AVG Antivirus

Den gratis udgave af antivirus-programmet , AVG Antivirus til Android er det mest downloadede antivirus fra Android market. I skrivende stund er der programmet blevet hentet 6.788.869 gange.

Hvis ikke du har et antivirus program installeret på din Android telefon, så er der flere gode at vælge imellem på Android market. Jeg kan anbefale Super security, og Norton mobile security, samt Lookout antivirus.

AVG Antivirus kan erhverves som gratis app, eller betalings-app.

Funktioner og indstillinger:

En scanning af hele telefonen startes med et enkelt tryk på skærmen, og AVG Antivirus har fire overordnede elementer der indgår i en scanning:

 • Apps.
 • Indstillinger.
 • Mediefiler på SD kortet (billed, lyd, og video filer).
 • Indholdet (kontakter, bogmærker og SMS).

Der er mulighed for at tage backup af dine apps til SD kortet, samt låse de apps du bare vil beholde med en kode. Dette er lidt sejt, for så kan tyven ikke afinstallere de apps der hjælper dig med at finde ham. Du kan også tage backup af indstillinger, bogmærker, SMS osv. Denne sidste funktion er i beta, og det er gendannelses-funktionen også.

Der er også indbygget task-killer, som kan slukke dine kørende programmer og frigive mere RAM (det er en anden diskussion, hvorvidt det er nødvendigt eller ej).

Hvis du får en mistænkelig SMS, eller du browser rundt på nettet, og finder en mistænkelig webside, så kan du rapportere det til hovedcentralen. Du kan også blokere indgående opkald og SMS`er.

Èn af de fedeste detaljer er Findr, som er en service der hjælper dig med at finde din forsvundne Android mobiltelefon. Det du gør, er at logge ind på Droidsecurity`s webside. Når du har logget ind med din Google konto, møder du et stort kort hvor du kan se hvor din telefon befinder sig. Udover det er der følgende muligheder enten via websiden eller SMS:

 • Lost ( se på kortet hvor din mobiltelefon befinder sig lige nu).
 • Found ( når du har generhvervet din Android).
 • Lock (lås din telefon)
 • Wipe ( slet alle data på telefonen).
 • Lost message ( bestem hvad der skal stå på den låste skærm, efter du har låst den).
 • Disable roaming (slå roaming fra, så det ikke kan lade sig gøre at roame).

AVG Antivirus understøtter 15 sprog hvor dansk ikke er et af dem.

Når du downloader en app fra Android market, scanner AVG Antivirus app`en, og viser et lille ikon i statusbaren efter end scanning, om scanningen er godkendt. Der er også en widget, der fortæller dig om telefonen er clean eller ej.

Brugervenlighed: 

Når du åbner app`en bliver du mødt af et ikon jeg bedst kan beskrive som lignende de Ritalin uno jeg får imod ADHD. Anyway, så med et enkelt tryk på skærmen går scanningen igang. Efter endt scanning bliver du oplyst om hvor mange apps, mediefiler, kontakter, bogmærker, og SMSèr der er blevet scannet for malware og vira. Dette er meget hurtigt og nemt.

Når du downloader apps, musik eller andet, scanner AVG Antivirus som sagt det downloadede element. dette foregår lige så stille i baggrunden, og du er ikke nødt til at hive statusbaren ned for at bekræfte noget som helst efter godkendt endt scanning. Det fungerer synes jeg. Da menuen er på engelsk kan det godt, for ikke så godt engelsktalende, tage lidt tid at finde ud af hvad de forskellige funjtioner er til, og hvordan man konfiguerer dem.

Praksis:

Det virker ikke til at AVG Antivirus tager mere batteri end f.eks Super security. jeg tog en sammenlignings-test på samme telefon, og begge tests endte på samme batteriprocent. Det er dejligt sikkert (det føler man ihvertfald) at AVG Antivirus også scanner SD kortet og ens kontakter. App`en scanner selv (kan indstilles) en gang imellem, og der er absolut ikke tegn på neddrosling af resten af systemet imens scanningen kører.

