Brugerne til Samsung: “Vi vil have apps på SD-kortet”

Samsung er rigitg gode til at give os ekstern hukommelse på vores smartphones og tablets, der er dog sure miner over at de ikke vil lade os bruge den som vi vil.

Hvis du har undret dig over hvad ord som “Froyo” og “Ice Cream Sandwich” egentlig er, så er det navnene på forskellige versioner af Android ( Google har tradition for at opkalde deres Android versioner efter desserter).

Men hvorfor nu snakke om versioner af Android? Fordi at et af de største øjeblikke i Android`s historie faktisk har med netop Froyo (Android 2.2) at gøre.

Da Google opdaterede fra Eclair (Android 2.0/2.1) til froyo, blev det nemlig muligt at installere sine apps på SD-kortet (data), og der har i mine øjne ikke siden været en opdatering der kunne matche den mangel, da de fleste Android smartphones dengang havde omkring 150 MB til apps, og slet ingen intern hukommelse til billeder og filer.

 – Hvilke Android apps kan flyttes til SD-kortet?

Om dèt er grunden til at så mange absolut vil kunne flytte deres apps til SD-kort den dag i dag ved jeg ikke, men meget af det må skyldes at vi er vant til at gøre det, til trods for at de nye Samsung enheder har rigeligt med hukommelse til apps.

Min egen Samsung Galaxy Tab 7,7 har f.eks 12 GB plads til rådighed som jeg kan benytte til hvad jeg vil, og det samme er gældende for den nyere Samsung Galaxy Note 10,1.

Ihvertfald modtager vi ugentligt 2 – 3 mails der kun omhandler det emne, og det ikke ligefrem glade mails vi modtager. En bruger skriver således, efter køb af hans nye Samsung Galaxy Tab: ” Jeg er så træt af at Samsung giver mulighed for et SD-kort, men ikke giver mulighed for at flytte apps”.

Bosse skriver om emnet at: “Det er sidste gang jeg køber Samsung”.

Preben skriver: ” Det er ikke muligt at flytte apps fra intern over på SD og det er et kæmpe problem da de store spil efterhånden fylder ret meget”.


Betyder det noget for dig at der ikke kan flyttes apps over på SD, eller at der slet ikke er et SD_kort? Giv dit svar under artiklen.

Jeg tager kontakt til Samsung og opdaterer artiklen hvis der er noget nyt.   

 – hvordan får jeg mere hukommelse på min Android smartphone eller tablet?

 

Bonus info

At kunne flytte apps til SD er faktisk på nogle Android smartphones slet ikke muligt, da der ikke er mulighed for at isætte et sådant.

Et eksempel er Samsung Galaxy Nexus, der ligesom andre Nexus/nyere Samsung enheder, har givet os en stor blok hvor vi både kan installere apps, spil, og gemme billeder.

Google understøtter stadig ekstern hukommelse, men mit bud på fremtiden er at som hukommelsen vokser på vores Android enheder, vil SD-kortets behov blive mindre og mindre, og vi vil i labgt større grad begynde at gemme billeder på tjenester som Dropbox og Google Drive.

Fordelen ved at bruge èn stor hukommelse, er at sikkerheden er bedre, da dine dokumenter og billeder er placeret samme sted som dine apps vil en tilfældig malware kode ikke kunne tilgå dem. Det samme hvis du har koblet din mobil til din PC, da vil din PC ikke kunne ødelægge dine filer, da den simpelthen ikke har adgang dertil. 

(42) kommentarer
 1. Kort og godt. DET STINKER SGU FOR VILDT!!

  Tror seriøst IKKE at jeg havde købt hvis jeg var klar over dette. Og ja man siger at der er plads nok på en tlf med eks 16.. Well min nye Samsung Galaxy Note 2 Som er født med 16, ja der var jo kun omkring 10 gb Til rådighed når Samsung er færdig med at fylde sit “lort” på. Det kan kun gå forlangsomt med at lave software fix/update så vi får den mulighed igen. En af grundene til at jeg vil bruge Android tlf er sgu da fordi vi har friheden til at gøre alt. Vil Samsung til at benytte Apple metoder og bestemme over vores telefoner nu??

