Nu kommer der snart Kill Switch i mobilerne

thumb HTC One fra HTC

Selskaber som Apple, samsung, og Google, går nu sammen om en samlet løsning til at dræbe mobilen hvis den skulle blive stjålet.

Flere af producenterne giver mulighed for, via deres egen tjenester, at finde og slette ens smartphone hvis uheldet skulle være ude og den f.eks er blevet stjålet.

Google har sågar i Android givet mulighed for, via Android Enheds-administrator, også at både finde og slette din mobil.

 – Guide til Android Enhedsadministrator

Derudover findes der et hav af antivirus-apps der også kan gøre tricket, og apps som Norton Mobil antivirus kan endda finde din mobil selvom SIM-kortet er skiftet ud da den benytter sig af IMEI nummeret.

 – Norton Tablet / Mobile Security 2,5

Nu går flere af de store drenge som Google, samsung, og Apple, så sammen om en samlet og fælles løsning der lystrer på navnet “Smartphone antitheft voluntary commitment”, og kort fortalt er det en fælles standard for hvordan en Kill switch i mobilerne skal gribes an.

– Hvordan laver jeg en kode til betaling på Google Play?

Det betyder at de partnere der har sagt ja til at være med skal tilbyde tjenesten gratis til deres kunder således at forbrugerne kan:

  • Deaktivere mobilen så en uautoriseret person ikke kan få adgang
  • Kun aktivere mobilen igen hvis ejeren kan identificeres
  • Aktivere den igen når den retmæssige ejer får den tilbage

Firmaer som Motorola, HTC, og Nokia er også blandt de allierede partnere, imens at LG har valgt ikke at implementere den fælles løsning i deres fremtidige produkter.

 – Hvordan nulstiller / fabriksgendanner jeg min Android?

Det første skridt er det amerikanske marked, og vi må så gå ud fra, at hvis det er en succes, at vi osse her i Europa får løsningen at se på et tidspunkt.

Husk at du kan følge os på Facebook og Google +, samt hente vores gratis app, og har du problemer med din mobil kan du bruge vores forum.

Kilde via Henrik Enevoldsen

(1) kommentar
Skriv kommentar
account_circle
email