Der har ikke været et eneste forceclose i de to måneder jeg har kørt med AVG Antivirus, og i hverdagen mærker du intet til det overhovedet. Ingen popups der beder dig om at donere eller lignende.

Findr, er funktionen hvor man kan slette eller låse sin Android over internettet eller via en SMS. Det er forholdsvis nemt at gøre det via nettet. Jeg prøvede både at låse min telefon, samt at finde den via GPS hver femte minut da Tanja var i Føtex med telefonen i lommen. Det virkede fint. Dog var der (min egen vurdering) en margin på 30 – 40 meter, og det ville jeg gerne have haft lidt mere præcist. 

Update: Efter at have brugt AVG i et halvt år, er min erfaring at den kun kan finde din telefon præcist hver femte gang. Ellers er afstanden til telefonen ret stor. Låsefunktionen via web, har jeg også haft problemer med at få til at virke.


AndroidMarket_ikon_50  AVG Antivirus free Android market
Android_market_PC  AVG Antivirus free Android market
appbrain_ikon_48  AVG Antivirus free Appbrain. com  

Eller scan koden med din Android mobiltelefon/Tablet: 

AVG_Antivirus_Android_QR


Konklusion: AVG Antivirus pro koster ca. 50 danske kroner. Dette mener jeg er for dyrt i forhold til nogle af de gratis alternativer. Hvis ens telefon bliver væk eller stjålet, er det ikke altid man lige kan komme til en computer med internetadgang for at låse eller slette telefonen. Derfor er det et stort minus at man ikke bare lige (som i Norton og Super security), kan låne en telefon ved sidekammeraten, og sende en SMS med en enkelt kode som “8888”. Man kàn faktisk via Findr få en kode til at sende i en SMS. Problemet er bare at hvis jeg skulle have låst min Android mobiltelefon med SMS var koden på et uendeligt antal tal og bogstaver (ca. 20). Selfølgelig kan man skrive de forskellige koder ned på et stykke papir, og tage det med i sin pung. Det er bare ikke optimalt. Jeg bruger derfor et program der hedder “Wavesecure” sammen med AVG Antivirus pro.

Udover det synes jeg det er et godt antivirus-program, og det bliver ofte opdateret, hvilket er MEGET vigtigt. Jeg benytter især at AVG Antivirus kan tage backup af de apps man ønsker. Det er der mange andre apps der også kan, men måden de gør det på er forskelligt. Når man scroller igennem de apps man har taget backup af, er der et fint ikon samt navnet på den pågældende app. Dette gør det meget nemt at finde de apps du skal bruge. En anden app, System panel app, kan også tage backup af dine apps. Det er bare ikke så nemt at finde den rigtige app, da du bare bliver præsenteret for nogle mapper uden ikoner, og uden det navn du og jeg kender app`en under.

AVG Antivirus er efter min mening et godt antivirus program, men det kunne godt have været lidt billigere.

AVG Antivirus fandt Eicar filerne, som er filer jeg benytter til at tjekke om de her antivirus-apps f.eks kan scanne flere lag.

Min vurdering: 3,5/5

testet version: 2.5  

Officiel website 

Android-penge  Cirka 50 kr.

AndroidMarket_ikon_50  AVG Antivirus pro Android market
Android_market_PC  AVG Antivirus pro Android market
appbrain_ikon_48  AVG Antivirus pro Appbrain. com  

Eller scan koden med din Android mobiltelefon:

AVG_Antivirus_Android_QR


Antivirus_pro_1 Antivirus_pro_2
Antivirus_pro_3 Antivirus_pro_4

Brugervurdering af AVG Antivirus:

(16) kommentarer
 1. Jeg bruger en app der hedder lookout, som antivirus. Hvilken app tænker du på, hvor den siger high risk?

