Sikkerheden på Google Play bliver forbedret med Android 4,2

Google-Play-security

Med Android 4,2 Jelly Bean + kommer der forbedrede muligheder med hensyn til sikkerheden når vi benytter Google Playstore. 

Android, og det vil så sige Google, har altid fået kritik for at sikkerheden ikke er i top når vi downloader apps til vores smartphones via Google Play.

Når jeg tænker tilbage på da HTC Desire var verdens bedste mobiltelefon, og der var et Android market, så er mulighederne for ikke at downloade malware blevet betydeligt forbedret.

 – Farvel Android Market, goddag Google Play

Sammen med muligheden for at købe LG Nexus 4 og Google Nexus 10 via Google Play den 13. november, kom også Android 4,2 Jelly Bean +, der iøvrigt allerede er over Danmark til Nexus 7.

Google har i Android 4,2 integreret en virus/malware scanner, som alamerer dig hvis f.eks app`en du er ved at downloade kræver tilladelser der ikke er nødvendige.

Umiddelbart ser det ud til at fungere nogenlunde som hvis du havde en antivirus-app installeret, som scanner pakkerne efter download. Det er muligt at slå det fra, men når nu Google har brugt tid på at give os gratis antivirus, så koster det os højst lidt batteri at bruge den.

 – Anmeldelse af Norton Mobile og tablet security

 – Anmeldelse af AVG Antivirus til Android

Faktisk er Android i sig selv ret sikkert. Problemet opstår først når vi giver trejdeparts apps lov til at kommunikere med andre apps, og hvis ikke at app`en kommer fra Google Play er det slet ikke muligt at installere den uden først at sætte et hak. har vi dog sat det hak, så har den installerede app frit spil.

Vi har før set eksempler på scams her for nylig der iførte sig forskellige forklædninger. De havde dog alle det til fælles at de ikke skulle installeres via Google Play, men som en apk-fil.

 – Advarsel: Ny SMS-scam i din statusbar

 – Advarsel: Endnu en SMS-scam i din statusbar

 – Pas på batteri-update til din smartphone, det er en scam

Du kan læse mere om Googles nye tiltag her.  

Skriv kommentar
account_circle
email