Anmeldelse af Sony Xperia E4g

thumb sony-xperia-e4g-test

Test af Sony Xperia E4g.

Test af Sony Xperia E4g, og vi går i anmeldelsen tæt på blandt andet brugerfladen og designet. Først lidt fremhævede specs og derefter hopper vi direkte til testen.

Sony Xperia E4g specs:

  • 4.7″ LCD skærm med en opløsning på 540 x 960 pixels (ppi 234).
  • Android 4.4.4 KitKat.
  • Mediatek MT6732 chip med en 1.5 Ghz quadcore CPU og Mali T760MP2 GPU.
  • 5 MP kamera bagpå og et 2 MP kamera på fronten.
  • Bluetooth 4.1/NFC/WIFI/A-GPS/4G
  • 1 GB RAM.
  • 8 GB intern hukommelse med mulighed for udvidelse af hukommelsen med micro SD kort op til 32 GB.
  • Vægt: 135 gram.

Udseende:

Sony Xperia E4g er storebroderen til Sony Xperia E4, og udseendet er mere eller ens på disse to smartphones fra Sony. Det betyder at forskellen skal findes under kølerhjelmen og Sony Xperia E4g er opgraderet med både NFC og 4G, samt en bedre systemchip.

Når du står med Sony Xperia E4g i hånden er du ikke i tvivl om at dette er et produkt fra Sony og som sædvanlig har vi på højre side den runde store tænd/sluk knap der er placeret midt på så du kan tænde og slukke for Xperia E4g med én hånd.

app-mobil-appsandroid

Herunder har vi volume op og ned, og det eneste der forstyrrer designet på den anden side (venstre side) af mobilen er indgangen til micro USB stikket.

Øverst finder vi det 3.5 mm Jackstik, og bagpå sidder kameraet samt telefonens eneste højtaler. 

sony-xperia-e4g-back

Skal du have isat micro SD kortet og SIM-kortet skal du have hele bagklædningen af, hvilket jeg ikke synes er særlig brugervenligt. Det virker dog som at sidder bagbeklædningen først fast, så sidder den fast, hvilket er positivt.

Bagbeklædningen er lavet af plastik og tager nemt imod fedtfingre, men giver samtidig et godt grip om Xperia E4g.

Hvis du sammenligner Xperia E4g med topmodeller som f.eks Xperia Z3 Compact og Xperia Z3 er du ikke i tvivl om at vi har at gøre med en billig smartphone, men som den ligger der på bordet synes jeg egentlig at designet er okay med tanke på prisen.

Det virker umiddelbart som om at Xperia E4g er okay robust og der er ikke noget der knirker eller knager når jeg presser lidt hårdt på den.

Du kan se designet på Sony Xperia E4g herunder i videoen.

Sony Xperia E4g dansk unboxing

 Xperia E4g english unboxing

Kamera:

xperia-e4g-kamera

Med et 5 MP kamera som det primære og et 2 MP på fronten er dette ikke en kamera-mobil du skal regne med kan levere gode billeder hver gang de vigtige øjeblikke skal gengives for evigt, men billederne kan godt bruges.

Bruger du den automatiske tilstand der selv genkender hvilke indstillinger der er bedst bliver billederne skudt i 3 MP. Vil du have 5 MP billeder skal du bruge den manuelle indstilling og billederne skal skydes i 4/3 format.


Bliv ven med os på Facebook og få vores tophistorier samt de bedste tips og tricks direkte på din væg – KLIK HER


Via Sony´s software kan du hente og installere apps direkte ned i kameraet på Sony Xperia E4g, og du har både mulighed for at smide med bomber eller vandre rundt blandt dinosaurer hvis det er det du ønsker.

Du kan både tage billeder og optage video med lyd når du benytter dig af disse effekter.

Sony Xperia E4g AR-effekter

Når der skal sættes briller eller dykkerhjelme på de personer der måtte komme en tur ind forbi din linse er kameraet ret god til at genkende dette og få sat briller eller dykkerhjelme mm på personernes ansigter så de sidder rigtigt.

Videoerne bliver optaget i 1080p med kameraet bagpå, men bruger du special-effekter er det 720p videoerne bliver gemt i.

Kameraets største fjende er bevægelse og der skal ikke meget bevægelse til før at billederne bliver slørede. 

DSC 0005

DSC 0007

 DSC 0008

Brugerflade:

Brugerfladen er Android 4.4.4 med Sony´s eget UI lagt oven på og det betyder at der ikke er pillet alt for meget ved den rene Android, så brugerfladen er simpel og overskuelig, selv for dig der ikke er vant til Sony´s brugerflade.

At tilføje widgets og apps er nemt og Sony har i deres brugerflade et par gode widgets. Dog mangler der en ganske normal “personer” widget, hvilket er en mangelvare på de fleste Android mobiler og tablets. Heldigvis findes der er et hav af disse på Google Play.

 – LG G4 dansk unboxing video

I brugerfladen er der integreret STAMINA, Sony´s egen strømsparefunktion, der hvis du øsnker det, deaktiverer WIFI og mobilt netværk når skærmen er slukket. Bruger d ofte din smartphone til at tjekke klokken på låseskærmen er der “STAMINA ur” der først aktiverer WIFI og mobilt netværk når skærmen bliver berørt.