   1. Super Security tager alle apps som har nogle vilde tilladelser som “high risk”. Jeg havde 5 “high risk” da jeg benyttede den. Det betyder ikke at du har en app som er farlig, men det betyder at du skal undersøge hvilke tilladelser den kræver og det gør du på Android market.

    1. Tak her med forstået, da min den ældste lige har fået mobil, kunne jeg godt tænke mig et apps så jeg kan finde ud hvor han er, da han ikke helt er så gammel endnu, men kan du hjælpe

     1. Du kan melde jer begge til latitude (Google maps). Du kan installere AVG, eller andre apps. En af de mest præcise er Seekdroid (efter min mening): https://market.android.com/details?id=org.gtmedia.seekdroid&feature=search_result

      Jeg er faktisk selv begyndt at finde nogen brugbare til min egen søn (4 år), og fanst disse her (jeg har ikke prøvet dem):

      https://market.android.com/details?id=com.fsp.android.g&feature=search_result

      https://market.android.com/details?id=com.life360.android.safetymapa&feature=search_result

     2. Er der nogen af dem der er gratis, ik fordi at jeg ville betale, der er bare mange ting at jeg ikke helt er inde endnu, hvordan sker betalingen hvis man køber osv, ja kommer nok flere spørgsmål he he 😆

 2. Hjælp ville have afinstallert min avg antivirus og have en af de andre istedet men kan ikk få den væk

   1. Lige som jeg plejer gå ind på market og finder den og siger afinstalere, men ville ikke, men hvis du også bruger er den ok kan jeg forstå, læste hvad du skrev om de andre lyder bedre eller har det nået på sig, der vel ingen grund til at have flere virus pro. på osv eller

    1. Det AVG mangler er at du kan låse den med en sms med et kodeord efter dit valg. Jeg bruger også Wavesecure, så kan Jeg låse, sætte en alarm eller slette hele telefonen bare ved at låne en mobil fra en anden. Man kan sige at i det her tilfælde er der grund til at have to installeret. Hvis du bruger Norton eller Super security kan du slette med en sms men du har ikke mulighed for at tilgå en webside.

     1. Okay tak, men det ville sige at du stadig har avg også, og at jeg bare installere super security eller norton, hvilke er så bedst synes du

     2. Jeg synes ikke at du skal beholde AVG og installere en af de to da de begge er antivirus apps. Wavesecure er ikke en antivirus-app: https://www.appsandroid.dk/joomla/wavesecure.html
      Du kan også låse via sms ved AVG, det er bare en laaaang kode som du finder inde på websitet. Hvis du gerne vil kunne låse ved sms synes jeg at du skal afinstallere AVG, og hente Super Security. Den giver dig også mulighed for at skrive en besked på låseskærmen. Du mister dog nogle gode funktioner som f.eks at kunne låse dine apps som du kan ved AVG. Der er desværre ikke udviklet et antivirus som har alle funktioner endnu, så det er lidt svært at sige hvilken der er bedst, men alle dem du finder her: https://www.appsandroid.dk/joomla/sikkerhedbackup.html
      Alle dem har jeg prøvet over en længere periode og jeg vil anbefale dem alle. Læs min anmeldelse af dem og så tænk over hvilken af dem der dækker dine behov bedst, og bare spørg igen hvis der er noget du er i tvivl om
      PS. Bare fordi at jeg bruger en app behøver den ikke at være god. Jeg er da smigret over tilliden, men din mening er ligeså god som min 😆
      Ja, jeg bruger AVG og Wavesecure.

     3. Tak for dit svar, kan stadig ikke afinstalere avg så gør nok lige som dig bruger både avg og wavesecure.

     4. Det forstår jeg ikke. Wavesecure har en funktion der gør at du kan låse den, så uautoriserede ikke kan afinstallere den. Det hae AVG ikke. Hvad sker der når du prøver at afinstallere den? Hvis du vil beholde den er det lige meget.

 3. jeg syntes ikke at programmet låser telefonen når jeg beder den om det på computeren?

Skriv kommentar
account_circle
email