Test af Panzer panserglas og skærmbeskyttelse (beskyttelsesfilm)

Vi har testet panserglas og beskyttelsesfilm fra producenten Panzer og du kan læse i vores test herunder hvad vi synes om det.

Vi har før publiceret en guide om hvordan du bedst påfører panserglas og skærmbeskyttelse og i denne artikel vil vi altså koncentrere os mere om hvordan panserglas og skærmbeskyttelse fra Panzer virker i dagligdagen, og ikke så meget koncentrere os om hvordan det bliver påført.

Jeg har i test-perioden brugt Panzer panserglas og skærmbeskyttelse på en Sony Xperia Z3, men det er præcis det samme produkt som du f.eks bestiller til en Samsung Galaxy Note 4 eller en Sony Xperia Z3 Compact, så resultatet af denne anmeldelse ville være den samme uanset hvilken mobil eller tablet jeg havde brugt.

Vi starter med at teste Panzer beskyttelsefilmen og derefter panserglasset og runder testen af med en video der viser hvad det kan holde til.

Er skærmbeskyttelse nødvendig?

Efterhånden som producenter som f.eks Corning, bliver bedre til at udvikle beskyttelse, kan man argumentere for at det slet ikke er nødvendigt at bruge skærmbeskyttelse.

Nyere produkter som Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, samt LG G4, kommer med Cornings seneste Gorilla Glass 4, og efterhånden skal der en del til at skærmen på ens smartphone og tablet bliver ridset.

Det kan dog stadig ske, og en ridse i skærmen kan ødelægge alt glæden ved ens nye smartphone eller tablet, og er der tale om en stor ridse bliver det næsten ulideligt at se film eller spille spil.

Så er skærmbeskyttelse nødvendigt? Dette er et spørgsmål der ofte dukker op i vores indbakke og jeg kan ikke give dig et universalt svar.

Personligt bruger jeg nemlig hverken panserglas eller beskyttelsesfilm, men da jeg dagligt håndterer en masse test-produkter, og sætter en ære i at behandle disse ordentligt (og sende dem tilbage i samme stand som da jeg fik dem), har jeg lært mig selv at være forsigtig med hvordan jeg håndterer mine mobiler og tablets, og jeg har endnu til gode at lave en ridse i en skærm på en af mine egne enheder.

Når det er sagt, så råder jeg altid folk til at købe enten skærmbeskyttelse eller panserglas når de har købt ny mobil eller tablet, og henvender sig til mig angående dette, da prisen på panserglas og beskyttelsesfilm ligger langt langt under prisen for en helt ny skærm.

Har du mindre børn, eller overvejer du at sælge din smartphone videre om et års tid eller to, eller vil du bare være på den sikre side, så må mit svar til dig være at jeg bestemt synes at du skal investere i noget skærmbeskyttelse.

Du kan selvfølgelig aldrig være sikker på at din skærm ikke får ridser uanset hvor meget du prøver at beskytte den imod det, men med en gang panserglas eller beskyttelsesfilm oven på skærmen er du ihvertfald bedre rustet end uden dette.

Læs også:  Anmeldelse af Sony Style Cover Window SCR24 til Xperia Z3

Panzer beskyttelsesfilm test

Skærmbeskyttelsen fra Panzer har ifølge de officielle specs en hårdhed på 0.170 HRP og en punkteringsmodstand på 78.1 Newton og skal strækkes 200% før brud.

Ved mindre ridser skulle Panzer skærmbeskyttelsen være selvhelende, og dette må siges at virke fint i praksis. Faktisk er jeg imponeret over hvor meget der kan stikkes og hakkes i skærmbeskyttelsen før det går hele vejen igennem, og påføringen gik yderst smertefrit.

Den “selvhelende” funktion er ikke noget magisk der rigtig heler beskyttelsesfilmen, men materialet som beskyttelsesfilmen er produceret i, er så elastisk at selvom du stikker en kniv igennem det, vil det lukke hullet og “hele” det,

Fordelen ved beskyttelsesfilm frem for panserglas, er at det er kompatibelt med buede skærme, så du kan bruge det på f.eks Galaxy S6 Edge og så kan det ikke splintre eller knække hvis du f.eks taber din mobiltelefon.

Jeg har i test-perioden både haft min mobil, med Panzer skærmbeskyttelse på skærmen, liggende i lommen med mine nøgler, samt ridset i det med en køkkenkniv og en skruetrækker.

Min erfaring er, efter 3 ugers brug af Panzer skærmbeskyttelse,  at beskyttelsesfilmen er rigtig god til mindre ridser og kan holde til en hel del før det går i stykker og det til trods for at jeg med vilje placerede min mobil i situationer hvor ridser i skærmen kunne forekomme.