  Det er fanme en ommer Samsung

 2. Til Høy 13-12-2012: Du skriver, at du har fået svar fra Samsung, og at svaret, der angiveligt indeholder en logisk forklaring, vil blive behandlet i en artikel, og det er jo godt nok så langt.
  Der er flere side i denne sag. De fleste indlæg om emnet har handlet om den teknisk side, fx den manglende mulighed for at flytte apps til det externe SD -kort, de konsekvenser den manglende funktionalitet har for brugerne og Samsungs manglende vilje eller evne til at kommunikere om forholdet til os brugere.
  Det alvorligste svigt – for jeg betragter det som et svigt – fra Samsungs side er, at det intet sted har fremgået i reklamer og salgs materiale eller deres beskrivelser af deres produkters specifikationer, at denne funktionalitet ikke findes i de berørte produkter. Vil du også dyrke den side i din kommende artikel?

 3. What the fuck 8) det vil sige at selvom Android tilbyder det, så kan det ikke lade sig gøre på Samsung enheder, er det ikke en dårlig forretning?

 4. GMU77: det er muligt via rrot at oprette SD kortet som en partion, jeg har dog ikke prøvet at roote en tablet, så det har jeg ikke så meget forstand på (jeg har ikke undersøgt det)…jeg fraråder altid root medmindre du ved hvad du laver, også selvom at det i dag ikke er så svært som for 2 år siden…garantien ryger også

  Jeg har fået svar fra Samsung og der er en logisk forklaring, jeg vil dog ikke afsløre forklaringen da der kommer en artikel om emnet i løbet af et par dage..smid mig en mail hvis du ikke kan vente 🙂

 5. jamen jeg har omkring 10 Gb bare i film til ungerne, hvis ikke jeg kan installere de der store spil de henter, så har jeg jo næsten ikke mere plads hvis jeg køber en tablet???? det giver da ingen mening…er i sikker på at man ikke kan?

 6. Til dig Høy.
  Jeg overvejer seriøst, om jeg skal roote min ( eller ungernes) helt nye tab, som ikke er kommet rigtigt i brug endnu. Men jeg ved ikke nok om det. Ødelægger det noget, og vil det evt. hjælpe på problemet…? 😥

 7. 😮 Ja det begynder snart at lige en sag for EB… 😉 Nej det ved jeg ikke, men Samsung har i hvert fald skudt sig selv i forden. Jeg venter snart svar fra Google. De svarer ikke….men så prøver jeg bare igen. Har lige prøvet at sætte mit sd kort fra min galaxy S2 over i tab’en… Det skete der ikke noget ved. Jeg har som jeg før har skrevet installeret Fifa 12 og Asphalt 7 til ungerne. Der er nogle små programmer som Angry Birds, Templa run osv. også, men der er kun de to første nævnte af de tung spil. Så med ca. 4 Gb. på en tom tab, så er der nu ca. 500 mb. tilbage. (min er som sagt på 8 gb. men alt styringen tager ca. 4 gb.)

 8. jeg har ønsket mig en Galaxy Note 2 til jul men jeg spiller ret meget spil fra gameloft og det betyder så at jeg ikke kan smide alle de spil jeg har nu fra min gamle galaxy s 2 på sd-kortet over på en note 2? der er jo ikke plads til spillene 🙁

 9. jeg er rasende. Jeg købte galaxy tab til min søn for at han have en der var hans egen til at spille på og der går en uge så kommer han ind og siger at den er løbet tør for plads

 10. Har du hørt noget Høy? Hvis ikke det kan lade sig gøre i fremtiden, så er man jo nødt til at overveje om man skal have noget andet. helt seriøst, så har jeg brug for meget plads til spil.

 11. Sådan lød svaret fra Samsung support. Jeg har ikke hørt fra Google endnu… 😥

  SVAR:⬇

  Hej Gert.

