Smart Lock i Android Lollipop – hvordan kommer jeg i gang med Smart Lock?

thumb smart-lock-android-lollipop

Hvordan bruger jeg Smart Lock funktionen i Android Lollipop….

Android Lollipop er i skrivende stund den seneste offentlige tilgængelige version af Android, og de forskellige producenter har i løbet af de seneste måneder opdateret deres topmodeller som f.eks HTC One M8, Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z3 serien, samt Sony Xperia Z2, samt Android Wear enheder, og efterhånden vil flere og flere enheder få Android Lollipop, og det med de nye muligheder der er i denne.

Info om Android versionerne: De forskellige Android-versioner er opkaldt efter søde sager og i alfabetisk rækkefølge. F.eks hed den første Android version “Alpha” (1.0), den anden hed “beta” (1.1), den tredje hed “Cupcake” (1.5), den fjerde hed “Donut” (1.6), den femte hed “Eclair” (2.0 – 2.1), den sjette hed “Froyo” (2.2 – 2.2.3), dernæst kom “Gingerbread” (2.3 – 2.3.7), der blev efterfulgt af “Honeycomb” (3.0 – 3.2.6), og “Ice Cream Sandwich” (4.0 – 4.0.4), og senere “Jelly Bean” (4.1 – 4.3.1) og “KitKat” (4.4 – 4.4.4) og “Lollipop” (5.0 – 5.1) som er den nyeste version af Android. 

Det er nemlig ikke blot brugerfladen der har fået en overhaling, men også sikkerheden har været i højsædet da Google udviklede Android 5.0, og der er især to funktioner der er værd at fremæve, hvoraf vi i denne guide vil koncentrere os om den ene.

 – Tips til Android Lollipop på Sony Xperia Z3 serien

Der er tale om muligheden for at oprette profiler, samt Smart Lock, og det er sidstnævnte vi skal kigge nærmere på i videoen herunder.

Hvad er Smart Lock?

Smart Lock giver på nuværende tidspunkt 3 muligheder for at deaktivere skærmlåsen hvis nogle betingelser er opfyldt, og der er disse at vælge imellem:

  1. Sikre enheder (hvis du er indenfor Bluetooth-rækkevidde af sikre enheder er skærmlåsen deaktiveret).
  2. Sikre steder (opholder du dig på et af dine sikre steder er skærmlåsen deaktiveret).
  3. Sikre ansigter (et ansigt der bliver genkendt som et sikkert ansigt kan låse telefonen op).

I praksis betyder dette at du ved at aktivere f.eks et Android Wear smartwatch som en sikret enhed, ikke behøver at indtaste pinkoden til din låseskærm hver gang du skal tjekke din mobil. Det kræver at du er i nærheden af den sikrede enhed.

Hvis en tyv snupper din smartphone, alt imens du står og bager på sekretæren til den årlige julefrokost, så vil låseskærmen automatisk låse sig selv i det øjeblik tyven kommer udenfor Bluetooth-rækkevidden.

Bruger du ikke smartwear, og derfor ikke kan benytte dig af punkt 1 (sikre enheder), kan du tilføje sikre steder istedet. Tilføjer du f.eks din hjemme-adresse som et betroet sted, vil skærmlåsen blive deaktiveret så længe du opholder dig hjemme. Det samme hvis du tilføjer arbejdspladsen hvor den årlige julefrokost bliver afholdt (der hvor du plejer at bare på den lækre sekretær) som et sikkert sted, vil skærmlåsen automatisk blive aktiveret når tyven når langt nok væk.


Bliv ven med os på Facebook og få vores tophistorier samt de bedste tips og tricks direkte på din væg – KLIK HER


Da Google bruger GPS til denne mulighed kan dette område godt være større end lige dit hus. Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at bruge sit hjemmenetværk som et sikkert netværk, men jeg er sikker på at der på et tidspunkt vil komme en opdatering der lader os bruge “sikre WIFI netværk” også…hvilket jeg synes er noget smartere.

At bruge ansigtet til at låse op med virker endnu ikke godt nok og der skal ikke være særlig mørkt før du alligevel er nødt til at indtaste koden manuelt, så denne mulighed finder jeg endnu ikke så spændende.

Herunder i videoen kan du se hvordan du kommer igang med Smart Lock, og har du brug for hjælp er du som altid velkommen i vores Android forum.

Husk også at vi i denne måned har billig skærmbeskyttelse og panserglas til Sony i vores nye AppsAndroid shop.

Smart Lock i Android Lollipop

(3) kommentarer
Skriv kommentar
account_circle
email