Android 5.0.2 Lollipop er klar til Sony Xperia Z3, Z3 Compact og Z3 Tablet Compact

thumb Sony-Xperia-Z3-Android-Lollipop

Udrulningen af Android 5.0.2 Lollipop er påbegyndt til Sony Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact.

Android Lollipop, version 5.0.2, til Sony Xperia Z3 og Sony Xperia Z3 Compact er landet i PC-Companion, og jeg har netop opdateret min egen Xperia Z3 via PC-Companion der skal installeres på din PC.

Herefter tilslutter du din Xperia Z3/Z3 Compact til din PC og kan således opdatere til firmware-version 23.1.A.0.690.

Opdateret: Sony Xperia Z2 får Android Lollipop nu

Opdateringen vil ifølge Michael Fahlen ved Sony Mobile dog også blive udrullet via OTA.

Det tog mig omkring 30 minutter at opdatere min Sony Xperia Z3 via PC-Companion.

NB: Husk at du lige nu kan købe Danmarks billigste panserglas og skærmbeskyttelse til din Sony Xperia via vores shop.

Opdateret: video tilføjet herunder.

Android 5.0.2 Lollipop på Xperia Z3 og Z3 Compact

Med Android Lollipop kommer en helt ny brugerflade der både har fordele og ulemper, men overordnet er det et stort skridt i den rigtige retning og selvom jeg ikke har haft nok af tid til at gennemteste den nye software, så har jeg i løbet af den times tid hvor jeg har leget rundt med det, ikke stødt på en masse problemer…men vi vender tilbage med mere om dette om nogle dage.

 – Anmeldelse af Sony Xperia Z3 Compact

Jeg har indtil videre kun fundet 3 ting der virkede bedre på den forhenværende software, og det første er at det nu er slut med at aktivere automatisk lysstyrke direkte fra statusbaren, ligesom at det også er slut med at tilgå dialeren via kontakterne direkte.

Derudover ser det ud til at “Placeringsbaseret WIFI” er fjernet, jeg kan ihvertfald ikke finde det nogen steder.


Bliv ven med os på Facebook og få vores tophistorier samt de bedste tips og tricks direkte på din væg – KLIK HER


Det er dog småting i forhold til fordelende, og mange af jer bliver sikkert glade for at der nu er understøttelse af APP2SD (flytte app-data til SD), der er “Material design” over hele linjen, og så er jeg allerede rigtig glad for en ny funktion (som vi kommer nærmere ind på i en anden artikel) der hedder “Smart Lock”.

Screenshot 2015-03-16-21-18

Via “Smart Lock” kan du nemlig tilføje f.eks et Sony Smartwatch 3 (alle Android Wear enheder) eller Smartband Talk som en “betroet enhed”, og når du har din smartphone indenfor Bluetooth-rækkevidde af dine “betroede enheder” kan du så bestemme at låseskærmen ikke skal låses.

Det betyder i praksis at hvis din telefon bliver stjålet alt imens du danser med sekretæren fra arbejdet til firmafesten, så bliver den låst i det øjeblik at tyven kommer langt nok væk fra din mobil.

Du kan også tilføje sikre steder som f.eks dit hjem eller din arbejdspads hvis du ikke har noget smartwear at tilføje.

 – Anmeldelse af Sony Xperia Z3

I praksis betyder dette at du f.eks derhjemme og på arbejde ikke skal bøvle med at indtaste din kode hver gang du skal bruge mobilen.

Der er ydermere også mulighed for at tilføje betroede brugere der så senere kan genkendes via deres ansigt.

En anden ny sikkerhedsforanstaltning der også kan vise sig at blive ret nyttig er muligheden for at oprette flere profiler, samt er der mulighed for en gæstetilstand.

Vi vil som før nævnt komme ind på mere af brugerfladen på et senere tidspunkt og du kan herunder se et par screenshots fra brugerfladen.

Har du problemer med at opdatere din Sony Xperia smartphone eller tablet er du velkommen i vores Android forum, hvor vi også har et Sony forum.

Android 5.0.2 Lollipop til de øvrige Xperia Z modeller vil blive påbegyndt udrullet indenfor de næste uger.

