Anmeldelse af LG Optimus 4X HD

UI:

LG Optimus 4X HD kommer med Optimus UI 3,0. Ikonerne er meget firkantede i det, men min begejstring for LG`s nyeste version af deres brugerflade er stor. Trods det lidt kedelige design af ikoner og widgets er der et par funktioner der gør at det her absolut også er et købsargument.

F.eks har du nu adgang til en lockscreen med gode muligheder:

  • Du kan selv bestemme hvilke genveje og apps du vil have liggende i bunden, dog er det kun muligt at tilføje højst 4. 
  • LG har smidt et par widgets med i købet, så du har muligthed for at vælge imellem nogle forskellige ur/kalender widhets til din lockscreen.
  • Det er muligt at benytte statusbaren selvom mobilen er låst. Denne mulighed er i mine blå øjne geniel og uundværlig. Indtil videre har jeg måtte benytte Widgetlocker, der dog stadig har flere muligheder, men LG er her ved at gøre Launchere (Apex,Launcher Pro, ADW osv) overflødige.

Desværre tager timeouten ikke hensyn til at jeg benytter statusbaren, og slukker mobilen selvom jeg er i færd med at læse hvilke mails der er droppet ind i indbakken via statusbaren.

Lockscreen (tryk for at zoome)

LG_Optimus_4X_HD_lockscreen_copy

I statusbaren er det muligt at tilføje forskellige ikoner, hvilket også er genialt tænkt. Det er også muligt via “Quick memo”, at tage et skærmdump (det kan også gøres ved at trykke volume ned og power på samme tid) og skrive eller tegne direkte på skærmen. Hvis du har flere ikoner end der kan ses kan du scrolle for at få adgang til dem.

Endnu en genial ting, er at du kan tilføje op til 6 ikoner på din bundlinje, samt at du nu har fået muligheden for at oprette mapper. Sidstnævnte er èn af de ting jeg har længes efter i lang tid, og kæmpe skulderklap til LG herfra….

På billedet herunder ses musikafspiller-widgetten med en tegnet ring rundt om via “Quick Memo”. I bunden kan du se at der er mulighed for at oprette mapper, samt at have 6 ikoner.

LG-Optimus-4X-HD-brugerflad 

Som du kan se er LG`s widgets og ikoner ikke særlig attraktive, men de fungerer og er brugervenlige.

Optimus UI 3,0 er det muligt at ændre tema, samt måden du bladrer i dine hjemmeskærme på. Der er 7 forskellige måder at bladre på, og selvom det ikke er en funktion du vil bruge ofte, er det med til at gøre oplevelsen mere hel. Du kan også selv bestemme om, når du når den sidste skærm, om du bare kan fortsætte med at scrolle eller om du vil være nødt til at scrolle baglæns igen.

En fin lille funktion som jeg er blevet glad for, er at du kan sætte % på batteriet i din statusbar (se også førnævnte billede).

Som du kan se på billedet herunder, har vi Googles søgebar øverst på skærmen. Dette irriterrede mig i anmeldelsen af Galaxy Nexus (at den ikke kunne fjernes), og selvom LG Optimus 4X HD kommer med en stor skærm, er det stadig træls at vi ikke selv kan bestemme om vi vil have den eller ej. Da skærmen er så stor som den nu er, da kan det ikke lade sig gøre uden at manøvre lidt rundt, at ramme søgebaren når du holder LG Optimus 4X HD i èn hånd. Da er det nemmere blot at holde menu inde i to sekunder.

LG_Optimus_4X_HD_screenshot_1

Det er også muligt at tilføje widgets direkte fra din “appdrawer”.

Kort og godt er jeg vild med Optimus UI 3,0. LG har formået at bibeholde rigtig meget ren Android, og samtidig tilføje nogle funktioner som ihvertfald jeg har efterspurgt. 

Tastaturet er derimod noget så dårligt at skrive på. Flere ting er fuldstændig ulogisk placeret, og jeg vil råde dig til at installere et andet keyboard, som feks Scandinavian keyboard eller Swiftkey.

(4) kommentarer
  1. Rigtig god og grundig anmeldelse. jeg oplever ikke det problem med batteriet.jeg har strøm nok til en hel dag fra morgen til sengetid 🙂

Skriv kommentar
account_circle
email