Anmeldelse af Samsung Galaxy A5

Vi har testet Samsung Galaxy A5 og vi vil i anmeldelsen komme nærmere ind på både design og batteritid.

Vi starter med lidt fremhævede specs og hopper derefter direkte til testen.

Samsung Galaxy A5 fremhævede specs:

 • 5″ Super Amoled skærm med en opløsning på 720 x 1280 pixels (ppi 294).
 • Corning Gorilla Glass 4.
 • NANO-SIM (husk dette når du bestiller).
 • Android 4.4.4 KitKat.
 • Snapdragon 410 chip med en 1.2 GHz quadcore Cortex processor og Adreno 306 GPU.
 • Størrelse: 139.3 x 69.7 x 6.7 mm.
 • Vægt: 123 gram.
 • 13 MP kamera bagpå og et 5 MP kamera på fronten.
 • 16 GB intern hukommelse med mulighed for udvidelse af hukommelsen via micro SD-kort op til 64 GB.
 • 2 GB RAM.
 • Batteri: 2300 mAh (ikke udtageligt).
 • Bluetooth/A-GPS/4G/NFC/WIFI

Vigtigt: Da vores video-udstyr strejker er der desværre ikke videoer i denne test.

Udseende:

Samsung Galaxy A5 følger designlinjen som blev præsenteret på f.eks den første Galaxy Alpha og Samsung Galaxy Note 4, og der er tale om et design med plastik på bagsiden, aluminium på siderne, og glas på fronten.

Samsung Galaxy A5 var på lanceringstidspunktet Samsungs hidtil tyndeste smartphone, og den er tyndere end topmodeller som f.eks Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge.

På bagsiden er kameraet og blitzen og det er også her at Galaxy A5´s eneste højtaler er placeret.

Galaxy A5 bagside

samsung-galaxy-a5-back

På venstre side er volume op/ned, og på højre side har tænd/sluk, samt indgangen til micro SD kortet og Nano-SIM kortet. Ganske som på førnævnte topmodeller har Samsung valgt at vedlægge et lille stykke værktøj i salgsæsken, således at du kan isætte disse kort.

Det er alt sammen meget godt, men det har ikke været muligt for mig at åbne ind til hverken micro SD eller nano-SIM med f.eks en tandstikker eller lignende, og det betyder at du er afhængig af at det her lille stykke værktøj ikke bliver væk.

Om det er muligt at bruge spidsen af en nål mm ved jeg ikke, jeg er bare ikke tilhænger af ideén om at man kan komme ud i en situation hvor det kan vise sig at blive lidt besværligt at komme ind til de her kort.

Så foretrækker jeg faktisk, til trods for at jeg ej heller var begejstret over dette, at hele bagbeklædningen skal pilles af som på Sony Xperia E4g og Sony Xperia E4.

Galaxy A5 fra siden

samsung-galaxy-a5-side

Nederst er indgangen til opladning via micro USB, samt et 3.5 Jackstik. Sidstnævnte er perfekt placeret hvis du er typen der smider din smartphone i lommen med skærmen ind imod benet. Så holder du den rigtig når du tager den op igen og Jackstikket sidder øverst så du kan komme til det.

Foran har vi skærmen med den velkendte “hjem” knap i midten under skærmen og “multitasking” til venstre og “tilbage” til højre.

Samsung Galaxy A5 er en pæn smartphone og selvom at bagbeklædningen efter min mening er for tynd, så virker hele mobilen umiddelbart robust og solid nok til at kunne klare de daglige udfordringer der måtte komme.

Hvis vi ser tilbage på den designstil Samsung brugte i 2014 og 2013 på enheder som Samsung Galaxy S5 , så er dette en klar forbedring og jeg er ganske tilfreds med designet på Galaxy A5, lige på nær at den ikke er vandtæt…men det havde vi nu heller ikke forventet til den pris.

Kameraet:

Galaxy A5 kommer med et 13 MP kamera bagpå og et 5 MP kamera på fronten og der er forskellige muligheder når de vigtige øjeblikke skal gengives.

F.eks kan du vælge forskellige tilstande i begge kameraer og skal du tage selfies kan du vifte med hånden for at knipse et billede og du kan vælge om billedet skal være bredt eller ej.

Billederne taget med det primære kamera bagpå er på 9.6 MP i 16/9 format. Vil du udnytte alle 13 mulige megapixels skal du leve med at billederne er i 4/3 format.

Du kan se billeder taget med Samsung Galaxy A5 her.

Der er også mulighed for at bruge forskellige effekter som f.eks “vintage” og “gråskala”, men disse billeder bliver ofte slørede at se på synes jeg.

Effekterne er dog stadig sjove at bruge og herunder ses mit arbejdsbord (og ja det trænger til at blive ryddet lidt op) med 2 forskellige effekter.

Negativ effekt

20130226 160703

 Farvereduktion effekt20130226 160744

 

Tilføje widgets og apps mm

a5

 Statusbarena5-statusbar

 Deaktiver appsScreenshot 2013-02-26-14-45

Konklusion:

 

appsandroid anbefaler ikon-01

Samsung Galaxy A5 koster i skrivende stund omkring 2.500 DKK, og det resulterer i at den får 5 store stjerner ud af 6 mulige.

appsandroid bedømmelse 300px-08

samsung-galaxy-a5-red

Skriv kommentar
account_circle
email