Med andre ord har Panzer skærmbeskyttelsen bestået de daglige udfordringer der måtte komme og jeg er godt tilfreds med produktet der har levet op til beskrivelsen givet af Panzer (producenten).

Det kan dog ikke måle sig med panserglas når det kommer til dybe ridser forårsaget med kraft som f.eks at trykke en kniv hårdt ned igennem det (det sker nok også yderst sjældent at man bruger sim smartphone som spækbræt, men alligevel).

Skærmbeskyttelsen fra Panzer er nem at pille af skærmen igen og der er ikke en masse klister der sidder fast på skærmen herefter. Jeg lod beskyttelsesfilem sidde i 21 dage og prøvede herefter at tage det af, og det forløb smertefrit.

Jeg har i test-perioden næsten ikke lagt mærke til at skærmen var dækket af en beskyttelsesfilm, og hverken udenfor i solen eller indenfor om aftenen har jeg oplevet at beskyttelsesfilmen har givet mig mindre udsyn til skærmen på min mobil, ej heller mere genskin mm.

Ifølge producenten er klarheden iøvrigt på 99%.

Berøringsfølsomheden på skærmen bliver heller ikke påvirket, og hvis den bliver det, så er det ihvertflad så minimalt at jeg ikke har bemærket det. Dog skal man lige vænne sig til følelsen på fingerspidserne og nogle vil muligvis synes at det virker unaturligt at røre ved beskyttelsesfilm i forhold til f.eks det noget hårdere panserglas som vi skal se nærmere på herunder.

Læs også:  Anmeldelse af Sony Style Cover Window SCR24 til Xperia Z3

Panzer beskyttelsesfilm har en tykkelse på  kun 150 mikron, hvilket betyder at du godt kan bruge de covers mm som du er vant til at bruge.

Jeg har været yderst tilfreds med produktet under hele test-forløbet og kan uden problemer anbefale det til andre.

Længere nede kigger vi nærmere på Panzer panserglas.

appsandroid anbefaler ikon-01

Panzer panserglas test

Efterhånden har alle hørt om panserglas og mange af jer forbinder det sikkert med en rig mand i et dyrt jakkesæt der sidder på bagsædet i en 25 meter lang limousine sammen med to unge let påklædte piger og drikker champagne, alt imens han kigger ud af ruden hvor skudsalver fra 13 betjente rammer ruderne i bilen, men blot preller af.

Efter at producenten Panzer begyndte at producere deres panserglas og skærmbeskyttelse til mobile enheder, er flere producenter kommet til, og panserglas er nu også kendt som en god mulighed til at beskytte ens skærm imod ridser og ikke blot noget vi ser i gangsterfilm.

Panserglas, er i modsætning til beskyttelsesfilm, ikke bøjelig og strækbar da der er tale om ægte hærdet glas med en tykkelse på 0.33 mm.


Bliv ven med os på Facebook og få vores tophistorier, samt de bedste tips og tricks direkte på din væg – KLIK HER


Panserglas fra Panzer er produceret af flere lag, og det færdige produkt som bla. kan købes i TDC og hos 3, og som vi sælger i vores AppsAndroid shop, er 9 gange hårdere end almindeligt glas og 150% sværere at ridse end stål og er i skrivende stund den mest hårdføre form for skærmbeskyttelse der eksisterer.

I test-perioden har jeg forsøgt at komme panserglasset til livs med udfordringer som nøglebundter, kattekløer, og knive, og jeg er kommet til den konklusion at Panzer panserglas må siges at være den ultimative beskyttelse imod ridser til din smartphone.

Påføringen er foregået smertefrit og jeg har haft panserglasset af og på flere gange uden problemer. Dog skal du huske at klister-effekten bliver dårligere des mere du hiver panserglasset af, så det tilrådes at lade det sidde medmindre der er kommet støvpartikler ind under glasset, der iøvrigt nemt kan fjernes under noget rindende vand.

Apropo vand, så har jeg smidt min Sony Xperia Z3 i vand både med beskyttelsesfilm og panserglas på, og der kom ingen vand ind under hverken panserglasset eller beskyttelsesfilmen og det blev siddende på skærmen.

Følelsen af panserglas, i forhold til beskyttelsesfilm, er mere naturlig og jeg foretrækker klart at glide fingrene hen over panserglassets overflade når jeg har mobilen i brug i det daglige.

Fedtede kan nemt fjernes med en klud og jeg har ikke oplevet at skærmen blev dårligere at se på, ej heller at at der kom en masse ekstra genskær grundet panserglasset, og i og med at Panzer panserglas har en tykkelse på kun 0.33 mm lægger man faktisk nærmest ikke mærke til at det er påsat.