Statusbaren giver hurtig adgang til udvalgte widgets og du kan selv bestemme hvilke af disse du vil have adgang til, ligesom at du også selv kan bestemme hvilke ikoner du vil have skal være synlige på din statuslinje øverst på dine skærme.

Musikafspilleren er Sony´s Walkman og UI er rigtig lækkert i denne, og du har mulighed for at hente de album-covers du mangler til dit musik.

Tilføje widgets

xperia-e4g-widgets

Statusbar

xperia-e4g-statusbar

 UI

xperia-e4g-brugerflade

Brugerfladen kører generelt uden hakker og lag, men det kan godt tage lidt tid inden programmer bliver åbnet og så kan du godt i sjældne tilfælde være nødt til at trykke to gange før skærmen reagerer. Dette problem havde Sony Xperia E4 også, men en opdatering løste dette, så jeg går ud fra at Sony også smider en opdatering ud til Xperia E4g der retter denne fejl.

Med i brugerfladen er også Sony´s eget Xperia tastatur og det er et af mine foretrukne tastaturer da det både er simpelt, men samtidig byder på mange muligheder.

I videoen herunder kan du se hvad tastaturet kan, og jeg bruger i videoen en Sony Xperia Z3, men det er præcis det samme tastatur du finder på Xperia E4g.

Xperia tastatur

Praksis:

Både opkald og SMS har virket som det skulle i test-perioden og lyden under opkald er okay og jeg har ikke oplevet udfald eller lignende. SMS har drillet lidt da den har skåret alle lange SMS`er over i to eller forvandlet dem til MMS, og hvis du ikke kan modtage MMS på din nye Xperia E4g, så hop til indstillingermere – og scroll ned og vælg hent automatisk indstillinger. Det løste problemet for mig.

I forhold til Sony Xperia E4 er Xperia E4g lidt mere anvendelig i praksis da den har NFC og 4G, og begge dele har virket uden problemer under hele forløbet.

Både NFC og Bluetooth er blevet afprøvet sammen med Smartwatch 3 og Smartband Talk og der har ikke været udfald her heller eller lignende.

4G via TDC´s netværk har kørt fejlfrit og det eneste problem jeg har haft med WIFI er at jeg ikke synes at jeg kan bevæge mig særlig langt væk fra routeren før Xperia E4g vælger at hoppe af nettet og bruge 4G/3G.

Skærmen er en 4.7″ LCD skærm med en opløsning på 540 x 960 pixels, og selvom dette er en meget lav opløsning i forhold til hvad topmodellerne kommer med, så kan skærmen fint bruges til både spil og film, bare du husker dig selv på at vi har at gøre med en billig smartphone.

Lyden der kommer ud af højtaleren bagpå er ikke værd at skrive hjem om, men smider du et par hovedtelefoner i Xperia E4g er lyden egentlig udmærket.

sony-xperia-e4g-frontJeg kunne godt have brugt lidt mere lys i skærmen, men på den anden side er skærmen stadig den største batterisluger, så ved at holde lysstyrken nede forlænger jeg batteritiden, der iøvrigt er nogenlunde.

Jeg har nemlig kunne holde strøm næsten en hel dag, og jeg bruger min smartphone rigtig meget. Aktiverer man STAMINA forlænges batteritiden betydeligt, og især stand by tiden er ret god.

Du skal dog regne med at Xperia E4g skal i laderen hver dag. 


Husk at vi har masser af Sony covers og panserglas og skærmbeskyttelse til Sony i vores AppsAndroid shop


Konklusion:

I forhold til prisen kan jeg kun anbefale Sony Xperia E4g. Den vejledende udsalgspris fra Sony er på 999 DKK, og prisen i de danske butikker ligger i skrivende stund på omkring 1.200 DKK.

Sony Xperia E4g er alle pengene værd

Med i prisen får du både NFC og 4G, og Sony Xperia E4g fortjener vores “AppsAndroid.dk anbefaler” diplom som ses herunder.

appsandroid anbefaler ikon-01

Kameraet er ikke det bedste på markedet og det er skærmen heller ikke, men med tanke på at den kun koster 1/4 af hvad topmodellerne koster, så er den alle pengene værd.

Jeg tænker især at dette kunne være en fin mobil til børn eller studenter da den både har et kamera med mange sjove funktioner, samt en go stand-by tid hvis den ligger i skoletasken, og hvis du isætter et micro SD kort er der masser af plads til film og billeder. 

Sony Xperia E4g – den bedste af de billige

I og med at jeg ikke har oplevet problemer, ud over at skærmen i sjældne tilfælde ikke lystrede mig, så fortjener Sony Xperia E4g at få topkarak´ter, og den bliver tildelt vores højeste udmærkelse, nemlig 6/6 stjerner.

Vurdering: 6/6 

NB: Har du brug for hjælp er du velkommen i Androidernes forum

appsandroid bedømmelse 300px-07

sony-xperia-e4g-lockscreen

(2) kommentarer
  1. Multi go anmeldelse KU vær jeg skulle overveje den 🙂 er bare bange for at den er lidt for lowend til mig 😛

Skriv kommentar
account_circle
email