Scandinavian Keyboard

 Scandinavian keyboard til Android er en gratis app, der blandt andet kan give dig dansk tastatur. Der er også mulighed for at hente dansk ordbog, som også er gratis. Hent det til din  Android smartphone nu.

Jeg er sikkert ikke den enste der har været irriteret over at der mangler å, æ, og ø på nogle tastaturer. På nogle af de nye Android mobiltelefoner fra HTC, f.eks HTC Desire HD, er de  fuldt dansk tastatur.

Scandinavian keyboard er en gratis app, og du kan hente den længere nede på siden. 

Funktioner og indstillinger:

Der er mulighed for et lauot der understøtter følgende sprog:

 • Dansk
 • Engelsk
 • Faroese (med og uden Å)
 • Finsk
 • Tysk
 • Islandsk
 • Letlandsk(?)
 • Norsk
 • Svensk

Du kan vælge 4 forskellige skins:

 • Android
 • HTC
 • Iphone
 • Light

Der er også understøttelse af “swipe“. “Swipe” er, at der kommer en funktion på grund af en bevægelse (du glider din finger hen af skærmen). Scandinavian keyboard tilbyder dig fire muligheder for at “swipe“, nemlig op, ned, venstre, og højre. F.eks er det meget smart at kunne trække tastaturet væk med en hurtig “nedad” bevægelse med fingeren. Du har følgende muligheder til dine 4 bevægelser:

 • Change case (store/små bogstaver).
 • Symbol.
 • Backspace.
 • Space.
 • Close keyboard (luk keyboarded).
 • Previous keyboard (forrige keyboard layout).
 • Previous dictionary (forrige ordbog,sprogskift).
 • Next dictionary.
 • Move cursor left.
 • Move cursor right.
 • Move cursor up.
 • Move cursor down.
 • Disable.
 • Next keyboard

Når du holder “123” knappen inde, popper menuen op.

Når du holder “ny linje” inde, popper smileyerne op (tegnene).

Brugervenlighed:

Scandinavian keyboard er, når det er sat op, okay at bruge. At sætte app`en op er svært hvis ikke man ved hvordan. Heldigvis ved jeg hvordan:

 • Du downloader keyboard og ordbog.
 • Tryk menuindstillingersprog og tastatur
 • Sæt hak ved Skandinavisk tastatur.
 • Tryk på Skandinavisk tastatur indstillinger (lige ovenover).
 • Keyboardlayout: Dansk og måske engelsk.
 • Choose dictionary: sæt et hak.
 • Dictionary language: Dansk

Nu hopper du videre i din Android mobil, og finder et tomt spot til tekst (sms-app`en). Der trykker du i det tomme felt, og en popup popper op (ahem, Morten). Der sætter du hak ved Skandinavisk tastatur. Du har nu de bogstaver du mangler.

Man skal lige vænne sig til at man ikke har tallene oppe foroven, altså at man ikke bare kan holde E nede for at skrive 3. Jeg har dog vænnet mig til det nu. Ideen med at holde “næste linje” knappen nede for at lave smileys er fed…når man vænner sig til den. Brugervenligheden èr okay på dette tastatur, men man er nødt til lige at prøve det i en uges tid, da der findes mange alternativer på Android market. Pladsen kan også godt blive lidt trang (hvis man har store hænder) når din mobil vender horinsontalt.

Praksis:

Helt sikkert bedre at bruge end default Android. Det reagerer fint på berøring, og efter en uge kunne jeg skrive rimelig hurtig. Der har ikke været et forceclose. Ordbogen er også fint med, den er faktisk rigtig god. Efter at have brugt Scandinavian keyboard ville jeg være meget ked af og skulle tilbage til det medfølgende.”Swipe” funktionerne bruger jeg ikke så meget, men jeg ved at der folk der efterspørger dem. Det er dog brugbart at kunne “swipe” tastaturet væk med en lille bevægelse.

Tip fra Trust (bruger her på siden): Hvis der er byttet om på æ og ø, så er det fordi at det fra starten er sat til Norsk sprog.

Konklusion:

Som sagt findes der flere alternativer til denne app, men den virker hele tiden, og gør det den skal. Hvis du mangler ÅÆØ på din mobil eller Tablet, så kunne det være noget for dig. Den kommer med på listen over 100 gode gratis apps til Android.

Testet version: 1.4.4

Min vurdering: 4/5 


Her henter du Scandinavian keyboard:

AndroidMarket_ikon_50  Scandinavian keyboard Android market
Android_market_PC  Scandinavian keyboard Android market 
appbrain_ikon_48  Scandinavian keyboard Appbrain. com  

Eller scan koden med din Android mobiltelefon: 

Scandinavian_keyboard_til_Android_QR


Her kan du hente den danske ordbog (danish dictionary):

AndroidMarket_ikon_50  Danish dictionary Android market
Android_market_PC  Danish dictionary Android market 
appbrain_ikon_48  Danish dictionary Appbrain. com  

Eller scan koden med din Android mobiltelefon:

Scandinavian_dictionary_QR


Scandinavian_keyboard_Android_apps_1 Scandinavian_keyboard_Android_apps_2
Scandinavian_keyboard_Android_apps_3 Scandinavian_keyboard_Android_4

Brugervurdering af Scandinavian keyboard:  

(30) kommentarer
 1. Hej!
  Jeg har en Galaxy Young.
  Model: GT – 5660.