Lockscreen

Screenshot 2015-03-17-07-33

 NotifikationspaneletScreenshot 2015-03-16-20-16

 Genveje i notifikationspaneletScreenshot 2015-03-17-08-37

 Smart LockScreenshot 2015-03-17-08-51

(50) kommentarer
 1. Hej, har problem med meget højt strømforbrug efter opdateringe. Stamina er slået til.
  Når jeg oplader telefonen så bruger den de første par timer på skiftevis at aflade og oplade, dvs procent batteri ændrer sig ikke. Først derefter oplader den. Sony Xperia z3 compact.
  Nogen der kender problemet?

 2. Hej Jesper K
  Hvorfor kan jeg ikke åbne din vejledning? Jeg vil så gerne have KitKat tilbage elles smider jeg telefon UD

 3. Hejsa, Hvordan kan jer styre musikken fra en låst skærm, den del af styring af walkman er væksten den seneste opdatering.

 4. Hej jesper k

  har prøvet din vejledning ang nedgradering til kitkat z3 compact, jeg har windows 8 64 bit, da jeg skulle installere opdateringen skriver den..

  odateringen kan ikke anvendes på din computer..

  HJÆÆLP, vil ha kitkat tilbage nu, lollipop stinker…

 5. Jeg bliver FULDSTÆNDIG SPASSER af at “ryd alle” funktionen er blevet fjernet. Det var den mest geniale ting ved telefonen i forhold til iPhone ifølge mig. Men Nej.. Nu skal jeg igen lukke hvert enkelt program.. Som en der bruger mange apps og programmer er dette ekstremt frustrerende

 6. Efter jeg har opdateret til Lollipop, kommer der meddelelse om at der er fejl i Google Play. Og det betyder i praksis at jeg ikke kan opdater /hente nye apps ind.
  Er der andre der kender til det ?

  1. Jeg kunne godt tænke mig at bruge din guide i en artikel, kan jeg få dig til at smide mig en mail?

  2. Jeg kan ikke se din vejledning? Jeg har VIRKELIG fortrudt, at jeg har opdateret, og jeg vil have KitKat tilbage hurtigst muligt.
   Hvordan kan jeg komme til at se din vejledning? Vær sød at hjælpe! Tak på forhånd.

 7. Efter at jeg har opdateret min z3 compact har hjemmeskærmen flyttet sig, sådan at når jeg trykker på huset nederst i midten, får jeg ikke den foretrukne med ur, vejr og de mest benyttede apps. I stedet havner jeg på den sidste side til højre. Er der nogle bud på hvorfor det sker, og hvordan man kan ændre det?

 8. Tidligere kunne jeg vælge under personliggørelse hvilke apps der måtte sende beskeder på statuslinien. Nu er det kun systemikoner jeg kan styre, korrekt!?!? Jeg gider ikke se ikoner for mine apps hele tiden 🙁 Hjælp!

  1. Ah jo, du mener det punkt der hed noget ala “ryd viste meddelelser” så meddelelse ikke var synlige i statusbaren før du hev den ned efter at du har set dem? Det er ihvertfald ikke muligt længere , men ved ikke om det er det du mener..

 9. Jeg kan ikke få notifikationer frem på låseskærmen. Jeg skal låse telefonen op for at se om der er kommet mail og beskeder

 10. Ej jeg er virkelig træt af den nye opdatering! Den går ind og ændre i temaerne. Selvom jeg har lilla tema, vælger den at gøre en masse ting grønne. Vælger jeg et andet farvetema, bliver meget ligeledes en anden farve end den valgte! Lille problem for nogen, men jeg bliver skør i hovedet af at se på det :-S nogen der ved om det kan ændres?

 11. Dialeren er ændret og starter med en liste over seneste opkald og et ikon til det numeriske tastatur, kan man sætte den til at starte op på tastaturet, når man trykker på telefonen?

 12. Hmm, nu virker min lydløs funktion via smartband talk ikke længere. Den slår fint til, men slår selv fra efter et par sekunder. Spøjst og irriterende.

 13. Jeg kan ikke få vist min Exchange-kalender efter opdateringen. Kan godt se min mail, men der er ingen kontakt til kalenderen. Har forsøgt at fjerne konto og tilføje igen, har også forsøgt ned en anden kalenderapp. Intet hjælper.

  Håber nogen kan hjælpe.

