Anmeldelse af Samsung Galaxy Note 10,1

Skærmen:

Jeg havde selvfølgelig håbet på at hvis ikke det var en Super Amoled Plus (som på Samsung Galaxy S 2 og Samsung Galaxy Tab 7,7), at det så i det mindste var en Super Amoled skærm (som f.eks Galaxy Nexus) der prægede forsiden af Note 10,1….især med tanke på at Samsung selv producerer Amoled-skærmene.

Istedet blev det en IPS TFT LCD skærm, og selvom farverne er gode og der er rigeligt med lys på skærmen, så ville det have klædet Samsung Galaxy Note 10,1 rigtig godt med en Super Amoled skærm.

Jeg må dog indrømme at skærmen er god af en LCD-skærm at være, Samsung har sørget for så meget lys at det er muligt at bruge den udvendig, og stadigvæk se hvad der sker på skærmen.

Herunder kan du se størrelsesforholdene imellem den mindre Samsung Galaxy Tab 7,7, og det er tydeligt at hvid er mere hvid og sort er mere sort på den mindre tablet.

Som i kan se har Samsung Galaxy Note 10,1 faktisk en acceptabel synsvinkel, og jeg er generelt tilfreds med skærmen.

Samsung-Galaxy-Note-10-vs-Samsung Galaxy Tab 77 2

Samsung-Galaxy-Note-101-vs

Samsung-Galaxy-Note-101-vs Samsung Galaxy Tab 77 

Skærmen reagerer ikke altid på hverken mine fingres tryk, eller den medfølgende S-pens. Ud over det er skærmen meget modtagelig overfor fedtfingre. Skærmen bliver ikke decideret hurtigt fedtet, men fedtfingrene er ret hurtige til at blive tydelige.

Browser:

Browseren fungerer som alle andre default Android browsere…de gør det de skal gøre, men man er aldrig helt tilfreds. Browseren crasher en gang imellem (sjældent), og der kan godt opstå lidt hakkeri når jeg pisker den lidt.

Det er nemt at dele og oprette bogmærker med menuknappen i højre øverste hjørne, og at Samsung atter en gang har valgt fanebrowsing er et stort plus.

Jeg må dog, som altid, henlede opmærksomheden på Dolphon Browser, der kører upåklageligt på Samsung Galaxy Note 10,1

Da jeg ikke har noget micro-SIM, kan jeg desværre ikke teste 3G og opkald, god mener jeg ikke at en test af opkaldsfunktionen er særlig væsentligt på så stor en enhed.

Hastigheden på WIFI er ikke bedre end på førnævnte Samsung tablet, men det hele kører jævnt, og internettet hopper ikke af. Den holder dog ikke sin internet-forbindelse ude i rygeskuret (cigaret-rygeskuret), og med min Tab 7,7 kan jeg (hvis jeg sidder helt henne ved døren) have en enkelt streg på WIFI således at det stadigvæk er muligt for mig at surfe lidt rundt.

Medier:

Tjenester som Viaplay og Netflix kører flydende på Note 10,1, og det er en ren fornøjelse at se film eller spille spil på tabletten.

Lyden er okay, og da Samsung som sagt har været så snilde at lade os få to højtalere, gør det blot film-oplevelsen mere realistisk. Når du skruer op for lyden er det tydeligt at det ikke er et kabinet af aluminium, men af plastik. hele tabletten runger nemlig, og lyden bliver overskruet.

Til min smag er en tablet af denne størrelse dog for stor til spil som Angry Birds, da foretrækker jeg mobilen eller en mindre tablet.

Kameraet har 5 MP, det var det HTC Desire havde da den i sin tid blev lanceret, da kunne Samsung godt have været lidt mere gavmilde. Pixels gør ikke et billede skarpt, men er med til at bestemme hvor høj en opløsning vi kan tage billederne i, for derefter feks at smide dem over på fjernsynet.

Kameraet tager udmærkede billeder, og du kan se billeder taget med Samsung Galaxy Note 10,1 her (åbner i nyt vindue).

Samsung har installeret Photoshop Touch, og selvom billeder ikke er noget jeg har forstand på er det klart en fordel til dem der går op i det. 

(14) kommentarer
  1. Er også rigtig glad for min. skærmen synes jeg ikke er så dårlig som i gør den til sat op imod en amoled skærm.

  2. den har jeg købt og har intet forstand på den men den er dejlig og jeg kan tegne med den digitale blyant der følger med.

  3. Har også købt en Samsung Note 10,1 efter jeg læste jeres anmeldelse af den, og efter 14 dage med den er jeg stadig super glad for den.

  4. Den virker ret stor i det. jeg vil gerne have en stor tablet men den skal også kunne transporteres rundt, så jeg går og overvejer enten den her eller nexus 7 der er mindre.

  5. Fandt jeres site igennem Pricerunner.dk og i skriver altså nogle gode anmeldelser. Har ikke kunne finde et dansk site med så meget indhold så godt gået 🙂

  6. Overvejer den her men jeg synes at den er ret dyr %: hvad med den nye nexus 7, den er jo mindre men billigere men er det også en god tablet?

Skriv kommentar
account_circle
email