ADVARSEL – ny SMS-scam i din statusbar

Så er desværre atter tid til at advare imod endnu en SMS-scam.

Det er ikke lang tid siden at vi advarede imod en SMS-scam af samme type som den her. Nu har jeg så netop fået tilbuddet om at installere “MineSkirtMania.DK”.

Efter at have læst tilladelserne har jeg dog ikke installeret den (det ville jeg nu ikke uanset), og jeg var da heller ikke i tvivl om at dette var en scam, længe før jeg havde tjekket at den ville have tilladelse til at kunne sende og modtage SMS fra min Android smartphone.

Atter engang er det via tjenesten “Airpush”, der har sagt at de arbejder på sagen. Der skal pointeres at Airpush INTET har med disse scams at gøre, de agerer bare postbud der henter og leverer brevet.

Læs også: Derfor snyder denne SMS-scam dig.

Filen der skal installeres er en APK-fil, og det kræver at du under programmer, i dine indstillinger, har givet lov til at installere andre steder fra end Google Play. 

Altid vær på vagt på apps der ikke stammer fra Google Play (dermed ikke sagt at de der stammer fra Google Play er okay), læs gerne kommentarer hvis der er det, og tjek tilladelserne. Hvis du er i tvivl om en app er okay eller ej, smid mig en mail eller opret en tråd i vores Android forum.

Er du i tvivl om du har apps installeret der benytter Airpush kan du hente den her app. Du kan også blokke for Airpush reklamer via den her.

Det er altid tilrådeligt at have en antivirus-app installeret, men disse her filer bliver tit opdaget af os brugere (i flere tilfælde heldigvis os, så vi kan nå og advare jer), før vores antivirus-apps bliver opdateret til at kunne spotte dem. 

Skriv kommentar
account_circle
email