 14. Min telefonliste er død. og kan ikke ringe op.
  Troede jeg blot kunne reroll til den gamle version ved at trykke fabriksindstillinger. Men den gik ikke, Stadig samme skod 5.0.2
  Det er sket før. og desværre var jeg dum nok til at trykke ja tak til en opdatering denne gang også. Begynder at forstå folk vælger en grim iphone istedet.

 15. Servicemeddelelse
  Sonymanden havde ret. På 9 timer brugte telefonen 1% af batteriet, så det må siges at være OK

 16. Vi hat to Sony Xperia 3z compact. Jeg opdaterede min uden problemer men kæresten fik meddelelsen update failed, og med den grønne Android mand liggende på ryggen. Det er ikke muligt at få mobilen ud af denne dødlignende tilstand. Vi har forsøgt at trykke tænd-knappen ind samtidig med skru-op. Men det ændrer ikke noget. Mobilen er helt død. 🙁

  1. Jeg har ikke selv oplevet det, så jeg ved faktisk ikke hvordan du skal gribe det an, men hvis den er helt død burde du prøve at bruge knappen der sidder sammen med Micro sd kortet. Tag en tandstikker og tryk knappen inde i 10 sekunder (undersøger det lige). Det har jeg selv benyttet mig af med succes, dog ikke i forbindelse med en opdatering. Ellers kan du prøve via pc at gendanne telefon. Via pc companion.

   1. Tak for tippet Høy, det kan være nyttigt til senere brug. Han tog mobilen med ned i Telenorbutikken, hvor de ikke kunne løse problemet, og nu er telefonen sendt på værksted.
    Det undrer mig bare at der ikke er en fortryd funktion i forbindelse med en stor opdatering. Jeg er gammel iPhone og iPad bruger, og der fungerer det helt anderledes (og må jeg indrømme, bedre) mht. opdateringer, hvor man først henter og dernæst installerer, og at man får en chance til hvis der ikke er tilstrækkelig strøm eller net.

 17. Hejsa.
  Jeg mangler “Ryd alle”-knappen, hvor man kunne lukke alle åbne apps på én gang. Er det slut med den? 🙁

  1. Jeg savner også denne knap. Ligesom jeg savner at kunne slette alt i scrooldown menuen med et enkelt tryk, så man ikke absolut skal åbne hvert emne for at slette.

   1. Hvis du mener den menu man trækker ned fra toppen, så kommer der et lille symbol frem nede til højre for det nederste på listen (ligner trappetrin). Den rydder alle beskederne på én gang.

    1. Ja den mangler også (Hani7, han mener seneste programmer), og den brugte jeg nu også ind imellem. Man kan heller ikke tilgå dialeren via kontakter som før..

  1. Ja, jeg har slået Stamina fra. Har chattet med en fyr fra Sony support, det var på engelsk, og her er jeg ikke så godt kørende, men der ville gå ca. 1 døgn, så skulle problemet være ovre, der var et og andet med nogle gamle filer som køre i baggrunden. Men jeg har nu også læst at Samsung har trukket opdateringen tilbage, og der var også noget med batteriet. Nå jeg håber og tror jeg overlever, så jeg afventer og ser hvad der sker. I alle tilfælde er det en “fed” telefon

 18. Ja, man skulle nok have ventet lidt med opdateringen, for den æder jo batteriet.
  Uden brug af telefonen æder den 5% i timen – øv 🙁

  1. Smart lock skal først aktiveres under sikkerhed i det punkt nede i bunden der hedder trust agents og så scroller du op igen og så er det kommer et nyt punkt til syne der hedde smart lock det er faktisk lit inviklet 🙂

 19. Er enig med Høy i at rulle gardin eller status bar mangler automatisk lysstyrke men ellers er det da så lækkert som det kan bli 8)

 20. Jeg må indrømme at det nye rullegardin har mangler (for mig), eftersom den ikke er helt så optimal mere… men vænner mig nok til det, og ellers må der installeres ‘et eller andet’..

  Nogle af jer som ved hvordan man kan få ting tilbage på åbnings-skærmen, hvis man har valgt at de ikke skal være tilgængelige der?

  Normalt søger jeg op, men står pt i lidt tidsmangel..

Skriv kommentar
account_circle
email