Google har opkøbt endnu en hardware-producent

thumb Google-og-Nest

Google solgte Motorola Mobility (beholdte dog nogle patenter osv) og dermed røg vores drøm om det smarte køkken. Nu ser det dog ud til at Google ved opkøbet af Nest alligevel kan opfylde vores drømme.

Google opkøber flere firmaer end vi andre skifter smartphones, og flere af dem hører vi om og andre af dem hører vi ikke om.

Android (firmaet hed Android inc og var aldeles ukendt.), som de fleste efterhånden er bekendt med, blev også opkøbt af Google tilbage i 2005, og det er sikkert ikke mange der i dag er klar over at det ikke var Google selv der startede det fra scratch.

 – Android skal i vores biler fra 2014

Ifølge Google er Android den/en af de bedste investeringer de har lavet.

Google opkøbte for to år siden Motorola Mobility, hvorefter de var ude at fortælle at de altid havde haft en drøm om at lave deres eget hardware, og vi her på redaktionen forudså at vi i løbet af nogle år ville få det smarte køkken at se (et Android køkken self)…hvilket så ikke helt holdt stik da Google for nylig solgte Motorola Mobility til Lenovo.

 – Google ejer nu Timely app`en (fed app)

Nu har Google dog erhvervet sig atter en hardware-producent, og det til den nette sum af 3.2 milliarder dollars (Google solgte Motorola Mobility til lenovo for sølle 2.9 milliarder dollars).

Denne gang er det firmaet Nest, der laver sikkerhedsprodukter til hjemmet, og via en app på din telefon kan du så styre, holde øje, eller få besked hvis der er noget i gære.

Nest producerer blandt andet røgalarmer og termostater, og ser du “Ellen Degeneres Show” har du muligvis set nogle af produkterne da de var med i et show i december 2013.

 – Google har opkøbt Waze

Med Nest under Google har vi ihvertfald stadig håb om fede køkken-produkter der kører Android, og selvom stadig vil fungere som en selvstændig virksomhed, må vi da gå ud fra at Google med opkøbet har haft Android i tankerne på den ene eller den anden måde.

Kilde  og via

(1) kommentar
Skriv kommentar
account_circle
email