ES File explorer

 ES File explorer til Android er en gratis app med mange funktioner. Først og fremmest fungerer ES File explorer som SD-kort læser. Jeg har lavet en anmeldelse af app`en, og jeg er tilfreds.

Det er jo egentlig ikke nødvendigt at have en SD kort-læser app på en Android mobiltelefon. Vi kan jo tilgå det der ligger på SD kortet andre veje. Jeg synes dog at det er rart at have valget, og til dem der leger lidt med system-filer, så er det genialt. Det med at kunne vælge, er en af grundende til at Android for mig, er Iphone langt overlegen (det var kun en af grundene. Vi tager nogle flere på et senere tidspunkt). Måske er det ikke nødvendigt selv at kunne bestemme hvordan ens skrivebords-skærme skal se ud, men det er rart at have valget. Vi er alle enige om at det ikke er nødvendigt med en Task-killer app på en Android enhed, men det er rart at have muligheden for at kunne slukke for browseren der ligger og bruger 50 mb RAM i baggrunden hvis man vil. Det er også smart hvis du vil installere nye ringetoner på din Android.

Nå, tilbage til emnet. Vi starter vores app anmeldelse nu.

Funktioner og indstillinger:

En af de ting der gør denne Android app god er at der selv kan bestemmes hvordan den skal se ud. Du kan selv vælge hvordan mapperne skal vises, og du kan selv bestemme om baggrunden skal være et billede eller en farve.

Når du longpresser på en mappe får du følgende muligheder:

 • Cut (klip).
 • Copy (kopièr).
 • Rename (omdøb mappen).       
 • Delete (slet).
 • Select all (vælg alt).               
 • Shortcut (genvej).
 • Bookmark (bogmærk).
 • Compress (komprimèr mappen).   
 • Set as home (vælg som default).
 • Properties (egenskaber).

Du har de samme muligheder ved at longpresse på en fil eller et stykke musik. Du kan enda vælge om du vil sende den filen/sangen med disse muligheder (afhænger af hvad du har installeret på din Android phone:

 • Bluetooth.
 • QR Droid.
 • Dropbox.
 • E-mail.
 • Facebook.                     
 • Flickr.
 • G-mail.

Der er understøttelse af tilgåelse fra PC/andet via LAN, FTP, og Bluetooth.

ES File explorer kommer som default med en app-manager. Det betyder at du kan tage backups af dine bedste Android apps, og gemme på dit SD kort. Dine backups bliver så gemt som apk filer. Udover app-manageren er der flere tilføjelsesprogrammer du gratis kan hente:

 • Task manager.
 • Security manager.
 • Bookmark manager.
 • SD card analyst. 

Du kan også udpakke zip-filer. App`en understøtter APP2SD. Jeg synes dog at den kører bedre hvis den ligger i intern hukommelse.  

Brugervenlighed:

ES File explorer er brugervenlig på den måde at man selv kan tilpasse app`ens udseende. Skal mapperne vises som en liste ikke? Hvilken baggrund vil jeg have? Hvilken mappe skal være default når jeg åbner app`en?. Udover det kan du også selv bestemme farverne på mapperne. Du kan også gemme de filer du ikke bruger, selv bestemme hvordan mapperne skal vises, og lave om på størrelsesforholdet. Så kan vi brugere få det som vi vil have det.

Praksis:

Alt fungerer bare på min HTC Desire/HTC Desire HD. Ingen forceclose eller hakkeri.

Det er nemt at vælge om man vil se filer på SD kortet eller system-filer. Øverst oppe har du en bjælke med lidt oplysninger om hvor meget plads der er tilbage på dit SD kort, og det er også der du hurtig kan aktivere Bluetoott,FTP, og LAN.

App-manageren virker fint. Jeg har prøvet mange apps hvis formål var at kunne tage backups af de apps du ville. I mange af tilfældende, når du så skal til at installere de apps du har taget backup af, finder du ud af at filnavnet er pakkenavnet. Det vil sige at hvis du vil finde ES File explorer, så er du nødt til at vide at den hedder “com.estrong.android.app”, og det er enda en af de nemme. Den indbyggede app-manager her, laver ligeså fint et symbol (det symbol der hører til den pågældende app), og skriver ES File explorer. Det er sgu rart.

Konklusion:  

Det er en gratis Android app. Den understøtter APP2SD. Den gør det den skal. Du kan selv bestemme en masse ting. Kort sagt, så er det en af de bedste apps jeg har anmeldt. Du skal bare se at få den hentet. Af alle de fil-managers jeg har prøvet, er ES File explorer en af dem jeg vil anbefale. Alt det virker bare. Bare sådan en lille simpel ting som at du er nødt til at dobbelrklikke for at komme ud af app`en, gør at den er mere sikker at bruge når du er igang med at omdøbe eller slette mapper. Den er værdig til at komme med på listen over de 100 gratis bedste Android apps.

Min vurdering: 4.5/5

Testet version: 1.4.8.8  


AndroidMarket_ikon_50  ES File explorer Android market 
Android_market_PC  ES File explorer Android market
appbrain_ikon_48 ES File explorer Appbrain. com

Eller scan koden med din Android mobiltelefon/Tablet: 

ES_File_explorer_app_QR


ES_filexplorer1 ES_fileexplorer_2
ES_fileexplorer3 ES_fileexplorer4

Brugervurdering af ES File explorer:

(7) kommentarer
 1. Kig ovre i venstre side af skærmen, og find “widgets”. Tryk og find “fancy widgets”. Så kan du læse anmeldelsen.

 2. Den er også okay. Den tilbyder meget i èn. Er du tilfreds med den, altså om den kører uden at crache osv??

  1. Tja ny bruger jeg jo den ikke vild meget, men regner da med at afinstallere Astro-manger som er den jeg har brugt indtilnu

Skriv kommentar
account_circle
email