Anmeldelse af Sony Xperia E4

thumb Sony Xperia-E4-test

Test af Sony Xperia E4.

Sony Xperia E4 fremhævede specs:

 • 5″ qHD LCD skærm (540 x 960).
 • 5 MP kamera bagpå og et 2 MP kamera på fronten.
 • MediaTek-MT6582 chip med en 1.3 GHz quadcore CPU og ARM-Mali 400 MP2 GPU.
 • 8 GB intern hukommelse (micro SD-kort op til 32 GB).
 • 1 GB RAM.
 • Bluetooth 4.1/WIFI/3G/A-GPS.
 • Vægt: 144 gram.
 • Størrelse: 137 x 75 x 10.5 mm.
 • Batteri: 2.300 mAh.
 • Android 4.4.4 Kitkat

Udseende:

Sony Xperia E4 er produceret i plastik og du er ikke i tvivl om at det er et produkt fra Sony´s lineup når du ser designet.

Den store fysiske tænd/sluk knap, som efterhånden kendetegner Sony`s smartphones og tablets, der er placeret på midten af venstre side, er nemlig til stede, og det samme er volume op/ned der er placeret lige herunder. 

Placeringen af disse gør at selv personer med små hænder kan tænde og slukke for Xperia E4 med èn hånd, ligesom at det er nemt at skrue op og ned for volumen under opkald, og det også kun med èn hånd.

Øverst finder vi Jackstikket, præcis der hvor et Jackstik skal placeres, og på venstre side er indgangen til micro USB til opladning.

På bagsiden finder vi kameraet og blitzen, samt lidt logoer, og det er også her vi finder højtaleren.

sony-xperia-e4-bagsidenPå fronten er den 5″ store skærm og front-kameraet sidder over denne sammen med et Sony logo.

Når du surfer rundt på dine startskærme osv, så har du 3 touch-knapper i bunden af skærmen, nemlig tilbage, hjem og seneste programmer/små apps

Det er her værd at bemærke at selvom skærmen er på 5″, så indgår knapperne i de 5″ som skærmen er listet til, så reeelt har du måske 4.8″ til rådighed, medmindre knapperne er gemt af vejen når du f.eks ser film eller tjekker billeder.

Når du holder telefonen på langs har du i hver side af Xperia E4 noget der ligner stereohøjtalere, men det er det altså ikke. Det er mikrofonen og højtaleren til opkald.

Hvordan isætter man micro-SIM i Sony Xperia E4?

Yup du læste rigtigt…et helt afsnit kun til et spørgsmål der burde give sig selv. desværre er dette ikke tilfældet på Xperia E4, og jeg har i test-perioden moret mig lidt med at give folk telefonen i hånden og bede dem om at finde ud af hvorhenne man skulle isætte sit micro-SIM kort så man kunne ringe fra den.

Xperia-E4-how-to-SIM-cardDet forholder sig nemlig sådan at hvis ikke man er mobil-kyndig og hurtigt kan regne ud hvordan og hvorledes (jaja pral pral pral, kom nu til sagen Høy), så vil en stor del af jer studse lidt over hvor dælen det SIM-kort (og micro-SD kort) skal placeres.

Nederst i venstre hjørne er der en næsten usynlig lille åbning, og det er via denne at hele bagklædningen skal klipses af, hvilket absolut ikke er særlig let, og selvom jeg har efterhånden har haft en del mobiler imellem hænderne, så puklede jeg faktisk lidt med denne opgave da man jo helst ikke vil ødelægge sin nye smartphone. 

Heldigvis er bagbeklædningen nem at påsætte igen, og har du først knipset den på igen sidder den rigtig godt fast.

Herunder kan du se hvordan designet er på Sony Xperia E4 i vores unboxing-videoer. 

Sony Xperia E4 dansk unboxing

 Sony Xperia E4 engelsk unboxing

Umiddelbart virker Xperia E4 som en solid nok smartphone, men du er ikke i tvivl om at vi har at gøre med et produkt i den lave pris-klasse. 

Kamera:

Med et 5 MP kamera bagpå og et 2 MP kamera på fronten er der ikke det store at komme efter når talen falder på billeder og videoer.

Video-optagelserne bliver absolut ikke særlig gode og du kan kun bruge Sony Xperia E4 som video-optager i nødstilfælde.

Billederne er heller ikke noget at råbe hurra for, og du er i mange tilfælde nødt til at tage nogle stykker før du har fået èt enkelt billede der er ikke er sløret, ihvertfald hvis du ikke bruger den automatiske indstilling.


Hent vores gratis app til Android, følg os på Google + eller Twitter, eller se vores videoer på Youtube.


Bruger du den automatiske indstilling i kameraet kan Xperia E4 nemlig godt bruges som lommekamera, men her bliver billederne kun skudt i 3 MP.

Vil du have billeder i 5 MP skal du bruge den manuelle indstilling og det er her at billederne godt kan blive lidt slørede at se på.

Dette ses tydeligt herunder på de billeder jeg har taget med Xperia E4 og det midterste billede er taget med manuel indstilling, og er det mest slørede af dem alle.

Du har også mulighed for at tilføje lidt sjov til dine billeder i form af svømmende fisk eller Spiderman der kravler på muren, samt kan du optage lydbilleder.

Er dette ikke nok kan du ydermere installere nye apps direkte i kameraet på Sony Xperia E4, ganske som du måske kender det fra topmodeller som Sony Xperia Z3 og Sony Xperia Z2.

