Anmeldelse af Samsung Galaxy Note 10,1

Praksis:

Samsung Galaxy Note 10,1 har mulighed for “splitscreen”. Det betyder at du kan nyde en film, og sende en email samtidig i samme vindue.  

Denne funktion kommer jeg helt sikkert til at savne, og den er faktisk uundværlig når du først har vænnet dig til at bruge den. Er du f.eks i browseren, er det hurtigt at oprette “splitscreen” ved hjælp af en hele tiden tilgængelig og synlig knap.

Samsung-Galaxy-Note-splitsc

Hvis du har fulgt med i tidligere anmeldelser af Samsung produkter, så ved du at jeg altid har kritiseret Samsungs egen brugerflade TouchWiz for manglende widgets, ihvertfald sat op imod HTC Sense….det gør jeg ikke længere.

Samsung TouchWiz er efterhånden så afpudset at den er lækker, og jeg er helt vild med TouchWiz på Android tablets.

Samsung har virkelig forstået det nu, f.eks har du en bar der altid er synlig som du kan trykke på i bunden af skærmen, og derved tilgå kalender, mails, noter, alarm, musikafspiller osv. For at tilgå dine indstillinger trykker du i højre nederste hjørne, og du har samtidig adgang til at slå WIFI, GPS, duration mm. til og fra.

Et af Samsungs salgsargumenter for at købe Samsung Galaxy Note 10,1 er den medfølgende pen, som iøvrigt aktiverer den slukkede skærm når du hiver den ud.

Pennen har mulighed for at skrive med rigtig tekst, og der er flere skabeloner at vælge imellem via S-Note. Det er ikke altid at pennen og skærmen arbejder lige godt sammen, men generelt fungerer det rigtig godt.

Det er f.eks utroligt nemt og hurtigt at tage et screenshot ved hjælp af et enkelt tryk på den dertil indrettede knap i bunden af skærmen, for derefter at overstrege en sætning og smide den op i dropbox.

Til venstre for screenshot-knappen har du din multitasking, lige der hvor den skal være.

Ligesom Samsung Galaxy S 3 har Note 10,1 også pop-up play, det virker glimrende, og du kan forstørre/formindske videoer direkte på skærmen alt imens du afspiller videoklippet.

Der er mulighed for at have genveje liggende på låseskærmen også.

Samsung Galaxy Note 10 1 med stylus 1

I praksis spiller det bare. Jeg blev lidt overrasket over hvor smooth det hele kørte da jeg første gang tændte for dyret, så Samsung Galaxy Note 10,1 er et godt eksempel på at man ikke skal skue tabletten på dens plastikindpakning.

Når du scroller igennem dine menuer eller dine startskærme, så kører det rigtig lækkert, men det burde det også med en quadcore processor der er clocket til 1,4 GHz, samt 2 GB RAM.

Du kan multitaske og smide det ene program oven på det andet, og Note 10,1 klarer det faktisk godt.

Konklusion:

Samsung Galaxy Note 10,1 er en rigtig fed tablet, der desværre er blevet pakket ind i et plastikchassis der gør at den hverken er særlig pæn, og ej heller ligner en Android tablet man ville overveje nede i butikken. 

Skærmen er LCD, og med en opløsning på sølle 1280 x 800 pixels til en skærm på 10,1″, er der ikke noget specielt over det.

Der er derimod noget specielt over den motor der trækker det hele, og det gør den virkelig godt. Den gør det så godt at jeg ville købe Note 10,1 kun på det grundlag, for det hele spiller bare. 

Som sagt er der en gang imellem at skærmen ikke reagerer, men ikke mere end vi er vant til ved alle de andre tablets og mobiler vi har testet.

Når man tænder den fra dvale kan den godt tage et par sekunder om at reagere.

Pennen er et plus, jeg tror dog ikke at du vil få meget brug for den i det daglige medmindre du er skoleelev eller har børn der kan lide at tegne (men tag ikke mit ord for det, gå ned og prøv den før du køber).

Batteriet holder fint strøm, og medmindre du fyrer helt op for lysstyrken på skærmen burde du kunne klare dig en hel dag på en enkelt opladning. 

Det er ikke muligt heller på den her Samsung enhed at flytte dine spil og apps fra Google Play på SD-kortet.

Læs også: AppsAndroid.dk`s brugere til Samsung:” vi vil have apps på SD-kortet”.

Note 10,1 er med WIFI og 3G, altså ingen LTE.

Note 10,1 bliver leveret med Android Ice Cream Sandwich 4.0.4, men vil senere kunne opdateres til Jelly Bean.

Samsung Galaxy Note 10,1 ligger godt i hænderne på dig, dog er den lidt for stor til at du kan skrive hurtigt på tastaturet. Pennen er derimod god til at ramme og dermed til at skrive hurtigt.

Jeg havde forventet lidt pænere chassis og en bedre skærm, men derimod havde jeg ikke forventet at den kørte så godt. Alt i alt er Note 10,1 en lækker tablet med gode funktioner og god batteritid.

Er du på udkig efter en enhed der er lidt mindre, men med samme funktioner, så kan jeg anbefale Samsung Galaxy Note 2.

Min vurdering: 4/5

Til prisen (5000 kr): 3/5

Samsung Galaxy Note 101 test 2  

(14) kommentarer
  1. Er også rigtig glad for min. skærmen synes jeg ikke er så dårlig som i gør den til sat op imod en amoled skærm.

  2. den har jeg købt og har intet forstand på den men den er dejlig og jeg kan tegne med den digitale blyant der følger med.

  3. Har også købt en Samsung Note 10,1 efter jeg læste jeres anmeldelse af den, og efter 14 dage med den er jeg stadig super glad for den.

  4. Den virker ret stor i det. jeg vil gerne have en stor tablet men den skal også kunne transporteres rundt, så jeg går og overvejer enten den her eller nexus 7 der er mindre.

  5. Fandt jeres site igennem Pricerunner.dk og i skriver altså nogle gode anmeldelser. Har ikke kunne finde et dansk site med så meget indhold så godt gået 🙂

  6. Overvejer den her men jeg synes at den er ret dyr %: hvad med den nye nexus 7, den er jo mindre men billigere men er det også en god tablet?

Skriv kommentar
account_circle
email