  Mit spørgsmål er om den virker på min også. Jeg har også prøvet at installere den på min mobil, men intet held for at bruge den.
  Hver gang jeg skal sende en sms på færøsk, siger den at beskeden bliver “krypteret” og modtageren kan ikke se, nogle af de færøske bogstaver.. det er træls, fordi det er god app, og vil gerne at den skal virke på min.
  Kan du være så venlig og skære det ud i pap for mig?
  Tak!
  PS. God sommer ferie.

 2. Okay, rigtig godt du fandt ud af det 🙂 Et andet tastatur (hvis du løber træt i det her), er “Swiftkey”. Det fungerer også med dansk…

 3. Juhu! Nu virker det! Jeg havde faktisk trykket længe nok i det tomme skrivefelt, men derved kom først en pop-up boks frem med overskriften “edit text” hvor jeg åbenbart skulle trykke på den nedenstående mulighed “input method” og først derefter kom en ny pop-up boks hvor jeg kunne vælge tastaturet.

  Tusind tak for hjælpen.

 4. Holder du fingeren på punktet (den tomme boks) i et par sekunder eller trykker du bare? Der er nemlig mange der gør den fejl at de bare trykker, men du skal holde fingeren i et par sekunder det samme sted…også kaldet at “longpresse”…?

 5. jeg prøver lige en af dagene at hente og installere det igen….det er over et år siden jeg skrev anmeldesen, måske det foregår på en måde jeg ikke lige har holdt mig opdateret på…

 6. Jeg får ikke nogen pop-up boks frem hvor jeg kan aktivere tastaturet. Har ellers fulgt anvisningerne til punkt og prikke. Hvad kan problemet være?

 7. Når jeg kommer hertil,kommer jeg ikke videre. Kan ikke finde sms app`en
  Nu hopper du videre i din Android mobil, og finder et tomt spot til tekst (sms-app`en). Der trykker du i det tomme felt, og en popup popper op (ahem, Morten). Der sætter du hak ved Skandinavisk tastatur. Du har nu de bogstaver du mangler.

 8. Virker super fedt. Tak for en go guide til at installere det. Vil lige tilføje en ting. Hvis nogen oplever at der er byttet om på “æ” og “ø” så er det fordi den er sat til Norsk tastatur fra starten, det skal bare lige ændres til dansk, så køre det. 🙂

 9. Ja, men nu har jeg hentet App’en igen..

  Såå køre barea med det.. Også dejlig måde at tilgå smileys på såå, bruger bare det nu 🙂

 10. Hmm syntes når jeg har afinstalleret det, så selvom jeg holder knap i bund, så sker der ikke noget..

  1. Altså du har været inde og skifte til det andet tastatur? Har du også skiftet ordbog, og afinstalleret den også? Jeg har lidt svært ved at se for mig hvad der sker på din telefon, men det lyder som om at du slet ikke har et tastatur mere?

 11. hey
  tusinde tak for hjælpen kunne ikke finde ud af det i starten det der med at holde fingeren nede i 2 sek. men det virker nu
  TAK

 12. De fleste har ikke A Ø og Å på deres tastatur, derfor er den her god. Find en boks til at skrive i og longpress i den. Så kan du vælge det andet keyboard igen.

 13. Har lige prøvet at installer dette..

  Og forstår egenligt ikke helt hvornår, fooor standard funger dog fint ??

  Dog nu hvis jeg prøver at afinstaller det, så når jeg trykker for at få keyboard frem, så sker der ikke noget :/

  har valgt den skal bruge standard igen..

  Nogle af jer der har oplevet dette ??

 14. Jeg kan ikke “få lov” at gøre noget ved “dictionary language” – skal jeg bare hoppe det punkt over så? 🙂

  – på forhånd tak.

 15. Jeg regner med at du har fulgt anvisningerne:
  Du downloader keyboard og ordbog.
  Tryk menu – indstillinger – sprog og tastatur.
  Sæt hak ved Skandinavisk tastatur.
  Tryk på Skandinavisk tastatur indstillinger (lige ovenover).
  Keyboardlayout: Dansk og måske engelsk.
  Choose dictionary: sæt et hak.
  Dictionary language: Dansk

  , og problemet er at du ikke kan få det aktiveret i den tomme boks?

  Når jeg siger et tomt spot så mener jeg det tomme felt hvor du starter med at skrive en sms. Den firkantede kasse du skriver i. Hold fingeren på den i to sekunder og der kommer en boks op.

  1. Super tak for hjælpen, det var lige det sidste med de 2 sek. jeg manglede, så nu virker det 😀

  1. Hejsa. Det driller også mig lidt er nået til punktet:
   [i][b]Nu hopper du videre i din Android mobil, og finder et tomt spot til tekst (sms-app`en). Der trykker du i det tomme felt, og en popup popper op (ahem, Morten). Der sætter du hak ved Skandinavisk tastatur. Du har nu de bogstaver du mangler.[/b][/i]
   Kan du ikke skære det ud i pap for mig, har forsøgt, men kan ikke finde ud af det, håber du kan hjælpe 🙂

 16. Hejsa. Har du gjort som jeg har beskrevet med hensyn til aktiveringen? Og så bagefter trykket i en ‘indtastningskasse” for at vælge det? Jeg prøver at undersøge det men umiddelbart tror jeg ikke at du har aktiveret det ordentligt, forstået på den måde at jeg ikke lige kan se hvorfor det ikke skulle virke på en Wildfire.

Skriv kommentar
account_circle
email