Årets ord 2014 er MobilePay

thumb swipp-vs-mobilepay

Mobilepay er blevet kåret som årets ord 2014.

DR`s Sproglaboratorie har netop kåret ordets ord 2014, og det er Danmarks Radios P1´s lyttere der har indsendt deres bud på hvilke ord der skulle kåres.

Ud fra forskellige kategorier som “Årets øv-ord”, “Årets ord”, og “Årets vending” har lytterne selv valgt hvilke ord der var kvalificeret til at få en af titlerne, og “MobilePay” blev kåret som “Årets ord”.

Flere at vælge imellem

Sproglaboratoriets dommerpanel sad i sidste ende med 12 finalistord, og ord som “madspild”, “digital borger”, og “ebola”, kæmpede imod “MobilePay” om at blive årets ord 2014.

Da alt var optalt og afstemt blev det altså Mobilepay der løb med sejren.

Du kan hente Mobilepay via Google Play.

Helle Solvang, vært på Sproglaboratoriet, siger:

Der dukker hele tiden nye ord op i dansk, og gamle ord får en ny betydning. Sproget bevæger sig, og det ser man tydeligt, når man kigger ned over de ord, som bliver foreslået år efter år. Jeg håber, at vi med Årets ord kan være med til at inspirere og stimulere folk til at tale om forandringerne og om de ord, vi hver især vælger at udbrede. ‘Årets ord’-konkurrencen er dansk-stimulans.

Du kan læse mere nyt om danske apps og spil her, samt følge os på Facebook og Google + for at få vores tophistorier direkte på din væg.

Relaterede artikler:

 – Svindlere bruger MobilePay til at tømme Dankort

 – Swipp vs Mobilepay – Swipp hæver beløbsgrænsen til 10.000 om dagen

 – Swipp vs MobilePay – Swipp vil ikke længere være nummer 2

 – Dansk Supermarked er klar med mobilbetaling via MobilePay 

(1) kommentar
Skriv kommentar
account_circle
email