Hvordan laver jeg en kode til betaling på Google Play?

thumb Google Play kode

Et hurtigt og simpelt tip der muligvis kan spare dig lidt kroner hvis ungerne en gang imellem låner din Android smartphone eller tablet til at spille på.

Børnene i dag er meget mere bevidste om elektronik end os forældre (næsten ligegyldigt hvor gammel du er så kan du nikke genkendende til det), og da smartphones og tablets fylder meget mere i hverdagen 2014 end de gjorde for bare 10 år siden, så er det en naturlig udvikling (om det er godt eller skidt vil vi lade være op til den enkelte at bedømme) at vores børn også bruger dem.

 – Se amerikansk Netflix på Android i Danmark

Børnene bruger dem til at spille og tegne på, og i mange tilfælde er det muligt i forbindelse med et spil, at bruge penge.

I nogle tilfælde koster spillet penge at downloade, og i andre tilfælde (og dette er den farlige) er spillet ganske gratis at installere, men det er så til gengæld muligt inde i spillet at opgradere f.eks biler eller personer.

Fakta:

Vi har her på redaktionen i løbet af det sidste år modtaget flere henvendelser fra frustrerede forældre grundet at børnene ubevidst har brugt forholdsvis store beløb (4.000 – 11.000), og i spil som f.eks det populære Hay Day og Asphalt-spillene, er det muligt at købe ting til 800 kroner per køb.

Hvordan så da?

I de nyere versioner af Android er det muligt at oprette brugerprofiler, og visse producenter er osse begyndt at integrere deres egen form for brugerprofils-administrering, men har du ikke mulighed/eller lyst til det, så er der et simpelt trick der kan sørge for at dine børn eller en tyv ikke kan tømme din konto via Google Play uden at spørge dig først (tyven ville nok ikke spørge).

 – Hvordan nulstiller / fabriksgendanner jeg min Android?

Du kan nemlig vælge at der skal indtastes en kode hver gang der skal købes noget via Google Play, hvilket betyder at det kun er de personer der kender koden der kan købe.

Det eneste du skal gøre er at hoppe til Google Play og trykke på menu (har du en mobil uden en fysisk menu-knap finder du menuen øverst til højre) og indstillinger og derefter trykker du ja til at du fremover vil bruge en adgangskode når der skal købes noget.

Nu er det kun dig der kan bruge penge via Google Play.

Du finder flere tips til Android her, og husk at du kan hente vores gratis app, samt følge os på Facebook og Google +.

Har du brug for hjælp er du velkommen i vores forum.

Kode-google-play

(3) kommentarer
Skriv kommentar
account_circle
email