Derfor snyder den omtalte Batteri-update (SMS scam) dig

Se med når vi installerer SMS scam app`en Battery Supercharger, og kigger lidt på hvorfor der er nogle der har taget den for gode varer.

Jeg har pillet mit SIM-kort ud installeret Battery Supercharger med de tilladelser den ville have…..jeg ville gerne se den sende en SMS uden SIM android-smile. Efter at have taget nogle screenshots kan jeg godt forstå at den ved første øjekast ser ud som at den er lovlig, og endda kan give noget mere batteritid. Der skal lige nævnes at hvis SIM er i, så kan der automatisk blive sendt en SMS.

Google har fjernet app`en fra Google Play.

Læs også første del: ADVARSEL: Battery Supercharger app er SMS scam.

Update: Grundet en nysgerrighed der har været tilgængelig siden fødslen (min mor skylder mig nu 35 kroner), har jeg installeret den med SIM bare for at tjekke den ud. Der bliver sendt SMS uden dit vidende, og jeg havde pludselig nedestående i min indbakke. Flere af jer har skrevet at den automatisk sender en SMS. Jeg modtog først en SMS efter at have trykket på “turboboost”, samt de næste trin i ser på følgende billeder. Den accepterede dog abbonnementet automatisk. Efter at den har gjort det kan det ikke lade sig gøre at komme ind i “Turboboost” igen, og det er det eneste sted hvor der står hvordan man kan afmelde:

Screenshot_2012-05-16-06-43-09

 

Tryk på billederne for at zoome (hvis du bruger en ældre IE kan du desværre ikke).

Startskærmen er udstyret med en rigtig batterimåler, hvilket er smart da du jo kunne være klar over hvor meget batteri du har på din Androide. Deres scam starter allerede når du trykker på “Turboboost”.

SMS_scam_1

Da bliver du nemlig viderestillet til denne side, hvor de endda er så venlige at skrive at det koster penge. Du trykker selvfølgelig på næste (det er ikke alle som læser det med småt). Om det er for at gøre deresscam mere lovlig ved jeg ikke, jeg er ikke gode venner med reglerne på det punkt.

SMS-scam-3

 Der bliver nu trykket på “Klar”, og du er tilmeldt (bemærk igen at denne process kan foregå automatisk).

SMS-scam-4 

Videre ind i app`en har vi et lidt humoristisk funktionssæt. Her kan du nemlig tjekke hvilke apps der er farlige, og hvilke der bryder sikkerheden (lidt ligesom den nye danske AppAdvizor). Det fungerer selvfølgelig ikke. 

SMS-scam-6 

Trykker vi på endnu et menupunkt har vi en task-killer. For at gøre det mere ægte har de tilføjet at efter Android 2,2 Froyo er det ikke alle apps der kan lukkes via task-killer, hvilket er rigtigt…næsten da. Jeg mener helt bestemt at det først er i Gingerbread vi ikke kan lukke f.eks den default browser, men det er også ligemeget. 

SMS-scam-7 

Hvad dette punkt indebærer ved jeg ikke, men at trykke ja til at din mobil skal låses…tjaaa…..om den bliver låst er ikke afprøvet, men man kunne måske forestille sig at det er et værn/forsøg på at man ikke skal afmelde sig tjenesten via mobilen igen. 

SMS-scam-8 

Et fint lille show for at få det til at se ud som om at Battery Supercharger gennemgår dine apps, og forbedrer batteritiden. 

SMS-scam-9

Den her scam kommer via AirPush, som er en ret stor udbyder af reklamer til mobile enheder. Hvis du får en notifikation, og du ikke ved hvilken app der er skyld i det kan du bruge den her app til at finde frem til synderen. Det er også muligt via den her app at blokke reklamerne.

Bemærk at det ikke er app`en der er skyldig, men udbyderen af reklamerne, nemlig AirPush. Jeg har fået bekræftet at de er klar over problemet, og de arbejder på at forbedre det. 

(1) kommentar
Skriv kommentar
account_circle
email