ADVARSEL: Endnu en sms-scam er i omløb

Atter en SMS-scam er i omløb, denne gang forklædt som “The Dark Knight Wallpaper”.

Det er blot nogle måneder siden at vi advarede imod en anden SMS-scam som ved første øjekast så legit ud, og nu ser det ud til at der er en mere. I dette tilfælde er den forklædt som wallpaper inspireret af filmen “The Dark Knight Rises”.

Flere af brugerne i vores Android forum har gjort os opmærksomme på nogle APK-filer de fik mulighed for at downloade via deres stausbar.

Grunden til at dette er en SMS-scam, er at du ikke skal downloade fra Google Play, og så vil den have de tilladelser. Husk at det altid er vigtig at tjekke hvilke tilladelser en app kræver, hvis du er i tvivl om en app, så smid mig en mail.

Èn af dem vedhæftede en APK-fil (for at kunne installere en APK-fil kræver det at vi som brugere selv har sagt god for inde i vores indstillinger) som han blev ved at få tilbudt på sin nye SGS3 (det har intet med SGS3 at gøre). Jeg hev den ned på min mobil for at tjekke tilladelserne, og her nedenunder kan du se hvad en wallpaper (baggrund) vil have. Installér evt Airpush detector ved at trykke på linket senere i artiklen for at undgå det:

 

Screenshot_2012-08-06-09-39-10 

Jeg er næsten 100% sikker på at det atter er via Airpush (en service der gør at udbydere af produkter kan reklamere direkte i vores statusbar) der er på spil, ganske som med førnævnte SMS-scam.

Jeg fik dengang at vide at Airpush arbejder på at forbedre sikkerheden (Airpush er et legalt firma der ikke har noget at gøre med de her scams), men det har de så ikke gjort godt nok endu ihvertfald.

Derfor, hvis du modtager THEDARKKNIGHTWALL, så installér den ikke. Faktisk skal du aldrig installere sådan noget hvis ikke det er via Google Play.

Du kan hente AirPush detector fra Google Play hvis du vil tjekke hvilke af dine apps der benytter servicen. Hvis du vil blokere reklamerne kan du benytte AirPush blocker app

Det er altid forskelligt hvilke Android antivirus apps der fanger de her ting, men du er ihvertfald mere sikker hvis du har et sådan installeret.

Skriv kommentar
account_circle
email