Anmeldelse af LG Optimus 4X HD

Praksis og konklusion:LG_Optimus_4X_HD_test_3 

LG Optimus 4X HD har som før nævnt NVIDIAS Tegra 3 under hjelmen. Dette er en af grundene til at det hele bare kører smooth. Når du scroller igennem dine startskærme eller i dine menuer, er der ingen lags. 

Jeg har ikke skrevet en eneste anmeldese hvor jeg ikke har vrøvlet over at Android ikke kørte flydende uden lags osv. Google har godt nok meldt ud at “Android nu skal være flydende”, men det er du ligeglad med når du sidder med en LG Optimus 4X HD i hånden….der kører ALT flydende i forvejen.

Det er en ren fornøjelse at bladre rundt i skærmene, og de par Samsung Galaxy S 3`er og HTC One X`er jeg har haft i hånden har ikke gjort et bedre stykke arbejde.

Vi har endnu ikke været inde på batteriet der er den største synder på LG`s nye mobil. For det første er batteriet ret så sultent, og med synkronisering slået fra, ingen updates fra Facebook osv, spiser den imellem 10 og 15% af batteriet i de 5 – 6 timer jeg sover om natten. 

Med en lysstyrke på 40% kan du surfe rundt i 2 timer, og du skal herefter finde en stikkontakt. med lysstyrken på 100% kan du se at tælleren i din statusbar bare tikker derned af, og det til trods for at LG har proppet et 2150 mAh batteri i mobilen. 

Når jeg tager rygepause (èn “long” cigaret), passer det oftests med at 5% af batteriet er blevet spist.

Det største problem er dog temperaturen på batteriet, der til tider har været oppe at runde de 45 – 50 grader. Der er ingen sammenhæng i at det er på grund af overbelastning (at du bruger mobilen kontinuerligt i lang tid), eller hvis du multitasker for vildt. Der er dog sammenhæng i at mobilen bliver varm både foran og bagpå der hvor processoren sidder, altså den øverste del af mobilen.

Jeg er i disse dage på udkig efter en ny fast følgesvend, LG Optimus 4X HD kunne sagtens blive min ven, men jeg tror jeg ville fortryde et køb af en ny topmodel der ikke holder bedre batteri end min èt år gamle Samsung Galaxy S 2. 

LG-Optimus-4X-HD-batterifor

 

Samtidig med at den bliver brandvarm at holde på, bliver også skærmens øverste del som en strand i solen. LG burde hurtigst muligt finde problemet og sende en update ud. 


LG Optimus 4X HD klarer sig glimrende i benchmarktests, tjek billedet herunder, der får HTC One X baghjul (selvom det er med ligegyldigt lidt. bemærk at resultatet svinger lidt fra gang til gang):

LG_Optimus_4X_HD_Quadrant_benchmark

I Linpack er vi helt oppe at runde de 128,879 MFLOPS. 


LG Optimus 4X HD er virkelig en lækker mobil at fræse rundt i, og havde det ikke været for problemet med den lave batteritid og varmeudledningen ville den have fået topkarakterer. Alt spiller bare, og jeg er vild med funktionerne i LG`s brugerflade, Optimus UI 3,0. Desværre er problemet så alvorligt at det trækker godt ned i karakterèn.

Har du små hænder vil du få problemer med at navigere rundt uden at bruge begge hænder. Trods størrelsen kan jeg godt have den i samme bukselomme som førnævnte SGS2.

Film og spil er en fornøjelse at se i aktion på den flotte skærm. Du har også mulighed for at spille de spil der er tilgængelige i Tegrazone, og der er ingen slinger i valsen.

Tager du de to andre topmodeller, Samsung Galaxy S 3 og HTC One X, er der omkring 1000 kroner til forskel, hvilket alligevel er en sjat. Til en pris af 3500 kroner synes jeg at LG optimus 4X HD er pengene værd, dog skal du ikke købe den hvis du ikke har mulighed for at oplade på arbejdet eller i bilen.

De to overnævnte mobiler kommer dog med ekstra gratis plads via Dropbox, som jo også tæller for noget.

Når du åbner en mappe i galleriet starter du ved bunden, dette er selvfølgelig en fejl der vil blive rettet.

LG Optimus 4X HD kan benytte dit gamle almindelige SIM, så du behøver ikke at bestille et MicroSIM. Derudover kan du smide et 64 GB SD-kort i den, og batteriet kan tages ud. Et par funktioner som synes ligegyldige, men dog ikke er det, da flere nye tablets og mobiler ikke understøtter nogle af dem.

Alt i alt en rigtig fed mobil hvor alt bare spiller sammen. Designet bærer præg af billighed, og der er ikke ekstra lagerplads med i skyen. Den er for varm bagpå og øverst på skærmen, samt er batteriet lidt utæt. Få fixet det batteriproblem, og jeg køber den.

Skal lige nævne at jeg ikke har haft mulighed for at sammenligne batteritiden med andre quadcore mobiler, men det er et faktum at Tegra 3 kommer med en femte kerne der skulle forlænge batteriet i hviletilstand. Det mærkes dog ikke.

Du kan finde flere billeder af LG Optimus 4X HD her.

Min vurdering: 3,5 – 4/5

Til prisen (3500 kroner): 4/5  

Tryk for at zoome

LG_Optimus_4X_HD_test_5 LG_Optimus_4X_HD_test_6

(4) kommentarer
  1. Rigtig god og grundig anmeldelse. jeg oplever ikke det problem med batteriet.jeg har strøm nok til en hel dag fra morgen til sengetid 🙂

Skriv kommentar
account_circle
email