Anmeldelse af Motorola Defy Mini

UI:

Motorola_Defy_Mini_anmeldelse_5

Motorola`s egen brugerflade tiltaler mig. De har ikke pillet gevaldigt ved Android, og så har endda sørget for et par brugbare widgets. En af de ting jeg har brokket mig over ved f.eks Samsung Galaxy Ace og Google Nexus S, er manglen på widgets. I mine øjne er HTC stadig kongen, men LG viste på PRADA Phone by LG 3,0, at de også havde lidt at byde ind med.

Det er ikke fordi at Motorola giver os en masse fede widgets, men de har et par stykker der er værd at tage med. F.eks kan du slå dit moibile net fra via en widget på startskærmen, en luksus der indtil videre kun har været forbeholdt ejere af HTC Android mobiler, medmindre du bruger apps som Extended Controls eller Widgetsoid.

En anden widget jeg har benyttet rigtig meget, er en widget hvor alle dine mest brugte programmer (du kan også vælge de sidst brugte) apps bliver vist.

I bunden af dine startskærme på Motorola Defy Mini har du 4 ikoner, hvoraf du selv kan skifte de 3 af dem ud med de apps du benytter oftests.

Ved “longpress” på “app-drawer” ikonet, kan du tilføje op til 9 startskærme.

Jeg savner lidt at kunne trække statusbaren ned for at tænde for GPS, eller mute, som vi ser nu på både HTC mobiler og Samsungs enheder.

Praksis:

Der har ikke været et eneste forceclose i de 8 dage jeg har brugt den som min hverdagsmobil. Den har dog ikke formået at holde batteri til en hel dag, men det har ingen af de Android mobiler jeg har testet. Skærmen er som altid en strømsluger.

Kameraret og video-optageren er nærmest ubruelig, og jeg gider ikke bruge tid på at smide billeder op i artiklen, da det kun er yderst nødstilfælde at du skal bruge din Motorola defy Mini som kamera. Ligeledes kan du godt glemme alt om at spille særlig meget på den, da den begynder at hakke efter en lille times tid.

Det tager til tider lang tid at åbne apps, og det er ikke særlig flydende at scrolle igennem dine startskærme. I menuerne kører det acceptabelt. Som nævnt før vil den ikke altid samarbejde med mig.

Du har kun (ikke igen nu) kun 120 MB plads til apps og spil, heldigvis kan du smide SD-kort i dyret. At Motorola ikke har givet os bare lidt mere plads undrer mig. Nu går der 6 måneder, og så vælter der ind med mails fra kunder der har købt en Motorola Defy Mini, og spørger mig hvad de skal gøre, da de ikke har mere plads på mobilen til apps.  Samme historie skete et halvt år efter HTC lancerede HTC Wildfire S.

Læs også: Få mere intern hukommelse på din Android.

Læs også: Hvilke apps kan flyttes til SD-kortet.

Konklusion:

Motorola_Defy_Mini_anmeldelse_2

Motorola defy Mini er med sine specifikationer ikke en Android mobil til den nørdede, eller til dig der vil se film eller spille. Den henvender sig til dig der mangler en virkelig billig mobil til at tjekke Gmail, bruge facebook osv. 

Da den er støv og vandstænk-tæt, tænker jeg at det vil være en udmærket håndværker-mobil, som du kan bruge til at ringe og sende mails fra. Da skærmen ovenikøbet klarer sig rigtig godt udendørs, er det jo oplagt.

Da det er en forholdsvis lille mobil er den nem at have med sig rundt.

Da jeg begyndte i sin tid at teste Androide-terminaler, følte jeg at der manglede noget i vurderingen når jeg læste anmeldelser. Derfor valgte jeg at også give en vurdering til prisen, således at hvis vi anmelder low-end mobiler som denne, at de ligesom bliver lidt retfærdiggjort, da meningen med dem jo ikke er at de skal konkurrere med de dyrere mobiler. Derfor skal du altid bruge begge vurderinger, og ikke kun min.

Applikationer som Facebook, Twitter, Youtube, og Gmail kører fint uden lags af nogen slags. GPS, WIFI osv, fungerer uden problemer også.

Jeg har ikke testet præcis hvad Motorola defy Mini kan holde til med hensyn til støv og vand.

Det største minus er at processoren er for lille til at få det hele til at spille, men det bliver selvfølgelig afspejlet i prisen. 

Er du til Motorola, og synes at den her er lidt for low-end, så tjek vores test af Motorola RAZR MAXX ud.

Benchmark 5 gange med Quadrant: 899

Benchmark 5 gange med Linpack: 11.66

Se flere Android benchmark-sammenligninger her.

Min vurdering: 2,5/5

Til prisen (ca. 1400 – 1700 kr.): 4/5 

Motorola_Defy_Mini_anmeldelse_1 Motorola_Defy_Mini_anmeldelse_4

   

(2) kommentarer
  1. Har købt en alerede og skermen er kanon. Jeg oplever også at skermen ikke reagerer, men ikke i det omfang du gør. Alt i alt er jeg tilfres med den da den har veret mejet billig.

  2. God og grundig anmeldelse, og den første på dansk hvis ikke du var klar over det 🙂 til mig er mobilen dog for low-end synes jeg.

Skriv kommentar
account_circle
email