Prøv den nye Nokia Z launcher nu (apk)

thumb z-launcher

Den del af Nokia som Microsoft ikke opkøbte er klar med en beta-release af deres nye Z-launcher.

Nokia blev, som du sikkert allerede ved, solgt til Microsoft for noget tid tilbage, men det var ikke alle dele af Nokia der blev solgt, og nu har en software-gruppe der ikke blev solgt med, startet op på ny for at vise os hvad de nu kan med alt den frihed.

Deres første projekt er en launcher til Android (atter en af grundene til at vi elsker Android frem for iOS), og hvis ikke du ved hvad en launcher er, så er det en helt ny brugerflade med nye muligheder og funktioner.

 – Er det ulovligt at dele APK-filer?

Når du f.eks starter din Samsung mobil op, så er det via Samsungs egen launcher, og ved at installere en anden launcher (dette kræver IKKE root) kan du få en helt ny mobil så at sige.

Jeg har selv brugt Apex-launcher og GO-launcher der begge tilbyder langt flere muligheder end du kender fra de launchere du ser preinstalleret på mobilerne, og nu er altså også Z Launcher tilgængelig i en beta-release. Det betyder at du ikke kan hente den via Google Play, men via deres hjemmeside, eller du kan også blot trykke her og installere apk-filen direkte til din telefon.

 – Hvordan opretter jeg mapper på Android?

Z Launcher har et simeplt UI og via dine fingre kan du hurtigt kradse f.eks et A ned på skærmen og alle de apps, kontakter og bogmærker der starter med A kommer til syne. Skriver du mere end 4 tegn hopper den automatisk ud på Google og søger (kan slåes fra under indstillinger).

z-launcher-nokia-launcher

For at kunne installere apk-filer skal du i dine indstillinger under sikkerhed aktivere muligheden for at installere fra ukendte kilder.

jeg har kun hurtigt tjekket Z Launcher ud og den er stabil, men stadig med lidt små fejl hist og her. F.eks kan den slet ikke håndtere hvis jeg skriver flere bogstaver.

Jeg har afprøvet den på en Samsung Galaxy S5, og derudover skulle andre Galaxy-enhder også være kompatible, ligesom at Nexus-produkterne også skulle kunne trække den. Det er dog muligt at Z launcher virker på andre enheder end de nævnte.

Opdateret: Annika skriver at den efter et stykke tid på hendes Xperia Z2 ikke har crashet.

Via Glenn Dufke

(8) kommentarer
    1. Jo hvis du har Xposed og installerer RootCloak og tilføjer den der. Men min s4 skriver noget med, at der ikke er flere “activations”

  1. Ser ud til at funke på Sony Xperia Z2 også.

    “Skriver du mere end 4 tegn hopper den automatisk ud på Google og søger.”
    Kan slåes fra i opsætningen, men ikke ændres i antal bogstaver (pt).

    1. Jeps det ved jeg, har bare glemt at skrive det. jeg har ikke prøvet på Z2 men den crasher altså ikke? Må jeg bruge dit navn i artiklen?

Skriv kommentar
account_circle
email