Læs også:  Anmeldelse af Sony Style Cover Window SCR24 til Xperia Z3

Når jeg skriver anmeldelser af produkter har jeg siden vi startede med dette for mere end 5 år siden aldrig læst en test af et produkt jeg skulle anmelde, da det er meget vigtigt for mig at i kun får min uforbeholdne holdning, og ikke en holdning jeg har taget til mig via en anmeldelse andetsteds fra.

I dette tilfælde har jeg dog gjort en undtagelse og op til denne test har jeg forhørt mig hos nogle af mine venner og familiemedlemmer om deres erfaring med panserglas, og flere af dem har givet mig det samme svar…taber du telefonen er det lige meget om der er panserglas på skærmen eller ej.

Dette passer fint med min egen erfaring med Panzer panserglas, men fordelen er at det ikke splintrer på samme måde som glas, og der er ikke nogen skarpe stykker du kan skære dig på.

Det er dog værd at huske at panserglas altså er til for at beskytte imod ridser og ikke imod stød og slag som kan forekomme f.eks ved tab af telefonen.

Panserglas og beskyttelsesfilm fra Panzer har levet 100% op til det som producenten lover og kan hermed anbefales som beskyttelse til din smartphone.

appsandroid bedømmelse 300px-07

Du kan herunder i videoen se når jeg prøver at ridse både panserglas og beskyttelsesfilmen, samt når jeg splintrer panserglasset med en hammer for at vise at det ikke splintrer som almindelig glas ville gøre det.

Er du mere til covers har vi også dette, og du kan f.eks både finde mange covers til Sony eller Samsung covers i vores shop.

Kan du ikke se videoen herunder kan du finde vores test af Panzer panserglas og skærmbeskyttelse på AppsAndroid`s Youtube-kanal.

Under videoen finder du et lille skema hvor vi sætter panserglas op imod beskyttelsesfilm.

Panserglas eller beskyttelsesfilm?

Er du i tvivl om hvorvidt du skal vælge den ene frem for den anden har jeg lavet et skema herunder der muligvis kan hjælpe dig lidt på vej i din beslutning om at beskytte skærmen på din smartphone eller tablet.

FunktionerPanserglasBeskyttelsesfilm
Nem påføring Ja Ja
Aftagelig Ja Ja
Buede skærme Nej Ja
Tåler slag Nej Ja
Ridsefrit Ja Nej
Vandfast Ja Ja
Splintrer ved stød Ja Nej
Gør skærmen svær at se Nej Nej
Gør skærmen mindre følsom Nej Nej
Naturlig at røre ved Ja Nej
Kan genbruges på ny mobil Ja Ja

NB: Husk at du kan hente vores gratis app til Android og få hjælp i Androidernes forum hvis du har brug for dette.

(11) kommentarer
 1. Jeg købte panzerglas til min g4 og så virkede sensoren foran på mobilen ikke mere, så hver gang jeg ringede eller modtog opkald, så gik skærmen i sort og ville ikke tænde igen før jeg tog batteriet ud! Så sørg for at jeres beskyttelsesfilm osv ikke dækker de små sensorer foran på skærmen 🙂 har selv købt film hvor der er skåret ordentligt ud til dem 🙂
  God dag

 2. kan godt lide din ærlighed Høy 🙂 selv om i højst sansynli skal leve af at sælge produkter i jeres shop skriver du at du personligt ikke har været vant til at bruge panserglas. enhver anden i samme situation ville ha skrevet at det ikke ku la sig gøre at leve uden panserglas.ros for det 8) 8)

 3. som altid en grundig test hr Høy men men jeg har tabt min mobil med panserglas på forsiden og det var først anden gang jeg taber den at det gik i stykker så det er ikke 100 procent at det går i stykker hvis man taber mobilen 8) 8)

 4. Bedste danske test af panserglas jeg har læst og vel nok den eneste 😛 jeg er lidt forvirret over hvorfor du ikke skriver “panzerglas” men panserglas fra Panzer? Bruger selv det du har der i videoen og er godt tilfreds.

  1. Panzer er dem der laver det originale panzerglas (ved ikke hvorfor Høy kalder Panzer panserglas) og så er der en anden dansk producent der er startet op senere og de kalder sig Panzerglas. jeg tror at de laver det samme men det er lissom med Samsung og Sony de bruger forskellige navne men laver begge mobiler 8)

   1. Hej Sammi. Da producenten hedder Panzer og der er tale om en form for glas ville det bestemt ikke være forkert at kalde det Panzerglas. Da der findes en anden producent af panserglas der netop som du selv skriver hedder Panzerglass, var min tanke at det ville bringe mere forvirring til bordet end opklaring, hvis jeg kaldte Panzers panserglas for Panzeglas…hvis det giver mening 🙂

Skriv kommentar
account_circle
email