Google sælger Motorola Mobility til Lenovo

thumb Motorola

I en overraskende pressemeddelse skriver Larry page (CEO ved Google inc.) at Google har solgt Motorola Mobility til Lenovo.

Det er knap to år siden at Google opkøbte Motorola Mobility, og på det tidspunkt med den begrundelse at der var en masse patenter som Google kunne få gavn af, og så havde Google altid haft en drøm om at lave deres egent hardware.

Lidt overraskende (for os anyway) skriver Google`s CEO Larry Page så i går (den 29. januar) på bloggen at Motorola Mobility er solgt til Lenovo for 2.91 milliarder dollars hvoraf de 660 millioner falder i rene kontanter, 750 millioner i Lenovo aktier, og 1.5 millioner i gældsbeviser.

Larry Page skriver om grunden til salget:

But the smartphone market is super competitive, and to thrive it helps to be all-in when it comes to making mobile devices. It’s why we believe that Motorola will be better served by Lenovo—which has a rapidly growing smartphone business and is the largest (and fastest-growing) PC manufacturer in the world. This move will enable Google to devote our energy to driving innovation across the Android ecosystem, for the benefit of smartphone users everywhere

Der er ingen tvivl om at dette er en stor fordel for Lenovo, især i USA hvor Motorola er den 3. største smartphone-producent. 

 – Motorola RAZR MAXX test

 – Motorola Defy Mini test

Lenovo får fuld ejerskab over både brandet og fremtidige produkter, og Google bibeholder størstedelen af patenterne som Lenovo så får licens til.

Det er kun 8 måneder siden at Google lavede Motorola logoet om så det blev et “rigtigt Google” firma og annoncerede at de ville lave produkter med den “rene Android oplevelse”, så salget kommer nok bag på mange. Hvad det får af betydning for fremtidige lanceringer af produkter og ikke mindts Android generelt må tiden vise. 

(1) kommentar
Skriv kommentar
account_circle
email