  Tak for din henvendelse til Samsung Electronics Nordic.

  Grunden til du ikke længere kan flytte apps, er fordi man i de nyeste modeller har valgt at fjerne den funktion. Grunden er at udviklerne mener at når der er så meget plads på i forvejen, så er det ikke nødvendigt at flytte apps, så længe man kan flytte billeder og videoer og musik.
  Altså bliver det ikke muligt for dig, og heller ikke for nogen andre.
  Desværre.
  Jeg er ked af at det er så stor en skuffelse for dig.
  Men det er desværre sådan landet ligger og det er ikke muligt at lave det om. Dog er det stadig en go’ tablet der sagtens kan bruges.

  Hvis du har yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte
  os igen.
  Med venlig hilsen
  Stephanie

  Samsung Support

 12. Samme problem her, både med at fatte hvad Samsung siger når man ringer til supporten og jeg fandt først ud af at jeg ikke kunne bruge SD-kortet til spil på min Tab efter 14 dage 😥

 13. Min mand brokkede sig over præcis det her da han købte sin tablet. jeg ved ikke hvilken men der står ihvertfald Samsung på den ligesom på vores fjernsyn 🙂

 14. Kæft hvor surt at købe en tablet man skal bruge til at spille på og så kan man ikke flytte data til SD 😥

 15. En af mine venner købte en galaxy Note 10,1, en rigtig fed tab, men han blev slemme skuffet da han kun kunne have nogle af de spil han spiller til dagligt på den.

 16. Hej.

  Jeg har en Samsung Galaxy S2 som jeg er meget glad for. Jeg har derfor købt en galaxy tab 2, 7″ på 8 gb. til ungerne. De skal bruge den til at spille på, og skal have den i julegave. Jeg har sat et 16 gb. kort i, og troede det var nok plads. Jeg har hentet fifa 12, asphalt 7, pixeline stjernehotel og angrybirds. Tja…så var den fyldt. Der er nu ca 500 Mb tilbage. Sikke noget lort. Jeg ringede til samsung. De kendte ikke til problemet…i starten. Kort efter sagde medarbejderen, at det ikke var deres skyld, men derimod Google’s. Det er dem der har ændret noget.

  Tja….hvad ved jeg. Men hvorfor. Det virkede jo godt det andet. Min mobil er aldrig blevet fyldt….og der er i den grad mange apps på.

  Øv øv øv. Jeg er skuffet.

  Gmu77

 17. ringede til Høy fordi jeg netop ikke kunne flytte apps til mit SD-kort og troede at min nye mobil var i stykker, og manden brugte 15 minutter en søndag på at forklare mig hvad jeg ikke vidste. Tak Høy, og derfor har jeg oprettet mig som registreret bruger hvad jeg ellers ikke gør 🙂

  jeg er enig i at Samsung burde (eller teleselskaberne) oplyse om den her mangel, for der er åbenbart nogle der går op i det her.

 18. Høy, var det ikke en ide at samle alle disse klagepunkter pluds dine egne kommentarer og sende hele molevidten til Samsung i håb om at de vil forstå vores problemer og gøre noget ved det.

 19. Jeg kunne heller ikke få hjælp ved 3, og da jeg har virkelig meget på min SGS3 er det sgu for ringe af Samnsung at de ikke fixer det eller i det mindste oplyser om det, det er trods alt ret meget data.

 20. Til Steiner jeg mener faktisk godt at man kan på
  Galaxy TAB 7. E: Du skal bare bruge en apps der hedder App2SD Dansk version. Det var faktisk derfor jeg blev gal da jeg fik 7.7 som ikke kunne. Derimod pralede samsung af at man kunne udvide med op til 64GB
  extra sdkort, men til hvad ?

 21. Jeg havde også regnet med at det var muligt, da jeg købte min Galaxy tab 7, og da jeg ringede og brokkede mig til Samsung var det som om at slet ikke anede hvad jeg snakkede om 🙂 jeg måtte bruge 5 minutter på at fortælle dem om problemet, og da de så endelig fandt en person der vidste noget om det, kunne jeg næsten ikke forstå hvad personen sagde. Lidt ærgeligt for ellers er jeg generelt tilfreds med deres support.

