil” (det skriver du i sammenligning)? Jeg har lige købt en ny galaxy s10e samt glas og cover, som leverandøren påført, men desværre sad glasset ikke helt fast på mobilen. Jeg har taget det af en del gange nu og vil meget gerne påføre det igen, så det sidder fast og beskytter mobilen.

  1. Er der lufthuller under glasset eller nogen forum for fnuller/støv? Bare det mindste kan desværre gøre at ikke sidder helt fast.

   I teorien kan du lige så stille vippe glasset op, med start i siderne, så det kan bruges igen. Hvis glasset fra start ikke har ville sidde ordentligt og du har gjort som instrueret, ville jeg høre om jeg ikke kunne få det byttet. Det har selv tidligere prøvet på andre mobiler

 5. Hej, ved du om man kan bruge beskyttelsesfilmen på brilleglas? Har en søn på tre og han har briller… kunne godt tænke mig at beskytte dem og optikeren har ikke forslag.

  1. Jeg vil da ikke afvise at du måske kan klippe det til, men har ikke selv prøvet (eller hørt om) det gjort før. Det er jo et PVC materiale, så i teorien burde det kunne lade sig gøre.

   Gør mig en tjeneste – hvis du tester det, gider du så melde tilbage her? 🙂

  2. Fra en der har haft briller siden jeg var to: de går ikke i stykker og det burde din optiker også kunne fortælle dig. Bare sørg for at have gummidutter bag ørerne, så de sidder fast og så få en almindelig hærdning hos optikeren

   1. Jeg har nybriller til 14.000 kr. fra Thiele med de bedste linser på markedet. (+3,5 i dioptre) Min søn på 3 år har ridset linserne utrolig meget bare en enkelt gang. Nu jeg nødt til at købe ny.

 6. Jeg købte panzerglas til min g4 og så virkede sensoren foran på mobilen ikke mere, så hver gang jeg ringede eller modtog opkald, så gik skærmen i sort og ville ikke tænde igen før jeg tog batteriet ud! Så sørg for at jeres beskyttelsesfilm osv ikke dækker de små sensorer foran på skærmen 🙂 har selv købt film hvor der er skåret ordentligt ud til dem 🙂
  God dag

 7. kan godt lide din ærlighed Høy 🙂 selv om i højst sansynli skal leve af at sælge produkter i jeres shop skriver du at du personligt ikke har været vant til at bruge panzer. enhver anden i samme situation ville ha skrevet at det ikke ku la sig gøre at leve uden panzer.ros for det 8) 8)

 8. som altid en grundig test hr Høy men men jeg har tabt min mobil med panzer på forsiden og det var først anden gang jeg taber den at det gik i stykker så det er ikke 100 procent at det går i stykker hvis man taber mobilen 8) 8)

Skriv kommentar
account_circle
email