Norton mobile security (beta)

Norton mobile security til Android er et antivirus program til din Android mobiltelefon, og kan prøves gratis i 60 dage. Nu er jeg jo stor tilhænger af Nortons produkter, og da jeg så denne application måtte jeg bare have den. Nu er Norton jo ikke hvem som helst, men lever deres mobil version af deres antivirus op til resten af deres produkter? 

Norton security til Android test

Funktioner: 

Når man åbner Norton security får man fem muligheder: Remote lock and wipe, antimalware, callblocking, live update og subscription.

Remote lock and wipe er en service hvor du kan oprette et kodeord og via sms kan du så låse eller rydde telefonen for alt data. En tredje mulighed er at du kan søtte lås på telefonen, så hver gang den bliver slukket eller genstartet(det er tyven jo nødt til for at kunne skifte simkort), skal du indtaste koden for at komme ind i telefonen.

Anti malware er selveste antivirus delen hvor du kan sætte den til at scanne på bestemte tidspunkter eller gøre det manuelt. Du har også mulighed for at aktivere “Norton community watch” som ligesom på deres antivirus programmer til computere, er et sted hvor brugere af Nortons produkter kan gå ind og melde om en webside eller en download er “dårlig”.

Callblocking: Her kan du blackliste de personer du ikke vil have skal ringe til dig. Jeg må sige at jeg ikke rigtig kan se meningen med denne funktion, men en hurtig tanke er mig på den Irske pub med konens nummer på “blacklisten”.

Live update: bestem selv om du vil opdatere programmet manuelt eller automatisk.

Tilsidst kan du se hvor mange dage du har tilbage af din gratis beta prøvebersion.

Der er også en aktivitets log hvor du kan se hvornår der er blevet scannet og osv.

Brugervenlighed: 

At bruge funktionen”Remote lock and wipe” er utrolig nemt. Du indtaster bare et kodeord, og så er det sat op.

Antimalware, altså scanningen, er bare at trykke på en “knap”, og det kører.

Callblocking foregår ved at du indtaster numrene på de personer du ikke vil have skal kunne komme igennem til dig eller du vælger dem fra dit simkort.

Du kan ikke gøre noget forkert i Norton security, da det hele er utrolig simpelt(også for ikke nørder).

Praksis:

Scanningen af telefonen tager bare 15 sekunder, og du får vist hvor mange applikationer der er blevet scannet. Jeg ved ikke hvad der er af muligheder hvis Norton finder malware. Efter at have sat koden op til “Remote lock and wipe” sendte jeg en sms (lock koden) til min telefon, og ti sekunder senere var den låst. Der blev sendt en sms tilbage med besked om at nu var der sat lås på telefonen. 

Jeg aktiverede SIM lås og slukkede telefonen. Efter jeg havde indtastet simkoden ved opstart, skulle jeg indtaste Norton koden. Denne funktion er virkelig smart da, hvis man får den stjålet og ikke har en anden telefon i nærheden, kan tyven ikke bruge den selvom han har skiftet simkortet. 

Callblocking virker også efter hensigten.

Norton security kører lige så stille i bagrunden og virker ikke som om at den er ret meget en strømsluger. Når du downloader en applikation bliver den scannet og du får besked i statusbaren om at den er “ren”. Noget af det vigtigste ved et antivirus program er opdateringerne og de kommer med ca. en uges mellemrum(jeg har haft det i en måned). Alt virker som det skal, og jeg overvejer at beholde den.

Konklusion:

Jeg ville gerne have haft muligheden for at skrive kontaktoplysninger på den låste skærm, hvis nu du bare havde glemt den i Føtex, og måske også mulighed for at scanne SD kortet.. Udover det kører det som det skal og efter min vurdering er det anbefalelsesværdigt.

Update: Nu kan du lokalisere din Android enhed via sms.

Min vurdering: 4/5

Testet version: 1.0.0.49


AndroidMarket_ikon_50  Norton mobile security Android market
Android_market_PC  Norton mobile security Android market
appbrain_ikon_48  Norton mobile security Appbrain. com  

Eller du kan scanne koden med din mobiltelefon:

Virker fra Android 1,6 og opefter.

norton security stregkode.png - 719 bytes


Norton_mobile_security_Android_1 Norton_mobile_security_Android_2
Norton_mobile_security_Android_3 Norton_mobile_security_Android_4

Brugervurdering af Norton mobile security:

(4) kommentarer
  1. Sens en sms til 1220 med ordet “scan” og tryk på linket der kommer i en sms og installer Scanlife scanneren. Når du åbner den bruger den dit kamera som scanner. Du kan også søge på Android market efter “barcode scanner.

    1. Den er gratis
      Indtil videre er det en gratis Beta version du har i 3 måneder. Jeg har selv Norton abbonnement til PCèr og man kan ikke købe den inde på siden endnu. Du skal vide at vi her i DK ikke kan købe de fulde versioner af appsène da Google ikke har åbnet for det endnu. Jeg tror det er fordi vi kun er 5 millioner i landet. det er ikke meget.
      Hvis du tænker på et antivirus til telefonen, og det skal du have, er Norton ikke et dårligt valg.

Skriv kommentar
account_circle
email