 22. Til jejuppe. Jeg kan fuldt ud sætte mig ind i DIN frustration, jeg kan love dig for – hvis det er en trøst – at jeg var rasende da det gik op for mig på min daværende tablet 7.7
  Jeg kan godt forstå at du flytter fra 3, men at du overvejer at skrotte Samsung fremover er nok lige stærkt nok.
  Jeg har skiftet fra HTC Sensation til Galaxy Note 2 og det har jeg bestemt ikke fortrudt, men her er det med sdkortet det samme.

 23. Bülow : det fremgår måske ikke tydeligt nok i artiklen, men problemet er kun på nyere Samsung Android smartphones og tablets….

 24. Jeg købte min Galaxy S III hos 3.dk, og da jeg havde fået den gjort klar til brug, og konstateret, at man ikke fx. kunne flytte flytbare apps til det externe SDkort kontaktede jeg 3.dk. I starten vidste 3’s personale hverken i butikken i Århus eller deres support ikke, at fx. apps ikke kunne flyttes til det externe SDkort, og det hele endte op i, at jeg jo kunne kontakte Samsung i Sverige, hvis jeg ville, men ellers var attituden, som du har oplevet, den samme jeg oplevede. I stedet havde jeg en givtig telefonsamtale med Høy.

  Lige nu er status, at jeg har flyttet mit 3-abonnement, og at jeg formentlig ikke køber mobil fra Samsung igen.

 25. Dette emne er åbenbart blevet aktuelt igen og godt for det.
  Forstår slæt ikke hvorfor Samsung gør disse sdkort til deivis adgang forbudt. Kunne godt tænke mig at vide hvad der er Samsungs formål med at isætte sdkort med begrænset adgang.
  Allerede for ca. 3/4 årsiden kontaktede jeg Samsung og fik samme svar som flere af de ovenstående. 1 Supporter jeg talte med i telefonen forstod overhovedet ikke hvad jeg mente han ville undersøge sagen og sende en mail.
  I mailen stod nøjagtig det jeg vidste i forvejen, sæt en ledning i og gå via PCen. Så tåbelig og nedværdigende synes jeg ikke Samsung kal have lov at behandle sine kunder uden at det bilver påtalt

 26. Til Buch! Ja, det er rigtigt, at der ikke kan sættes externt SD kort i HTC, men du kan købe HTC X med 64 GB intern hukommelse, mens Galaxy S III har en intern hukommelse på 16 GB.
  Når du så få S III’eren fylder de forudinstallerede programmer mv. så meget, at der kun er godt 11 GB tilbage.

 27. Fint nok, at der bliver fulgt op. Jeg har tidligere brokket mig over, at det ikke var muligt at flytte Apps til det externe SDkort.

  Problemet er ikke kun diskussionen om, hvorvidt der er hukommelse nok i telefonen med det fødte SDkort, men også om man fra forskellige apps fx. billed, video og musik apps kan indstille disse til at gemme automatisk opå det externe SDkort. Som det er nu skal alt for meget flyttes manuelt.
  I mit valg af Galaxy S III var det afgørende med den externe hukommelse, som jeg troede kunne anvendes som fx. på Galaxy S II. Havde jeg vidst dette på forhånd, så var valget i stedetr nok blevet HTC One X

 28. jeg kunne heller ikke forstå hvad der blev sagt da jeg ringede detvardog ikke angående det her problem om hvorfor at min nye samsung galaxy s 3 fryser men det gør den ikke mere nu

 29. med alt den hukommelse der er på min nuværende tablet kan jeg ikke se at det er nødvendigt,formig altså 🙂

 30. jeg ringede til Samsung for at spørge om netop det samme men jeg fattede ikke en brik af hvad hende kvinden sagde til mig. Hun var flink men tror nok hun snakkede norsk

Skriv kommentar
account_circle
email