Anmeldelse af LG Optimus 4X HD

Skærm:

LG optimus 4X HD kommer med en True IPS-HD LCD skærm på 4,7″, og med en opløsning på 720 x 1280 pixels. Den har en ppi på 312, hvilket er højere end den der er på Samsung Galaxy S 3. LG benytter RGB teknikken. Forskellen ligger i at, hvis du tager et højt opløseligt billede af to mobiler (èn med Stribe RGB og èn med Pentile), da vil du tydeligt kunne se at Pentile giver en lidt mere prikket skærm.

Stribe RGB har i hver gruppe af pixels en diode til grøn, blå, og rød. Pentile benytter til forskel to til at skabe samme farve. Med det i mente er det klart at Stribe RGB har større sandsynlighed for st skabe den farve der er nærmest “virkeligheden”. 

Da Galaxy Nexus blev annonceret var det en stor skuffelse for fandroids, at netop Pentile blev brugt frem for RGB. Du og jeg vil dog ikke bide mærke i det i den daglige trummerum.

Når du første gang tænder din nye LG Optimus 4X HD vil du blive overrasket over skærmen. Det gjorde jeg, og jeg har efterhånden tændt et par mobiler eller to. Grundet at den hvide farve rent faktisk er tæt på at være hvid er jeg tæt på at dette er den flotteste skærm jeg har set på en Android-enhed. 

Som i kan læse i vores skærmtests er jeg stor fan af Amoled, så nu er spørgsmålet bare om man vil have det naturligt eller farverigt. Amoled giver mere mørke farver, og det betyder at sort er sort, men hvid er mørkehvid. Omvendt kan man sige at skærmen på LG Optimus 4X HD er lide bleg sat op imod en Amoled.

 

HTC Desire HD (venstre), og LG Optimus 4X HD. Skærmen på HTC Desire HD er en TFT, og det er tydeligt at den hvide farve nok må betegnes mere som gul end hvid (begge har en lysstyrke på 50%):

HTC-Desire-HD-vs-LG-Optimus 


Samsung Galaxy S 2 (højre) er iført en Super Amoled Plus, der endnu ikke kan bære de høje opløsninger som nyere Android mobiler har. Også her er det tydeligt at LG Optimus 4X HD kommer nærmere rigtg hvid, men AppsAndroid-droiden er mere grøn på SGS2:

LG-Optimus-4X-HD-screentest


LG Optimus 4X HD (venstre) er lidt mere bleg, men mere naturlig i farverne, sat op imod Samoled Plus: 

SGS2-vs-LG-Optimus-4X-HD 


Samsungs Galaxy S 2 får kamp til stregen når det drejer sig om visibilliteten på skærmen i direkte sollys (True IPS-HD LCD til venstre og Super Amoled Plus til højre):

SGS2-vs-LG-Optimus-4X-HD-2

 

LG har skruet godt op for lyset, og det har selvfølgelig også noget at sige i forhold til hvor nemt det er at se hvad der foregår på skærmen. Det er sjældent at jeg har skruet lysstyrken over de 25%, og det gælder også udenfor i skyggen. 

LG Optimus 4X HD`s skærm reagerer hver gang du rører den, og skærmen står rigtig godt imod fedtfingre (mine om ikke andet). Hvis jeg skulle komme med et købsargument så ville det bla. være skærmen.

Desværre bliver den store skærm, uden nogen sammenhæng til voldsom brug, meget varm på den øverste del. Dette er ret stort problem i mine øjne, og at LG har valgt at sende på gaden før det er løst er ærgeligt.

Ulempen ved en skærm der er så stor og flot er selvfølgelig at batteriet bliver brugt ret hurtigt, men mere om det senere…

Multimedier:

LG Optimus 4X HD spiser næsten alle de filmformater du smider efter den, og afspilleren har nogle rigtig fede funktioner, som f.eks at du kan gøre så børnene kan se en video uden at trykke væk fra den.

Når du har optaget en video kan du selv bestemme hastigheden på afspilningen, og du kan se hvert eneste billede ved at trække fingeren langs menulinjen. Det er også muligt at zoome under videoafspilningen.

Kameraet er spækket med funktioner, og du kan både tage et billede via “on screen knappen” og din volumeknap. Billederne er ikke overvældende gode, men de er brugbare med et strejf af mørke over sig. Alle detaljer er tydelige, og LG har virkelig forkælet os her.

Der er et hav af indstilingsmuligheder, og for den kamera-interesserede er der nok at lege med…

Kameraet kan tage 6 billeder i streg, og det arbejder lynhurtigt, også selvom du vælger at tage f.eks 10 billeder i streg manuelt. 

Du kan tage panoramabilleder, og det fungerer som sådan udmærket. det er dog ikke en funktion jeg vil bruge i dagligdagen.

CAM00008

 CAM00027

 

Musikafspilleren fungerer glimrende, dog er lyden absolut ikke brugervenlig, og trods at du har mulighed for at justere lidt i lyden er den ikke særlig god. LG havde ikke vedlagt høretelefoner, men med et par almindelige ørebøffer var lyden heller ikke prangende.

Browseren:

Browseren er nem at håndtere, og den indlæser hurtigt de fleste sider. Jeg har ikke oplevet at der var en stor side den ikke kunne indlæse.

I toppen kan du hurtigt skifte imellem dine åbne vinduer, og det er også her du tilgår dine bogmærker. 

Når du dobbeltklikker tilpasser teksten sig til skærmen, og det hele foregår på en flydende og hurtig måde. Faktisk er det en ren fornøjelse at browse på LG optimus 4X HD, og dette har selvfølgelig først og fremmest noget at gøre med den quadcore processor der sidder under hjelmen.

Det er muligt at gemme websider til offline læsning, og det fungerer ganske fint i de fleste tilfælde.

Som altid kan jeg kun anbefale at du henter den gratis version af Dolphin Browser og installerer den.

(4) kommentarer
  1. Rigtig god og grundig anmeldelse. jeg oplever ikke det problem med batteriet.jeg har strøm nok til en hel dag fra morgen til sengetid 🙂

Skriv kommentar
account_circle
email