Android skal i vores biler fra 2014 – Honda og Audi er med

thumb audi-infotainment

Google har sammen med Honda, Audi, NVIDIA, GM, og Hyundai startet OAA der har til formål at få Android i vores biler allerede fra 2014.

Da vi startede AppsAndroid.dk for snart 4 år siden var der ikke mange produkter herhjemme der kørte med Android og havde det ikke været fordi at vi virkelig mente at der var en fremtid i det vi så på f.eks HTC Desire, så kunne dette site ligeså godt have handlet om Symbian der dengang endnu var spændende.

Hurtigt kunne vi se at interressen for Android steg, og især efter at Samsung lancerede den billige Samsung Galaxy Ace eksploderede besøgstallet (på vores site ihvertfald).

Rigtig interressant blev det dog først da tablets senere blev annonceret sammen med Android Honeycomb som tablets som Galaxy Tab 7.7 var udstyret med (og stadig er det herhjemme), dette var ikke blot et helt nyt produkt men også et håndgribeligt bevis på at Android klarede sig fint på andre produkter end smartphones.

Nu er vi så længere fremme og flere af jer har sikkert et  Android TV i stuen fra LG eller måske et kamera med Android fra Samsung, eller et Sony Smartwatch 2 på hånden og en Walkman i lommen, og som vi allerede sagde forrige år (det er så ikke sket endnu…det er lidt sjovere at når man råber op og spiller klog at tingene så rent faktisk retter sig ind efter det man har råbt højt om), så er det kun et spørgsmål om tid før vores køkkenmaskiner mm også bruger Android (ja vi tror på at et intelligent køkken ikke er så langt væk).

Er du trofast læser fik du måske med da PARROT ASTEROID i maj 2013 var klar til bilen i Danmark, dette var en superfed nyhed og et ganske spændende produkt der selvfølgelig har Android ombord, ligesom at Google Glass (briller) og flere former for spillekonsoller også har Android.

Nu er vi så nået til 2014 og Google har sammen med Audi, Honda, GM, Hyundai, og Nvidia dannet OAA (Open Automobile Alliance), der har det ene formål at sørge får at Android kommer i biler fra år 2014, hvilket betyder at vores allesammens ynglings mobile OS efterhånden er at finde i alverdens produkter.

Dette er for os en kæmpe stor nyhed og mulighederne bliver nu endnu større for os der har med Android at gøre i det daglige (dig og mig).

I pressemeddelsen bliver der skrevet at vi kan forvente at se den første bil med Android sidst i 2014, og vi vil selvfølgelig følge artiklen op med mere info om hvordan det helt præcist kommer til at fungere når vi ved mere.

Audi, GM, Google, Honda, Hyundai and NVIDIA have joined together to form the Open Automotive Alliance (OAA), a global alliance of technology and auto industry leaders committed to bringing the Android platform to cars starting in 2014. The OAA is dedicated to a common platform that will drive innovation, and make technology in the car safer and more intuitive for everyone.

The OAA is aimed at accelerating auto innovation with an approach that offers openness, customization and scale, key tenets that have already made Android a familiar part of millions of people’s lives. This open development model and common platform will allow automakers to more easily bring cutting-edge technology to their drivers, and create new opportunities for developers to deliver powerful experiences for drivers and passengers in a safe and scalable way

OAA members share a vision for the connected car, and bringing these open standards of innovation to the market will help extend people’s mobile experience seamlessly to another platform they already know and love. Timing from each automaker will vary, but you can expect to see the first cars with Android integration by the end of this year. The OAA invites other automotive technology companies to join in this endeavor.

(4) kommentarer
  1. nice så bliver det sådan noget hvor jeg kan styre mobilen og opkald direkte på instrumentbrættet og alt andet som Parrot og headsær bliver overflødigt 8)

Skriv kommentar
account_circle
email