Automatisk indstilling

sony1

5 MP manuel indstilling

sony2

3 MP automatisk

sony3

Kameraet tilbyder både auto-fokus og blitz, og tager vi prisen på telefonen i betragtning er det bestemt ikke dårligt, men du kan ikke undvære at skulle have et ekstra kamera med i lommen hvis du vil være helt sikker på at få gengivet de vigtige øjeblikke i dit liv.

Praksis:

Sony Xperia E4`s IPS-skærm er på 5″ og med en opløsning på 540 x 960 pixels, hvilket giver en ppi på 220.

Det betyder at du ikke kan nyde film i fuld HD via Netflix uden at der er nogle meget store bjælker foroven og forneden på skærmen.

Lysstyrken i skærmen er høj nok til at du kan se hvad der sker i lyse omgivelser, men du kan ikke bruge den uden at skulle knibe øjnene sammen udenfor i solen.

Skærmen er ellers ok at se på, farverne er lidt matte i forhold til på dyrere mobiler og så vil den ikke altid acceptere når jeg trykker på den, hvilket jeg tænker kan blive rettet med en opdatering.

 – Sony Smartwatch 3 test

Som alle andre skærme tager den hurtigt imod fedtfingre.

Højtaleren bagpå kan spille højt nok til at du kan høre selv de dansk-oversatte film og serier, men lyden er ikke noget at skrive hjem om, og skruer du helt op begynder højtaleren at skratte, men det er bestemt ikke den dårligste lyd jeg har set i en smartphone.

Spil som Angry Birds kører fint på Xperia E4, men tungere spil kan den ikke klare uden at det hakker, og med kun omkring 5 GB intern hukommelse til rådighed skal du være varsom med hvad du installerer.

Heldigvis kan du isætte et 32 GB micro SD kort og have film og videoer herpå, det løser en del af det pladsmangel-problem som helt sikkert vil opstå.

Batteriet på 2.300 mAh gør det rigtig fint i standby, og Xperia E4 kan fint ligge en uge i skuffen uden at løbe tør for strøm.

Ved almindeligt brug kunne jeg på en fuld opladning få batteriet til at have en skærmtid på 6 timer, hvilket er ganske acceptabelt. Lysstyrken er stadig den største strømsluger, men med automatisk lysstyrke på max, og samtidig skruet ned for mine daglige 2 timers Netflix, kunne jeg næsten presse halvanden dags batteritid ud af Xperia E4.

Skruer jeg op for lysstyrken nedsættes batteritiden gevaldigt og da du er nødt til at skrue op for lyset når du ser film, skal du have i mente at film derfor bliver noget af en strømsluger.

 – Sony Xperia Z3 Tablet Compact test

Jeg har ikke oplevet udfald under opkald eller lignende og lyden er okay når der er samtale igang, ligesom at WIFI og 3G heller ikke har hoppet af i de 14 dage hvor jeg har brugt telefonen.

GPS virker også fint og er lige så præcis som enhver anden smartphone anno 2015.

Konklusion:

Jeg nævner flere gange her i testen af Sony Xperia E4, at når man anmelder en smartphone der har en vejledende udsalgspris på 799 DKK, at så er man nødt til at tænke på prisen og så lave en vurdering ud fra dette.

At kursen så senere er steget og at Sony ikke bestemmer hvad de danske butikker vil sælge deres produkter for, hvilket i sidste ende betyder for os slutbrugere at Sony Xperia E4 ikke kan erhverves for de penge den er prissat til, det må siges at være beklageligt.


Bliv ven med os på Facebook og få vores tophistorier samt de bedste tips og tricks direkte på din væg – KLIK HER


Som anmelder er jeg nødt til at gå ud fra den vejledende udsalgspris og her må jeg sige at den er pengene værd.

Til trods for at kameraet ikke er det bedste og at der godt kan være lidt lag i brugerfladen, så synes jeg at man får rigeligt for pengene.

Personligt ville jeg dog hellere give lidt ekstra og købe den vandtætte Sony Xperia M2 Aqua som fik 6/6 i vores test af denne.

Batteritiden er nogenlunde og aktiverer du STAMINA som er en del af Sony´s brugerflade, og som du kan tjekke ud i videoen herunder, så har Xperia E4 en lang standby-tid. 

Sony Xperia E4 UI tips og tricks

Sony Xperia E4 er ikke en telefon du skal købe hvis du skal bruge den som kamera eller du vil spille nye spil fra Gameloft. Det er den bare ikke god nok til.

Det er også værd at bemærke at der ikke er NFC til stede.

Via Walkman musikafspilleren kan du hente covers til din musik som du kan se i videoen herunder.


 Beskyt din skærm – køb panserglas og skærmbeskyttelse i vores shop


Dog virker opkald og netværk mm som det skal, så hvis du bare mangler en billig smartphone der kan ringe og søge på Google, samt se videoer fra Youtube, samt har en rimelig batteritid, så kunne det måske være et godt valg.

Alt i alt lander vi på 4/6 stjerner til Sony Xperia E4. 

Vurdering: 4/6

Husk at du altid kan få hjælp til din smartphone og tablet i Androidernes forum. 

appsandroid bedømmelse 300px-09

sony-xperia-e4-side

(3) kommentarer
 1. Dejligt med lidt aftenlæsning så det ser jeg frem til at læse regner ikke med at jeg skal have den da den er lidt for low-end til mig men til den pris (så den i El giganten mener jeg til 1400 kr) skyder man vist ikke helt ved siden af hvad 🙂

 2. tak for en ærlig og informerende test af Xperia e4. jeg har glædet mig til testen men håbet på at den ville får en bedre karakter men så som du selv skrive så er det en meget billig telefon måske for billig nu må vi se 8)

Skriv kommentar
account_circle
email